Tι ειπώθηκε στη σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Μπραχαμίου




Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23/4 σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Μπραχαμίου με θέμα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών» και την προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας.

Στην ομιλία του ο Νίκος Αγογλωσσάκης μέλος του ΔΣ του κλαδικού Σωματείο Χρηματοπιστωτικού αναφέρθηκε στην περίοδο που δίνεται η μάχη της Πρωτομαγιάς. Είναι η περίοδος που η συγκυβέρνηση τρέχει να κλείσει την 4η αξιολόγηση με τα 88 προαπαιτούμενα, που θα πολλαπλασιάσουν τα βάρη στις λαϊκές οικογένειες. Παράλληλα όμως παίζει ενεργά ρόλο στο παιχνίδι των ανταγωνισμών με στόχο την «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας, που όμως μπλέκει το λαό και την εργατική τάξη πιο βαθιά στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟικών και του κεφαλαίου, κοροϊδεύοντας και καθησυχάζοντας το λαό τάζοντάς του ότι θα βγει κερδισμένος από αυτό το αλισβερίσι. Τόνισε την σημασία της Πρωτομαγιάς σαν μέρα που η εργατική τάξη τιμάει τους νεκρούς της, και έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, από το Μάη του 1886 μέχρι τη Θεσσαλονίκη του 1936 και τον επιτάφιο του Ρίτσου, δίνοντας έτσι και απάντηση σε όλους αυτούς που πάνε να διαστρεβλώσουν την σημασία της, λέγοντας ότι είναι μέρα των λουλουδιών ή αλλάζοντας τη μέρα όπως προσπάθησε να κάνει πέρσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τόνισε και την προκλητικότητα της κυβέρνησης που την ίδια μέρα εφαρμόζει το μέτρο για τους πλειστηριασμούς ακόμα και για 500€ χρέη στο δημόσιο.

Κατήγγειλε και την άγρια καταστολή της κυβέρνησης απέναντι στους διαδηλωτές στην αντιπολεμική πορεία την ίδια ώρα που καλεί σε επίσημες εκδηλώσεις τους ναζί-δολοφόνους της ΧΑ όπου προχθές κάνανε δολοφονική επίθεση σε πρόσφυγες στην Μυτιλήνη.

Από όλους τους ομιλητές από τα σωματεία και του φορείς, αναδείχθηκε η ανάγκη της μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση και να δυναμώσει η πάλη του λαού ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.