Aκόμη μια επιτυχία για το 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού




Η ομάδα του ρητορικού ομίλου του σχολείου μας «Οι Μικροί Λογομάχοι», συμμετείχε με 12 από τους 24 μαθητές της στους Β’ Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων «Ρήσεις –Αντιρήσεις» που έγιναν στο Ράλλειο  Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά, στις 28 και 29 Απριλίου 2018.  Οι μαθητές μας συμμετείχαν και στα 3 αγωνίσματα της ρητορικής τέχνης.

Στην Εκφραστική Ανάγνωση οι :

Κλαούντια Ίμπρα, Αλεξάνδρα Καλαϊτζή, Ηλίας Καράμ,(3ο βραβείο),  Αλεξάνδρα Σταμάτη, Μαρίνος Φύσσας.

Στον Αυθόρμητο Λόγο οι :

Ελένη Μόξον, Γιάννης Λεμονής, Σταύρος Μανιατογιάννης, Δημήτρης Σταθάκης

Στους Διττούς Λόγους οι :

Γιώργος Κίτσιος, Γιάννης Λεμονής, Αλεξάνδρα Σταμάτη, Παναγιώτης Πλάγγεσης (4ο βραβείο),  Θεοφανία Χαλαβαζή.

Εκπαιδευτές- εμψυχωτές.

Μίνα Τσακάλου, φιλόλογος – Νίκη Ηροδότου, φιλόλογος

Το σχολείο μας πήρε για πρώτη φορά μέρος στους αγώνες ρητορικής  και διακρίθηκε στα δύο από τα τρία αγωνίσματα .

Με μεγάλη μας χαρά ο Ηλίας Καράμ διακρίθηκε στην τελική πεντάδα της εκφραστικής ανάγνωσης και πήρε το 3ο βραβείο διαγωνιζόμενος με 130 μαθητές. Το σημαντικότερο, με την ανάγνωσή του συγκλόνισε και συγκίνησε τους κριτές και το κοινό.

Ο Παναγιώτης Πλάγγεσης με την ομάδα του «Ολύμπια», στην οποία συμμετείχε ως βασικός ομιλητής, πέρασε στους ημιτελικούς και διακρίθηκαν στην τέταρτη θέση στο αγώνισμα των διττών λόγων, στο οποίο συμμετείχαν 24 ομάδες και 121 μαθητές.

Η Θεοφανία Χαλαβαζή, στο αγώνισμα των διττών λόγων επιλέχτηκε από την ομάδα της ως βασική ομιλήτρια και στους τρεις γύρους και μάλιστα στον α΄ γύρο αναδείχτηκε ως η καλύτερη ομιλήτρια από την ομάδα της.

Όμως και τα υπόλοιπα παιδιά της αγωνιστικής  μας ομάδας κέρδισαν τις εντυπώσεις με την αξιόλογη προσπάθειά τους, την παρουσία τους και το ήθος τους.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή του σχολείου στην εκφραστική ανάγνωση με κείμενα στην κυπριακή διάλεκτο-που ήταν και μοναδική-τα οποία  επιμελήθηκε και στη μεταγραφή και στην ανάγνωση η Νίκη Ηροδότου, φιλόλογος του σχολείου και τα οποία διαβάστηκαν έξοχα από τις μαθήτριες Κλαούντια Ίμπρα και Αλεξάνδρα Καλαϊτζή, κείμενα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Βεβαίως, να μην ξεχάσουμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην ομάδα του ρητορικού ομίλου του όλην τη χρονιά, κάθε Τετάρτη, 13.30 με 2.45, παρά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους και τις μεγάλες τους υποχρεώσεις και δραστηριότητες. Με κέφι και χαρά, επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν, αυτοσχεδίασαν, δημιούργησαν, εμπνεύστηκαν.

Επίσης ευχαριστούμε την κ. Λιάνα Λιγνού, που είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ρητορικού ομίλου και συμμετείχε στους αγώνες ως κριτής και βέβαια με την παρουσία της και το χιούμορ της ενθάρρυνε την αγωνιστική μας ομάδα, αν και δεν βρίσκεται φέτος στο σχολείο μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που, ακόμα μια φορά, μας πρόσφερε τη βοήθειά του  στην ασφαλή  μετακίνηση των μαθητών μας και με την παρουσία του στις αίθουσες των αγωνισμάτων τόνωσε το ηθικό των παιδιών και μας συμπαραστάθηκε με κάθε δυνατό τρόπο.

Τέλος, ευχαριστούμε την κ. Σταρρά Μαριάνθη,  διευθύντρια του σχολείου, που παρευρέθηκε και στις δύο ημέρες των αγώνων και συμπαραστάθηκε στην ομάδα μας.

Οι εκπαιδευτές,

Μίνα Τσακάλου, συντονίστρια και υπεύθυνη του ρητορικού ομίλου του 2ου Γυμνασίου Ελληνικού.

Νίκη Ηροδότου, συνεργάτης και υπεύθυνη του ρητορικού ομίλου.

Η ομάδα:

Από τη Β΄ τάξη: Ελένη Μόξον, Θωμαΐς Πουγκιάλη, Ξένια Στρατογιαννάκη, Δημήτρης Σταθάκης, Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, Παναγιώτης Πλάγγεσης και Θεοφανία Χαλαβαζή.

Από την Γ΄τάξη: Αναστασία ΔημητρίουΆγγελος Ζησιμόπουλος, Ηλίας Καράμ, Έλια Κουλιεράκη, Νίκος Λάζαρης, Γιώργος Κίτσιος, Γιάννης Λεμονής, Κλαούντια Ϊμπρα, Αλεξάνδρα Καλαϊτζή, Δημήτρης Ζαμπούλης, Σπύρος Μιχαλόπουλος, Παναγιώτης Μπίντος, Σταύρος Μανιατογιάννης, Αλεξάνδρα Σταμάτη, Μαρίνος Φύσσας, Αποστόλης Κομάσα, Ελπίδα Ματθαίου, Μαριλένα Ματθαίου.

Τη Δευτέρα 7/5/2018 , τη 2η ώρα, (9-10 π.μ) στην αίθουσα εκδηλώσεων το σχολείο θα απονείμει επαίνους και βραβεία στους μαθητές του ρητορικού ομίλου.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.