Άλιμος: Παρουσίαση βιβλίου ποίησης του Ιάσονα Λειδινού




Σας καλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου ποίησης του Ιάσονα Λειδινού «Ο νεκρός ερωδιός χαίρει άκρας υγείας» που θα γίνει στα γραφεία μας  Παλαμηδίου 12-16, Άλιμος, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 και ώρα 8μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαριάννα Παπουτσοπούλου, φιλόλογος-συγγραφέας και η Βιβή Γεωργαντοπούλου, κριτικός λογοτεχνίας-συντονίστρια Λεσχών Ανάγνωσης.

Θα μας διαβάσει ο ποιητής.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ναταλία Σερέτη, κοινωνιολόγος.


Λίγα λόγια για τον ποιητή Ιάσονα Λειδινό :

Γεννήθηκε στην Κηφισιά, στις 26 Σεπτεμβρίου 1955, με το ληξιαρχικό όνομα Θεμιστοκλής Δημητρακόπουλος.

Στα 16 του, μεσούσης της χούντας των κολονέλων –αυτής της τρομερής εποχής ζόφου, άγριας εφηβικής χαράς και ματαιωμένης προσδοκίας– συναντά τον ετερώνυμό του Ιάσονα Λειδινό, που από τότε τον συντροφεύει (όταν δεν χάνεται για κάποια χρόνια) στη γοητευτικά οδυνηρή περιπέτεια της γραφής – και της ζωής.

Το 1980, κι ενώ παράλληλα σπουδάζει πολιτικές επιστήμες και μουσική, εκδίδει τη συλλογή Ενυδρείο (εκδ. Κέδρος).

Έκτοτε δημοσιεύει σπάνια και σποραδικά (Νέα Εστία, το ’99 και το ’00), χωρίς καμιά πειστική δικαιολογία για την απουσία του από το ποιητικό γίγνεσθαι.

Μετά από πολύχρονη, δημόσια και ιδιωτική, σιωπή επανακάμπτει στην ποίηση, τον Δεκέμβρη του 2012, με τη συλλογή, Ο Κάλχας στο Φίλιον: Ίντριγκες, Έρωτες και άλλες Προδοσίες (εκδ. Εύμαρος).

Τον Νοέμβρη του 2013, ακολουθούν τα Πραξικοποιήματα (εκδ. Εύμαρος).

Και τον Οκτώβρη του 2017, Ο Νεκρός Ερωδιός χαίρει άκρας υγείας (εκδ. Εύμαρος).

[υγ: επίσης (αν έχει καμιά σημασία), με το ετερώνυμο Αλέξης Εμμανουήλ, έχει μεταφράσει πάνω από 100 μυθιστορήματα, ιστορικά και πολιτικά δοκίμια, σε εκδοτικούς οίκους όπως: Εστία, Ωκεανίδα, Μέδουσα/Σέλας, Πόλις, Utopia κλπ]

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.