“Χαστούκι” στους καταπατητές και από τον Άρειο Πάγο!




Η πολύχρονη, σφοδρή αντιδικία του Δήμου Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο και τους όμορους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, κατά των κληρονόμων Νάστου έφτασε στο τέλος της.

Μετά την συντριπτική ήττα που υπέστησαν οι κληρονόμοι Νάστου έληξε επιτέλους η σαραντάχρονη και πλέον αντιδικία και πλέον κατά τρόπο αμετάκλητο κρίθηκε ότι τα ακίνητα αυτά ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Οι κληρονόμοι Νάστου, απόγονοι καταπατητών, με αλλεπάλληλες αγωγές διεκδικούσαν χωρίς δισταγμό εκατοντάδες στρεμμάτων εντός σχεδίου πόλης – τα περισσότερα στα διοικητικά όρια του Δήμου Hλιούπολης – ισχυριζόμενοι αναληθώς ότι τους ανήκουν αφού ανήκαν δήθεν στους προγόνους τους. Για να στηρίξουν τους απαράδεκτους και αναληθείς ισχυρισμούς τους, υποστήριζαν ότι, οι δικαιοπάροχοί τους είχαν στην ιδιοκτησία τους τσιφλίκι που έφτανε ακόμη και μέχρι την κορυφογραμμή του Υμηττού!

Τις αναληθείς αυτές αγωγές και τους ισχυρισμούς τους ο Δήμος Ηλιούπολης αντιμετώπισε σταθερά και ανυποχώρητα από την εποχή του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Κιντή μέχρι σήμερα τόσο σε δικαστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Η σημερινή δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο όπως και όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι συγκρούστηκε με τους καταπατητές έχοντας στο πλευρό της όπως πάντα τον λαό της πόλης.

Σήμερα εκδόθηκε ήδη η υπ.’ αριθμ. 826/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου (Γ’ Τμήμα) προς τον οποίον είχαν προσφύγει οι κληρονόμοι Νάστου προκειμένου να ανατρέψουν την σε βάρος τους απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Ο Άρειος Πάγος με την παραπάνω απόφασή του απέρριψε τόσο την αναίρεσή τους όσο και τους πρόσθετους λόγους που επικαλέστηκαν.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ζητά από την Κυβέρνηση, να υλοποιήσει έστω και σταδιακά, αλλά σύντομα την υπόσχεσή της για οριστική παραχώρηση των ακινήτων, προς όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.