Δήμος 3B: Παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων




Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υπενθυμίζει την υποχρέωση για τον καθαρισμό από ξερά χόρτα και την απομάκρυνση τόσο των ξερών χόρτων όσο και των τυχόν εύφλεκτων υλικών από τα ιδιόκτητα οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους, βάσει του άρθρου 94 παρ. 1, εδ. 26 του ν. 3852/2010, το οποίο προβλέπει:

«Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα».

Οι ενέργειες αυτές (στις οποίες περιλαμβάνεται και η απομάκρυνση των προϊόντων αποψίλωσης), το κόστος των οποίων επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου τους ιδιοκτήτες, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2018 (η προηγούμενη προθεσμία ήταν στις 18 Μαΐου). Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα αναγκαστεί να προβεί σε όλες τις υποχρεωτικές από το νόμο ενέργειες που περιγράφονται παραπάνω. Η παράταση λίγων ημερών δόθηκε λόγω τον συνεχών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες και δεν ευνοούν τη διαδικασία καθαρισμού. Σημειώνουμε πως όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν ειδοποιηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου με ατομικές επιστολές.

(τηλέφωνο πληροφοριών: 2132020077)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.