Εστία νέας Σμύρνης: Πρόγραμμα Μαΐου 2018




Ετήσιο Φιλανθρωπικό Τσάι – Επίδειξη Μόδας

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, ώρα 19:30

ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης σας προσκαλεί στο καθιερωμένο
Φιλανθρωπικό Ετήσιο Τσάι της, μια ξεχωριστή βραδιά με επίδειξη μόδαςαπογευματινό μπουφέ και υπέροχες εκπλήξεις!
Τιμή πρόσκλησης: 15 €

Πληροφορίες & Διάθεση Προσκλήσεων: 210 9333 702

Έκθεση Φωτογραφίας Επιμορφωτικού τμήματος
ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης
Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 21/5 /2018 – Παρασκευή 25/5/2018 (ώρες λειτουργίας Μεγάρου)
Θα παρουσιασθεί όλη η προσπάθεια των μαθητών του τμήματος φωτογραφίας Αρχαρίων και Προχωρημένων υπό την διδασκαλία του καθηγητή κ. Παναγιώτη Τσαγκαμίλη.
Έκθεση Ζωγραφικής Επιμορφωτικού τμήματος
ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης
Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 26/5/2018 – Πέμπτη 31/5/2018 (ώρες λειτουργίας Μεγάρου)
Θα παρουσιασθεί όλη η προσπάθεια των μαθητών Ζωγραφικής υπό την διδασκαλία και καθοδήγηση του καθηγητή κ. Νίκου Κόνιαρη.
Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της διεθνούς «Ημέρας της Μητέρας»τιμά την Ελληνίδα Μάνα. Ομιλήτρια θα είναι η φιλόλογος – ιστορικός κα Αγγελική Χατζησταύρου με θέμα: «Οι Μητέρες του Γένους». Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος και η παιδική χορωδία του Λεοντείου Λυκείου υπό την διεύθυνση της κας Ειρήνης Καμπούρη – Χατζησταύρου. Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση παλαιών καρποστάλ με θέμα «Μητέρα και παιδί» από τις συλλογές της κας Βασιλικής Τροβά.
Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00

Η θεατρική παράσταση «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε μετάφρασηΜιχάλη Γκανά και σκηνοθεσία Ντίνας Αβαγιανού.
Μια παραγωγή της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας με την συμμετοχή 18 ηθοποιών του θεατρικού εργαστηρίου της και ζωντανής μουσικής επί σκηνής .

”Κατάρα ή ατομική ευθύνη;
Μοίρα ή προσωπική επιλογή;
ὦ θεομανές τε καὶ θεῶν μέγα στύγος,
ὦ πανδάκρυτον ἁμὸν Οἰδίπου γένος”
Συντελεστές «Επτά Επί Θήβας»
Μετάφραση: Μιχάλης Γκανάς, Σκηνοθεσία: Ντίνα Αβαγιανού
Σκηνικά: Σαπφώ Μακρή, Μουσική: Βασίλης Ρίζος, Τεχνικός Σκηνής: Σωτήρης Τριανταφύλλου, Artwork αφίσας: Χαράλαμπος Αναστασόπουλος
ΔιανομήΕτεοκλής: Δημήτρης Γλάρος Αγγελιοφόροι: Δημήτρης Γαστουνιώτης, Στρατής Καρράς, Νίκος Τριανταφύλλου Χορός: Αγνή Ασημάκη, Γωγώ Καπάνταη, Έφη Κούλη, Βάσω Καρανίκα, Ελένη Μπάκα, Αφροδίτη Σάλτα, Ελένη Σουρμπαίου, Αθηνά Λιάκου, Σοφία Βολή, Νίκη Κολυμπίρη, Λεμονιά Κουτσοβασίλη, Άντζελα Μαυρίδη, Πένυ Πελώνη, Γιωργία Σουλιώτη, Όλγα Τσιμπίδα Μουσικοί: Νίκος Τουλιάτος, Χρήστος Γελέκας

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 10:30

Προβολή Ντοκιμαντέρ.
Θα προβληθεί το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ με τίτλο:
«Συνάντηση Ελληνισμού & Χριστιανισμού, Μέγας Βασίλειος Ιουλιανός ο Παραβάτης».
 Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 12:00

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η ΕΣΤΙΑΝέας Σμύρνης, ως  Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ». Ομιλήτρια, η Έφορος των Μουσείων και της Βιβλιοθήκης της ΕΣΤΙΑΣ κα Θέμις Παπαδοπούλου. Θα προβληθεί σχετικό βίντεο του καθηγητή κ. Κώστα Γιαννακού.
Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00
Η Ναταλία Καρατζάνου, απόφοιτη της τάξης πιάνου της κας Εύης Μαρινάκη, καλλιτεχνικής διευθύντριας του Αθηναϊκού Ωδείου, σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ πιάνου – παρουσίασης προγράμματος διπλώματος – με έργα : J.S. Bach Italian Concerto, L.V. Beethoven Sonata op.53 ‘’Waldstein’’, F. Liszt Mephisto Waltz No1, E. Grieg Concerto in a minor op.16 S.Prokofiev Diabolic Suggestions.
Το Concerto συνοδεύει ο Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Τρίτη 22 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00

Λογοτεχνικό Σαλόνι

Θα παρουσιασθούν τα βιβλία: α) Της Κάλυμνος κύματα και παραμύθια της συγγραφέως Δάφνης Μαρίας Γκυ Βουβάλη και β) Η Παλαιά Αλικαρνασσός  του συγγραφέα – ερευνητή  Μιχάλη Τριανταφύλλου. Τις παρουσιάσεις θα πλαισιώσουν οι συγγραφείς: κα Φανή Καπελλά – Κουτούζη, εκπαιδευτικός και ο κ. Μάριος Μιχαηλίδης ποιητής και πεζογράφος.
Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στη Βιβλιοθήκη της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00

Τιμή Χαλδέζου – Μίμηση Χαλδέζου

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, συνεχίζοντας το έργο του αείμνηστου δημιουργού της, Πάνου Χαλδέζου, βραβεύει τους αριστούχους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Νέας Σμύρνης καθώς και την/τον μαθήτρια/η της Γ’ τάξης του Λυκείου Πλωμαρίου Λέσβου. Ομιλήτρια, η φιλόλογος – ιστορικός καΑγγελική Χατζησταύρου με θέμα:
 «Το Αριστείν Εστίν Φιλοσοφείν»
Θα έχουμε τη χαρά και την ευλογία, να παρίσταται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμονας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η παιδική χορωδία του Λεοντείου Λυκείου υπό την διεύθυνση της κας Ειρήνης Καμπούρη Χατζησταύρου καθώς και το Χορευτικό Τμήμα της ΕΣΤΙΑΣ υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου καθηγητή – επιμορφωτή κ. Θανάση Καλατζή.
Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση παλαιών καρποστάλ με θέμα«Λουλούδια και παιδί» από τις συλλογές της κας Βασιλικής Τροβά.
Κυριακή 27 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00
Το Αθηναϊκό Ωδείο πραγματοποιεί μουσικό αφιέρωμα στον Κώστα Παπαδόπουλο με τίτλο: “Το Αθηναϊκό Ωδείο τιμά τον Κώστα Παπαδόπουλο”.
Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00
Η ΕΣΤΙΑ  Νέας Σμύρνης, θυμάται, πονά και μνημονεύει την Πτώση της πρωτεύουσας της Ρωμιοσύνης, της Πόλης των Πόλεων, της Κωνσταντινούπολης. Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Ιατρός και συγγραφέας κα Δέσποινα Ασλανίδου με θέμα: «Το δικό μας Βυζάντιο». Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η Άλωση, της Πόλης» σε κείμενα της ίδιας της ομιλήτριας, με την οπτικοακουστική επιμέλεια της κας Ιφιγένειας Ασλανίδου, καθηγήτριας Μουσικής.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα “Πάνος Χαλδέζος”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.