«Φυλάκιζαν» αλλοδαπές σε διαμέρισμα στην Δάφνη




Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση σπείρας που στρατολογεί γυναίκες εκμεταλλευόμενη την οικονομική τους δυσχέρεια, με σκοπό να τις προάγουν κατ’ επάγγελμα στην πορνεία, αποκαλύφθηκε η δράση της και η εμπλοκή δεκατριών (13) ατόμων σε αυτή.

Ειδικότερα, οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία και αφού εντόπιζαν τις γυναίκες, τις έκλειναν σε διαμέρισμα στη Δάφνη με σκοπό να τις επιβλέπουν. Στη συνέχεια τις διοχέτευαν σε οίκους ανοχής, καθορίζοντας πλήρως τις υπηρεσίες που θα προσέφεραν ενώ επιπλέον παρακρατούσαν τα έσοδα τους.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο και μέχρι την σύλληψη τους, οι δράστες εξέδιδαν για λογαριασμό τους είκοσι πέντε (25) γυναίκες ενώ ακόμη της διαφήμιζαν μέσω φωτογραφιών σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 22-5-2018 σε πέντε (5) οίκους ανοχής της Αττικής, συνελήφθησαν δεκατρία (13) άτομα, εκ των οποίων τρείς (3) ημεδαποί και δέκα (10) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων (Γερμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Ισπανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Κούβα, Ρουμανία και Νιγηρία) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, της παραβίασης σφραγίδων και του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων. Επιπλέον, στην ίδια επιχείρηση προσήχθησαν τρείς (3) αλλοδαπές.

Από τις έρευνες σε χώρους και οίκους ανοχής, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -21.845- ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.