Η Γλυφάδα γιορτάζει τους πολιούχους της (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Δείτε το βίντεο από την λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης και της Ιερής Εικόνας των Αγίων.

Πραγματοποιήθηκε χτες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, κ.κ. Παύλου.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε για να τιμήσει την παραμονή της εορτής των δύο πολιούχων αγίων της Γλυφάδας, γεμίζοντας την εκκλησία αλλά και τον προαύλιο χώρο, ο οποίος από το πρωί είχε καθαριστεί και προετοιμαστεί κατάλληλα από συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας, ώστε να είναι έτοιμος να υποδεχτεί το πιστό κοινό.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας, υπό το Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, η βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σάκης Ιωαννίδης κ.ά., όπως επίσης και φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι της Γλυφάδας.

Με το τέλος της λειτουργίας, ακολούθησε, όπως κάθε χρόνο, η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης και της Ιερής Εικόνας των Αγίων, με περιφορά στο χώρο και στους δρόμους γύρω από το Ναό, όπου οι πιστοί, σε κλίμα κατάνυξης, είχαν την ευκαιρία να προσευχηθούν και να τιμήσουν τη μνήμη των αγίων.

Φυσικά, όσοι προσήλθαν στην εκκλησία την παραμονή της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης επισκέφτηκαν και τους πάγκους του πανηγυριού που έχουν στηθεί λίγα μέτρα μακριά από το Ναό, όπου μπόρεσαν να αγοράσουν διάφορα πράγματα, όπως επίσης και να επισκεφτούν το περίπτερο του Δήμου Γλυφάδας που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Απόψε, ανήμερα της εορτής των δύο πολιούχων αγίων της Γλυφάδας, θα συνεχιστούν οι δοξολογίες στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, περίπου στις 8 μ.μ, θα ακολουθήσει βραδιά παραδοσιακών χορών από τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης στο χώρο εξωτερικά του Ναού.

ΠΗΓΗ: iglyfada.gr

Δευτέρα 21 Μαΐου – Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

6:30 π.μ. Ακολουθία της Λητής.

7:00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, κ.κ. Παύλου.

6:30 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός

8:30 μ.μ. Βραδιά Παραδοσιακών Χορών από τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Ιεράς Μητρόπολης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.