Η μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Graffiti στον Άλιμο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Oι σημαντικότεροι καλλιτέχνες του Ελληνικού Graffiti, αλλά και πολλοί νέοι αυτοδίδακτοι, βομβάρδισαν από το πρωί το γήπεδο των Τραχώνων, στον Άλιμο, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό και υψηλής ποιότητας αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο δήμος Αλίμου φιλοξένησε για δεύτερη φορά το Old School Meeting Graffiti Festival, ένα φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός, στο οποίο οι πρώτοι writers που βάφουν τους τοίχους της χώρας από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, ενώνουν τις δυνάμεις τους με νεότερους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης ενθουσιασμένος από το αισθητικό αποτέλεσμα μίλησε στους δημοσιογράφους για το φεστιβάλ:

“Είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνουμε το Festival Graffiti, oμορφαίνουμε την πόλη μας, ομορφαίνουμε την καθημερινότητά μας, βάζουμε χρώμα στη ζωή μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά σε όλα τα σχήματα που ήρθαν.

Η σκέψη μας είναι να επεκτείνουμε την προσπάθεια και σε άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, για να πάρει ακόμη περισσότερο χρώμα η πόλη μας. Συμμετέχουν πάνω από 30 καλλιτέχνες αλλά έχουμε και πολλά νέα παιδιά από τα σχολεία του Αλίμου και τους έχουμε δώσει το δικό τους χώρο για να δημιουργήσουν.

Ο χώρος περιμετρικά του γηπέδου των Τραχώνων έχει ξαναχρησιμοποιηθεί για Graffiti, πριν από δύο χρόνια.

Σβήσαμε τα παλιά έργα, στεναχωρηθήκαμε που τα αποχωριστήκαμε, αλλά το σημερινό αποτέλεσμα αποκαθιστά την ομορφιά που υπήρχε. Θέλουμε να υπάρχουν χώροι για να εκφράζονται οι νέοι. Το Graffiti είναι τέχνη”.

Στο  φεστιβάλ συμμετείχαν 48 καλλιτέχνες (37 άντρες και 11 γυναίκες), μοιράστηκαν 440 σπρέι, δημιουργήθηκαν 50 έργα, ενώ συμμετείχαν ακόμη και 30 περίπου αυτοδίδακτοι νέοι.

 

 

 

 

 

 

 

Aκολουθούν φωτογραφίες του Πανάγου Τσαντίλα/I Love Alimos

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.