Μπαίνουν πάλι στην ντουλάπα οι σκελετοί της Πικροδάφνης




Παγώνουν οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στο ρέμα της Πικροδάφνης, σύμφωνα με έγγραφο του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι πρώτες αυτοψίες έδειξαν πλήθος αυθαιρέτων στα οποία έχουν επιβληθεί υπέρογκα ποσά προστίμων συνολικού ύψους άνω του 1 εκατ. ΕΥΡΩ. Επειδή τα ευρήματα αυτά είναι τρομακτικά κι αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κι ανθρώπους που διαβιούν σε τρώγλες το θέμα αυτό είναι πλέον εξαιρετικά ευαίσθητο κι απαιτεί την άμεση παρέμβαση της πολιτείας.

Σε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου Κυριακής Καμαρινού στον δήμαρχο Αλίμου, για το αν υπάρχουν αυθαίρετα στην περιοχή, ο Ανδρέας Κονδύλης απάντησε αρνητικά.

“Δεν υπάρχει θέμα με τον Άλιμο, τα περισσότερα αυθαίρετα βρίσκονται στον Άγιο Δημήτριο και το Παλαιό Φάληρο. Άνοιξε ένα μεγάλο θέμα αλλά η δημοτική αρχή το πάγωσε προς το παρόν” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης.

Το έγγραφο του Γιάννη Κωνσταντάτου

Προς : Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη

Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

ΘΕΜΑ : “Ρέμα Πικροδάφνης”

Με αφορμή το έγγραφό μας με αρ. πρωτ. 44522/29-11-2017 που σας καλούσαμε να διερευνήσετε αυτοψίες στα όρια των Δήμων Αλίμου και Αγ. Δημητρίου (στο ρέμα Πικροδάφνης), έχω να σημειώσω τα εξής :

Οι πρώτες αυτοψίες έδειξαν πλήθος αυθαιρέτων στα οποία έχουν επιβληθεί υπέρογκα ποσά προστίμων συνολικού ύψους άνω του 1 εκατ. ΕΥΡΩ. Επειδή τα ευρήματα αυτά είναι τρομαχτικά κι αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κι ανθρώπους που διαβιούν σε τρώγλες το θέμα αυτό είναι πλέον εξαιρετικά ευαίσθητο κι απαιτεί την άμεση παρέμβαση της πολιτείας. Το Μάιο του 2018 θα εκδικασθεί ενώπιον του Σ.τ.Ε αίτηση ακύρωσης κατά απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για το ρέμα της Πικροδάφνης από τη Λ. Βουλιαγμένης έως την εκβολή, γεγονός για το οποίο επίσης θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν ανάλογα την εξέλιξή του.

Επειδή πολιτικά αρνούμαι να συμπράξω στις ευθύνες που έχουν τόσο το κράτος όσο και οι Δήμαρχοι των περιοχών των προηγούμενων δεκαετιών που επέτρεψαν να χτιστούν αυθαίρετα εντός του ρέματος, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να λύσει η δική μου δημοτική αρχή 40 χρόνια μετά ούτε να εξοντώσω οικονομικά δεκάδες οικογένειας.

Επειδή δεν είμαι ο Δήμαρχος της περιοχής τους κι επειδή επανειλημμένα έχω ζητήσει οι δήμοι να αποκτήσουν τις δικές τους υπηρεσίες δόμησης ως οφείλουν, πράγμα που δεν έχει συμβεί ακόμη, δυστυχώς. Επειδή τα τμήματα αυτοψιών σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο περνούν στην περιφέρεια για το οποίο αναμένουμε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Επειδή επίκειται άμεση συνάντησή μου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου και τους οποίους θα ενημερώσω για τα τρομακτικά ευρήματα, για όλα τα παραπάνω και έως ότου η πολιτεία, οι Yπουργοί, η Aποκεντρωμένη Διοίκηση και οι δήμοι που τους αφορά άμεσα αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό και δεδομένου ότι έχετε δηλώσει αδυναμία λόγω έλλειψης προσωπικού ώστε να έχουμε ταχύτερες αυτοψίες στην περιοχή.

Παρακαλώ όπως προσωρινά αναστείλετε τους ελέγχους στο ρέμα της Πικροδάφνης. Θα επανέλθω σύντομα κι εφόσον ενημερωθώ από τα αρμόδια υπουργεία.

Ο Δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού

Γιάννης Κωνσταντάτος

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.