Νέα Σμύρνη: 7 εκατομμύρια για την ανάπλαση δρόμων (μακέτες)




Mελέτη του έργου «Ανακατασκευή (διαμόρφωση πεζοδρομίων και κόμβων) οδών Εφέσου, Αγίου Πολυκάρπου και τμημάτων οδών Ν. Πλαστήρα και Ομήρου» που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο, έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Νέας Σμύρνης.

Βασικοί άξονες της μελέτης είναι:

  1. Η ενσωμάτωση βιοκλιματικών τεχνολογιών (φωτοκαταλυτικά και ψυχρά υλικά πλακών πεζοδρομίων και ασφαλτικών ταπήτων) που μειώνουν σημαντικά τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  2. Η διαμόρφωση νέων επιφανειών πεζοδρομίων που θα προσφέρουν αισθητική, αντι-ολισθηρότητα, λειτουργικότητα και ασφάλεια σε τυφλούς και άτομα με αναπηρίες.
  3. Η αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα και η πρόβλεψη για ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων.
  4. Η διαμόρφωση των κόμβων (διασταυρώσεων) -σύμφωνα με τα σύγχρονα διεθνή δεδομένα- έτσι ώστε να καθίσταται αδύνατη η στάθμευση οχημάτων όμορα σ’ αυτούς, να βελτιωθεί η ορατότητα και οι πεζοί να οδηγούνται σε ασφαλείς εγκάρσιες διαβάσεις.
  5. Η διαμόρφωση σαφών περιγραμμάτων θέσεων στάθμευσης για αυτοκίνητα, δίτροχα και οχήματα για ΑΜΕΑ.
  6. Η ανακατασκευή των κρασπέδων και κρασπεδό-ρειθρων των κεντρικών νησίδων.
  7. Η δημιουργία ποδηλατόδρομου στην οδό Ν. Πλαστήρα από Κ. Παλαιολόγου έως Μεγ. Αλεξάνδρου.
  8. Η ανακατασκευή του δικτύου οδο-φωτισμού με τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και μεγάλης αντοχής στο χρόνο.
  9. Ανακατασκευή σήμανσης οχημάτων και πεζών με υιοθέτηση σύγχρονων τεχνικών.

Η μελέτη παρουσιάστηκε από τον κ. Ηλία Βασιλά, Πολιτικό Μηχανικό, υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 7.000.000 €. Για την επιλογή του αναδόχου κατασκευής θα διεξαχθεί Δημόσιος Ευρωπαϊκός Ηλεκτρονικός Ανοικτός Διαγωνισμός.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.