Nέα Σμύρνη: Ξεναγήσεις και διαδρομές πολιτισμού




Στο πλαίσιο του προγράμματος ξεναγήσεων και διαδρομών πολιτισμού για τους κατοίκους της πόλης μας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, το Σαββατοκύριακο 19 – 20 Μαΐου περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Σάββατο 19 Μαΐου: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Έκθεση, Στέφανος Λαζαρίδης, κυνικός ρομαντικός. Πρόκειται για την πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο ατομική παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου του σπουδαίου Έλληνα σκηνογράφου. Η έκθεση έχει παιγνιώδη χαρακτήρα και ολοκληρώνεται με φωτογραφίες από την δική του εικαστική έρευνα, σκηνοθετικές σημειώσεις πάνω σε κείμενα και δείγματα από επιστολογραφία. Ώρα αναχώρησης 11.00.
Κυριακή 20 Μαΐου: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: Στεγάζεται μόνιμα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου από το 1960. Αντικείμενό του η ιστορία του νεότερου Ελληνισμού: η περίοδος της τουρκοκρατίας και της φραγκοκρατίας, η Επανάσταση του 1821, οι απελευθερωτικοί αγώνες, η δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους, η πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού μέχρι σήμερα. Ώρα αναχώρησης: 10.30.
Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από 10.00 έως 13.00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Γαλαξίας». Για περισσότερες πληροφορίες: 2132025922-24 ή http://www.culturens.org/…/111-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%….

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.