Στο νηπιαγωγείο από 4 χρονών τα παιδιά στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης




Σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο υλοποίησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και τα σχολεία του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα υποδέχονται στις τάξεις τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όσα παιδιά την 31 η Δεκεμβρίου 2018 θα συμπληρώσουν το 4ο έτος της ηλικίας τους.

Ο δήμος αποτελεί έναν από τους δέκα συνολικά δήμους της Αττικής που «προκρίθηκε» για την ένταξη των παιδιών στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση καθώς κρίθηκε έτοιμος σε ότι αφορά τις υποδομές του για να υποδεχθεί τα νήπια στις τάξεις των νηπιαγωγείων.

Οι δήμοι που έχουν προκριθεί προέκυψαν από τις θετικές εισηγήσεις των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης και των ομόφωνη απόφαση θετικής γνωμοδότησης των αντίστοιχων τριμερών επιτροπών στο οποίες συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι του κάθε Δήμου.

Οι δήμοι που δεν είχαν ομόφωνη θετική γνωμοδότηση των επιτροπών δεν εντάχθηκαν στην υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής από το έτος 2018 – 2019 γιατί αποφασίστηκε η έναρξη της υλοποίησης να γίνει με απόλυτη συναίνεση των επιλεγμένων δήμων όπως διευκρίνισε ο Υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για να μην υπάρξει πιθανότητα να τεθεί σε κίνδυνο η εφαρμογή τους.

«Οι συγκεκριμένοι δήμοι προέκυψαν από τις θετικές εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση των αντίστοιχων τριμερών επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι κάθε Δήμου.

Δήμοι με κατά πλειοψηφία θετική γνωμοδότηση των τριμερών επιτροπών δεν εντάχθηκαν στην υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2018-19, επειδή προκρίθηκε η έναρξη υλοποίησής της να γίνει με απόλυτη συναίνεση των εμπλεκόμενων δήμων και χωρίς πιθανότητα να τεθεί σε κίνδυνο η εφαρμογή της», διευκρίνισε άλλωστε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου σε σχετική ανακοίνωσή του και στο ερώτημα γιατί δεν μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι και κοινότητες στο εν λόγω εγχείρημα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.