Βράβευση με φόντο το Cine Άλιμος (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πριν από λίγους μήνες, κυκλοφόρησε η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πεπραγμένα της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017”, όπου συμμετείχαν 2.526 πόλεις.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο δήμος Αλίμου, που εμφανιζόταν στη σελίδα «HIGHLIGHTS AND MAIN EVENTS», μαζί με τις πόλεις της Φλωρεντίας και του Λουξεμβούργου, ανάμεσα στις έξι πόλεις που επελέγησαν ως «καλά παραδείγματα» της περιβαλλοντικής αυτής εκστρατείας.

Μια μεγάλη διάκριση που έκανε τον Άλιμο γνωστό σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ευρώπης.

Χθες στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, στην τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών που έγινε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, παρέλαβε την τιμητική διάκριση και έβαλε πιο ψηλά τον πήχη για τις δράσεις που θα γίνουν το 2018.

Το βραβείο στον δήμαρχο παρέδωσε η Ιωάννα Σαμπράκου, μέλος του Δ.Σ της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.

«Αυτή η βράβευση έχει μεγάλη σημασία, μεγάλη αξία και για εμάς, γιατί μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε, αλλά και για τους πολίτες, γιατί η αυτοδιοίκηση και κεντρικό κράτος μαζί, δίνουμε ένα καλό παράδειγμα, δίνουμε ένα μήνυμα για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε” είπε στην ομιλία του ο Ανδρέας Κονδύλης.

“Η κοινωνία και ο τόπος θα αλλάξει από όλους μαζί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που αγκάλιασαν την προσπάθεια και συμμετείχαν. Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες μου, τον γενικό γραμματέα του δήμο τον κ.Κακκαβή  και την κ.Μανιατάκη που έκαναν μεγάλη προσπάθεια για τη διοργάνωση.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του υπουργού του κ. Φάμελλου εδώ, θα ήθελα να πω ότι έχουμε ανάγκη από περισσότερη και καλύτερη συνεργασία, η αυτοδιοίκηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να προχωρήσουμε από κοινού γιατί μόνο έτσι θα πάει η κοινωνία μας πολλά βήματα μπροστά. Πρέπει λοιπόν υπουργέ να δώσουμε τα χέρια και να προχωρήσουμε μαζί και αποτελεσματικά”.

 

Ανδρέας Κονδύλης, Κατερίνα Μανιατάκη (υπεύθυνη για τη δράση), Ευάγγελος Κακκαβής (γενικός γραμματέας του δήμου)
Ο δήμαρχος και η παρουσιάστρια των βραβείων, δημοσιογράφος του ALPHA, Βίκυ Χαντζή με φόντο το Cine Άλιμος

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαφημιστικό stand του δήμου Αλίμου, στην είσοδο του Ζαππείου, υπήρχε μια μεγάλη φωτογραφία του Cine Άλιμος, που τόσος λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό (καταγγελίες για αυθαιρεσίες κλπ).

Η βράβευση, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή Σωκράτη Φάμελλου και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, είχε μεγάλη σημασία και αξία για τον δήμο Αλίμου και τον πόλεμο που δέχεται η δημοτική αρχή για τον θερινό κινηματογράφο στην παραλία.

To πρώτο βραβείο απέσπασε ο δήμος Ηγουμενίτσας, ενώ εκτός από τον Άλιμο βραβεύτηκαν οι δήμοι: Αμαρουσίου, Δελφών, Δράμας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Λαμίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών και Τρικάλων.

Γιάννης Λώλος (Ηγουμενίτσα), Γιώργος Πατούλης (Μαρούσι), Ανδρέας Κονδύλης (Άλιμος)
Μιχάλης Αγγελόπουλος (δήμαρχος Σάμου), Δημήτρης Καλογερόπουλος (πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), Ανδρέας Κονδύλης

Ο Δήμος Αλίμου συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 (16 – 22 Σεπτεμβρίου 2017) με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για κάθε ηλικία, που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορους χώρους με ελεύθερη είσοδο.

Με σύνθημα «Ισότιμη Μεταχείριση: Πολιτισμός και Πρόοδος», ο Δήμος Αλίμου κάλεσε τον κόσμο να αφήσει το αυτοκίνητο και το μηχανάκι στο σπίτι και να έρθει στο κέντρο της πόλης πεζός, με ποδήλατο ή με πατίνι, σε μια μεγάλη γιορτή με συναυλίες, χορευτικές εκδηλώσεις, αγαπημένα παιχνίδια, ημερίδες και καθημερινές δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη», στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Άνω Καλαμάκι) και κορυφώθηκαν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου με την εκδήλωση «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», μια γιορτή με παραδοσιακούς ελληνικούς και ευρωπαϊκούς χορούς.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.