Ξεκίνησε η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας στα 3Β




 

Ξεκίνησε σήμερα (Δευτέρα 7 Μαΐου) η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με στόχο να συνδέσει όλες τις γειτονιές της πόλης μεταξύ τους αλλά και με σημεία με αυξημένη εμπορική και κοινωνική δραστηριότητα και με δραστηριότητες αναψυχής, άθλησης, σχολεία και εκκλησίες καθώς και με τις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ που εξυπηρετούν σήμερα το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Το μεσημέρι, ο Δήμαρχος με στελέχη της Δημοτικής Αρχής επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας, προκειμένου να κάνουν οι ίδιοι μία διαδρομή και έχουν προσωπική άποψη για την ποιότητα εξυπηρέτησης και την ταχύτητα της νέας δημοτικής υπηρεσίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε ικανοποιημένος με τον βαθμό ετοιμότητας της υπηρεσίας κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας της ενώ τόνισε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχικής δωδεκάμηνης λειτουργίας, η συγκοινωνία θα παρακολουθείται προκειμένου να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις, όπου αυτό κριθεί σκόπιμο.

Θυμίζουμε, πως στην παρούσα φάση η δημοτική συγκοινωνία θα λειτουργεί από τις 06.30 έως τις 20.30 κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 08.00 έως τις 18.00 τα Σάββατα. Τις Κυριακές και τις αργίες δεν θα λειτουργεί. Έχουν δημιουργηθεί δύο κυκλικά δρομολόγια τα οποία συνδέουν τις περισσότερες γειτονιές του Δήμου με τους βασικούς πόλους έλξης μετακινήσεων (οικονομικούς, διοικητικούς, εκπαιδευτικούς, ψυχαγωγικούς αθλητικούς, κοινωνικών εκδηλώσεων). Η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ένα κάθε ώρα και στις δύο γραμμές και οι μετακινήσεις θα γίνονται δωρεάν.

Το συνολικό μήκος των δύο γραμμών είναι περίπου 40 χιλιόμετρα χιλιόμετρα και δημιουργούνται συνολικά 103 νέες στάσεις για τη δημοτική συγκοινωνία. Σε κάθε στάση, μπορεί tο επιβατικό κοινό να δει συνολικά το δρομολόγιο της γραμμής στην οποία βρίσκεται, το σύνολο των στάσεων της γραμμής, αλλά και τις συνδέσεις και τις ανταποκρίσεις με τις γραμμές του ΟΑΣΑ σε κάθε στάση.

Οι μεταφορές θα γίνονται με οχήματα τύπου mini bus 20 θέσεων τα οποία είναι μισθωμένα από το Δήμο αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Ο Δήμος 3Β εξυπηρετείται από 13 γραμμές του ΟΑΣΑ ο οποίες συνδέουν διάφορες περιοχές του Δήμου με το κέντρο της Αθήνας (γραμμή Α2 ), με το κέντρο του Πειραιά (γραμμές Α1 και Χ96), με τον σταθμό του μετρό «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» (γραμμές 122, 154, 171, και Χ97) και με τον συγκοινωνιακό κόμβο τοπικών γραμμών της Γλυφάδας (γραμμές 115, 116, 117, 120 και 128). Επίσης υπάρχει μια τοπική γραμμή από το Δημαρχείο στο Πανόραμα Βούλας . Συνολικά υπάρχουν 194 στάσεις του ΟΑΣΑ από τις οποίες οι 76 στη Βάρη, οι 88 στη Βούλα και οι 30 στη Βουλιαγμένη.

Οι παραπάνω γραμμές καλύπτουν μεγάλες περιοχές του Δήμου, αλλά αφήνουν ακάλυπτες και κάποιες περιοχές και ειδικότερα:

Στη Βάρη δεν καλύπτονται οι περιοχές:

  • Το εσωτερικό τμήμα της Βάρκιζας,
  • η περιοχή Λαθούριζας,,
  • τμήμα της περιοχής Ασυρμάτου,
  • ένα τμήμα της Μηλαδέζας μεταξύ των οδών Αθ.Διάκου και Λ.Βάρης – Κορωπίου (περιοχές εκατέρωθεν και κατά μήκος των οδών Παλ. Αθηναίων, Δημητσάνας, Δεληγιάννη κ.λ.π.) και
  • το ανατολικό τμήμα της περιοχής Κόρμπι (περιοχές εκατέρωθεν και κατά μήκος των οδών Κολοκοτρώνη, Προφήτη Ηλία, Υμηττού κλπ.

Στην περιοχή της Βούλας δεν καλύπτονται οι περιοχές:

  • Ένα επίμηκες τμήμα μεταξύ της Λεωφ. Κ. Καραμανλή και Καλύμνου όπου περιλαμβάνονται οι οδοί Αλεξάνδρας, Αχιλλέως, Αιόλου, κλπ.
  • Το τμήμα ανατολικά της Καλύμνου όπου περιλαμβάνονται οι οδοί Μεγ. Βασιλείου, Βας. Γεωργίου, Ρόδου κλπ.
  • Η περιοχή «Πηγαδάκια»

Στην περιοχή της Βουλιαγμένης δεν καλύπτονται:

  • Το ανατολικό (εσωτερικό) τμήμα μέχρι το νεκροταφείο
  • Μικρή περιοχή του Καβουρίου

Οι δύο δημοτικές γραμμές που εγκαινιάζονται σήμερα σχεδιάσθηκαν με στόχο να καλύψουν κάποιες από τις ακάλυπτες περιοχές και ταυτόχρονο να συνδέσουν περιοχές του Δήμου μεταξύ τους αλλά και με σημεία με αυξημένη εμπορική και κοινωνική δραστηριότητα και με δραστηριότητες αναψυχής, άθλησης, σχολεία και εκκλησίες με τις δύο δημοτικές γραμμές που λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά προς τις γραμμές του ΟΑΣΑ. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν πολλές κοινές στάσεις με γραμμές του ΟΑΣΑ για μετεπιβιβάσεις από και προς όλους του βασικούς προορισμούς.

Ειδικότερα:

Προς το κέντρο της Αθήνας και το κέντρο του Πειραιά με τις γραμμές Α1 και Α2, του ΟΑΣΑ στην αφετηρία των δημοτικών γραμμών στο Δημαρχείο.

Προς τον σταθμό μετρό «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» με τη γραμμή 122, στη Λ. Ποσειδώνος στη Βάρκιζα και στην Αθηνάς και Λεωφ. Κ. Καραμανλή.

Προς το σταθμό μετρό «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» με τη γραμμή 171, στο τμήμα της Λ. Βάρης μεταξύ Διλόφου – Αναργυρούντος μέχρι την Πλ. Ηρώων

Προς το κέντρο της Γλυφάδας και τον κόμβο τοπικών γραμμών στη Γλυφάδα με τις γραμμές 115, 116, 117 και 120.

Ανάλογα με τη χρήση των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας, θα υπάρξει σταδιακή επέκταση του δημοτικού δικτύου γραμμών με νέες γραμμές ενώ θα γίνει και πύκνωση δρομολογίων.

Αναλυτικά οι γραμμές του ΟΑΣΑ που εξυπηρετούν το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

115 – Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Κίτσι

116 – Γλυφάδα, Βάρη, Κίτσι

117 – Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Βάρη

120 – Γλυφάδα, Βάρη, Προαστιακός Στ. Κορωπίου

122 – Μετρό Ελληνικού Σαρωνίδα

162 – Βούλα, Πανόραμα

171 – Μετρό Ελληνικού, Βάρκιζα

Α1 – Πειραιάς Βούλα

Α2 – Ακαδημία Βούλα

X96 – Πειραιάς, Αεροδρώμιο (Express)

X97 – Μετρό Ελληνικού, Αεροδρόμιο (Express)

Με τις γραμμές του ΟΑΣΑ που εξυπηρετούν την πόλη μας, συνδέεται η Δημοτική Συγκοινωνία ως εξής:

Με τη γραμμή 115 – Οι στάσεις: 42, 63, 70

Με τη γραμμή 116 – Οι στάσεις: 15, 63, 91, 92

Με τη γραμμή 117 – Οι στάσεις: 26, 34, 35, 36, 37, 42, 55, 56, 57, 58, 59, 63, 69, 83, 84,

Με τη γραμμή 120 – Οι στάσεις: 15, 91, 92

Με τη γραμμή 122 – Οι στάσεις: 54, 55, 56, 57, 58, 59, 63, 70

Με τη γραμμή 162 – Οι στάσεις: 62, 63, 64

Με τη γραμμή 171 – Οι στάσεις: 15, 42, 83, 84, 91, 92

Με τη γραμμή Α1 – Οι στάσεις: 62, 63, 64

Με τη γραμμή Α2 – Οι στάσεις: 62, 63, 64

Με τη γραμμή Χ96 – Οι στάσεις: 15, 63, 91

Με τη γραμμή Χ97 – Οι στάσεις: 15, 91

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.