Άλιμος: Έργα τέχνης ομορφαίνουν την πόλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ένα έργο τέχνης του παγκοσμίου φήμης γλύπτη Φιλόλαου Τλούπα, κοσμεί την πλατεία Καραϊσκάκη, στο Άνω Καλαμάκι.

Το γλυπτό τοποθετήθηκε στη βάση του και θα μπορούν πλέον να το θαυμάζουν όσοι επισκέπτονται την πλατεία.

Όπως είπε στο ΝΟΤΙΑ.GR ο δήμαρχος, έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση και άλλων γλυπτών γνωστών καλλιτεχνών, σε διάφορα σημεία του Αλίμου:

Το γλυπτό του πολύ γνωστού καλλιτέχνη Φιλόαου Τλούπα (1923-2010), φιλοτεχνήθηκε το 1990 και αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας που κάνουμε, να τοποθετήσουμε διάφορα έργα τέχνης για να ομορφύνουμε την πόλη μας.

Η αισθητική και η ποιότητα της ζωής είναι η καθαριότητα και το πράσινο αλλά είναι και κάποιες τέτοιες νότες, τέχνης μέσα στην πόλη».

Μια εντυπωσιακή εγκατάσταση κοσμεί από τις 13 Ιουνίου την είσοδο του Δημαρχείου Αλίμου. Πρόκειται για την «Αφροδίτη» που φιλοτέχνησε ο Χρήστος Αντωναρόπουλος.

Ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης με την τεχνική του ημίφωτος που επεξεργάζεται τα τελευταία χρόνια μας χαρίζει την «Αφροδίτη» όπως την γνωρίζουμε από το Λούβρο.
Είναι γνωστό ότι ο καλλιτέχνης εμπνέεται από την ιστορία της τέχνης και η Αφροδίτη – όπως και άλλα έργα του – αποτελεί φόρο τιμής στον άγνωστο δημιουργό ενός αριστουργήματος της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Το έργο έχει ύψος 2.20 μέτρα είναι φτιαγμένο από plexiglas και το θέμα προκύπτει μέσα από οριζόντιες γραμμώσεις σαν γρίλιες, χαραγμένες με laser πάνω στο Plexiglas, το οποίο μετατρέπεται σε κάτι που βλέπουμε αποκωδικοποιώντας και συμπληρώνοντας τα δεδομένα, σαν ντετέκτιβ πίσω από τις γρίλιες.

Πίσω από τον πίνακα, κρυφός φωτισμός neon, διαμορφώνει φωταύγειες προσθέτοντας ένα επόμενο επίπεδο τρισδιάστατης αίσθησης.

Όπως στα περισσότερα από τα τελευταία του έργα το φως, το τεχνητό ηλεκτρικό φως, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, είναι αυτό που συνδιαλέγεται, σχολιάζει, επικοινωνεί ίσως και εν τέλει καταργεί την παραδοσιακή ζωγραφική στο background.

Ο Χρήστος Αντωναρόπουλος μπροστά στον «Jockey του Αρτεμισίου» του παρουσίασε σε έκθεση του δήμου Αλίμου.

Ο Χρήστος Αντωναρόπουλος Μεσσήνιος στην καταγωγή, μένει εδώ και πολλά χρόνια στον Άλιμο κι έτσι ο Αλιμιώτης καλλιτέχνης βάζει τη δική του «αισθητική υπογραφή» στην πόλη. Πριν από λίγο καιρό είχε πάρει μέρος στην έκθεση «Τα Μυστικά των Εικόνων ΙΙ» που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αλίμου, παρουσιάζοντας το «Jockey του Αρτεμισίου».

(από το art22.gr)

Στον κήπο του Δημαρχείου έχει τοποθετηθεί και ένα γλυπτό από γυαλί του Κώστα Βαρώτσου, δημιουργού του «Δρομέα», που βρίσκεται απέναντι από το Hilton.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.