Αρχαιολογικοί περίπατοι στον Άλιμο




(από το notionsima.blogspot.com)

Tη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, πραγματοποιήθηκε, παρουσία πλήθους κόσμου, η παρουσίαση του βιβλίου
«ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ»
της αρχαιολόγου και Αντιπροέδρου του Νοτίου Σήματος κ. Κωνσταντίνας Καζά – Παπαγεωργίου,

Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση – οδηγό που εξέδωσε ο Δήμος Αλίμου.
Στην εκδήλωση μίλησαν:
Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλά αρχαιολογικά και πολιτιστικά σημεία του Αλίμου. Μας πληροφόρησε επίσης τις ενέργειες που σχεδιάζει ο Δήμος για την προβολή και ανάδειξη των αρχαιολογιών χώρων του Δήμου και την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος ώστε οι νέοι να ενημερωθούν για τα σημεία αυτά.


Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο καθηγητής χειρουργικής και ιστορίας ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Στέφανος Γερουλάνος ο οποίος μας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στο κτήμα Γερουλάνου και για τις δικές του διαδρομές στον Άλιμο.
Τέλος η συγγραφέας κ. Κωνσταντίνα Καζά – Παπαγεωργίου μας παρουσίασε εν συντομία τις πέντε διαδρομές, ξεκινώντας με την 1η διαδρομή από το Συμμαχικό Νεκροταφείο μέχρι τον Άγιο Κοσμά. Η 2η διαδρομή αφορά πέριξ του Λόφου Πανός. Η 3η διαδρομή είναι στον λόφο της Αγίας Άννης όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Θεσμοφορίου. Εδώ ζητήθηκε από τον κ. Κονδύλη ο λόφος αυτός να μετονομαστεί σε λόφο Θεσμοφορίου ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση. Η 4η διαδρομή ξεκινά από την περιοχή Κοντοπήγαδο, σταθμός ΜΕΤΡΟ Άλιμος και τέλος, η 5η διαδρομή ξεκινά από το κτήμα Τράχωνες (Οικία Γερουλάνου, Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου 12ος αιώνας, ρέμα Τραχώνων) συνεχίζει στο αρχαίο θέατρο Ευωνύμου, και καταλήγει στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής.

 

 

Ο Οδηγός διενεμήθη δωρεάν σε όλους του παρευρισκομένους και θα δοθεί δωρεάν σε όλους τουςμαθητές του Δήμου Αλίμου από την νέα σχολική χρονιά.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκδοσης έκανε η Ραχήλ Μισδραχή – Καπόν.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.