Δήμος Νέας Σμύρνης: Ολοκληρώθηκε η αγορά της «Ακροβάτισσας»




Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ολοκλήρωσε την αγορά ενός διατηρητέου (ΦΕΚ 1343Δ/2005) νεοκλασικού κτηρίου επί των οδών Φιλαδελφείας 1 και Στρ. Πλαστήρα 43.

Στους παλαιότερους σίγουρα θα φέρνει πολλές αναμνήσεις καθώς σ’ αυτό στεγάστηκε για μερικά χρόνια το μπαρ «Ακροβάτισσα».

Πρόκειται για ένα διώροφο νεοκλασικό κτήριο συνολικής επιφάνειας 275,95 τ.μ., που ανεγέρθηκε το 1930, με υπόγειο (56 τ.μ.), ισόγειο (114,04 τ.μ.) και α’ όροφο (105,91 τ.μ.).

Η επιφάνεια του αύλειου χώρου ανέρχεται σε 286,80 τ.μ. Το συνολικό κόστος της αγοράς ανήλθε τελικά σε 500.000 ευρώ εκ των οποίων καταβλήθηκαν 200.000 το έτος 2017 και 300.000 στις 31 Μαΐου.

Μετά την ανάπλαση και επισκευή του θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός ακόμη παιδικού σταθμού σε μια περιοχή που υπάρχει έλλειψη αντίστοιχης δομής καλύπτοντας με την λειτουργία του τις ανάγκες αρκετών οικογενειών της περιοχής.

Ο Δήμος  εδώ και καιρό αναζητά τρόπους χρηματοδότησης για την άμεση αποκατάσταση – ανάπλαση του διατηρητέου κτηρίου.
Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης δήλωσε σχετικά: «Κεντρικός άξονας της Δημοτικής Αρχής είναι αφενός η διάσωση και αποκατάσταση κτηρίων του παρελθόντος, όσων έχουν απομείνει στην πόλη μας και αποτελούν αρχιτεκτονική κληρονομιά, και αφετέρου η δημιουργία μιας πόλης σύγχρονης, αποτελεσματικής και πάντα κοντά στις ανάγκες του πολίτη».

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.