Έχασε τη μάχη ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Δυστυχώς ο Αλέξανδρος δεν τα κατάφερε. Σήμερα το μεσημέρι “έσβησε” στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” ο 14χρονος αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, όπου είχε μεταφερθεί με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο, στην λεωφόρο Ποσειδώνος.

Το παιδί επέστρεφε στο σπίτι του από προπόνηση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου. Tη στιγμή που επιχειρούσε να περάσει απέναντι από τη διάβαση πεζών, παρασύρθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από ένα λευκό Hyundai.

Το αυτοκίνητο τον πέταξε στον αέρα και ο Αλέξανδρος, κατέληξε βαριά τραυματισμένος, αρκετά μέτρα παρακάτω,  στο πεζοδρόμιο, ακριβώς μπροστά στην 1η στάση Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Στο σημείο του τροχαίου εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, όταν έφτασε η μητέρα του, η οποία κρατώντας στα χέρια τις σαγιονάρες του, ζητούσε από τους αστυνομικούς της τροχαίας να τις πουν για την κατάσταση της υγείας του παιδιού της.

Οι γιατροί του νοσοκομείου αργά χθες το βράδυ ανακοίνωσαν στους συντετριμμένους γονείς, ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ότι μόνο σε ένα θαύμα θα μπορούν να ελπίζουν. Σχεδόν ένα 24ωρο μετά το τροχαίο, ο Αλέξανδρος εξέπνευσε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους συναθλητές του στον ΝΟΚ.

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε στους γονείς του ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους από τη στιγμή που εισήχθη στην εντατική. Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο υπεύθυνος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλίμου, Γιάννης Αντωνάκης. O 61χρονος οδηγός του αυτοκινήτου κατέθεσε ότι δεν παραβίασε το κόκκινο και το παιδί πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

Οι γονείς είναι σίγουροι ότι ο Αλέξανδρος δεν πέρασε με κόκκινο και κάνουν έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με την Τροχαία Καλλιθέας (210 954 2093) και να δώσουν πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο. Η τροχαία έχει συλλέξει υλικό από τις κάμερες του τραμ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Φωκέας αποχαιρετά τον Αλέξανδρο

 

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Έχασε τη μάχη ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 09/06/2018 at 4:44 μμ
    Permalink

    Σχετικά με το ατύχημα που έγινε εύχομαι και προσεύχομαι το παλικαράκι να τα καταφέρει και ο Θεός να είναι στο προσκεφάλι του.
    Σχετικά με την πρόσβαση των πεζών από το κολυμβητήριο στις στάσεις επειδή το έχω κάνει με τα πόδια με τα δύο μου παιδιά και παλιότερα με το καρότσι το ένα παιδί, είναι άκρως επικίνδυνη γιατί για να φτάσεις στις στάσεις από το πάρκο του κολυμβητηρίου, πρέπει να διασχίσεις τις γραμμές του τραμ και για να βγεις στη διάβαση ή απόσταση είναι μεγάλη και δεν έχει καλή ορατότητα λόγω στροφής του τραμ και δεν προλαβαίνεις. Η στάση του λεωφορείου δεν έχει καθόλου χώρο ανάμεσα στο τραμ και την Ποσειδώνος και αισθάνεσαι έντονο φόβο ότι θα σε πατήσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Μια δοκιμαστική βόλτα από την τροχαία δεν βλάπτει.
    Δεν ασχολήθηκα νωρίτερα γιατί…. λάθος μου!
    Απλά επέλεξα άλλο τρόπο πρόσβασής μου στο κολυμβητήριο.
    Λυπάμαι πολύ!

    Απαντήστε
  • 10/06/2018 at 3:58 πμ
    Permalink

    Ρε φτιαχτε τους δρόμους ρεεε!!! Το δημοτικό είναι απέναντι και περνάνε τον δρόμο παιδιά. Μέχρι το Τροκαντερό υπάρχει πρόβλημα. Στην Ποσειδώνος πάνε όλοι γκαζομενοι και δεν υπάρχει ορατότητα ούτε για τους οδηγούς ούτε για τους πεζούς. Οι γραμμές του τραμ δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τους πεζούς. Ο φωτισμός της πλάκας. Φτιαχτε αερογεφυρες ή κάντε κάτι. Τα ίδια και στην Αμφιθέα. Εδώ και 30 χρόνια σκοτώνεται κόσμος και όλοι οι αρμόδιοι το παρακολουθούν σαν κάτι φυσικό…

    Απαντήστε
  • 10/06/2018 at 7:55 πμ
    Permalink

    Όσοι τρέχουν μέσα στην πόλη είναι εγκληματίες. Ο οδηγός πρέπει να έτρεχε πάρα πολύ. Βέβαια και η θέση της στάσης είναι απαράδεκτη. Μπρος το τραμ και πίσω η παραλιακή. Λίγο να παραπάτησεις παει…

    Απαντήστε
  • 10/06/2018 at 12:55 μμ
    Permalink

    Είναι τραγική η είδηση και ειλικρινά λυπάμαι αφάνταστα για το παλικαράκι που έφυγε έτσι άδικα και για τους γονείς του με την απώλεια αυτή που χτύπησε την οικογένεια τους.
    Όσον αφορά το σημείο συμφωνώ απόλυτα με την κυρία Βασιλική Τσωτσου η οποία έγραψε το προηγούμενο σχόλιο.
    Σαν κάτοικος της περιοχής όπου περνάω καθημερινά και πολλές φορές την διάβαση αυτή μπροστά στην στάση Πικροδαφνη του τραμ και της 1ης Καλαμακιου έχω να επισημάνω τα εξής :
    Πρώτα απ όλα ότι λόγω της στροφής στο ρεύμα από το παλαιό Φάληρο προς την Γλυφάδα η ορατότητα είναι περιορισμένη για οδηγούς και πεζούς.
    Αυτό το κάνει άκρως επικίνδυνο σε συνδυασμό με την υψηλή ταχύτητα που ενίοτε αναπτύσσουν τα διερχόμενα οχήματα κυρίως τις νυχτερινές ώρες αλλά και τις υπόλοιπες εξαιτίας της βιασύνης και της ανυπομονησιας που μας χαρακτηρίζει.
    Να τονίσω κι εγώ το στενό απαράδεκτο και ανύπαρκτο πεζοδρόμιο στο σημείο της στάσης του λεωφορείου όπου σημειώθηκε και το τραγικό γεγονός. Όντως κινδυνεύεις να σε παρασύρει κάποιο διερχόμενο όχημα την στιγμή που πεζός προσπαθείς απλά να περάσεις περπατώντας από εκεί. Χρειάζεται άμεση βελτίωση αυτό το κομμάτι αν και το κακό ήδη έγινε με τον χειρότερο τρόπο.
    Όσον αφορά τον φωτεινό σηματοδοτη το κουμπάκι για τους πεζούς λειτουργεί σε συνάρτηση των προηγούμενων φαναριών από την διάβαση εκατέρωθεν με αποτέλεσμα να εγκλωβιζεται ο πεζός στην ενδιάμεση νησίδα διασχίζοντας μόνο το ένα ρεύμα και ξανά αναμονή μέχρι να ανάψει για το επόμενο. Αυτό δημιουργεί πλείστα προβλήματα κυρίως όταν έχει κρύο ή βρέχει αλλά και το καλοκαίρι κάτω από τον καυτό ήλιο. Επίσης δεν υπάρχει σημείο πρόσβασης για ΑΜΕΑ.
    Και τέλος το μονοπάτι που οδηγεί στο κολυμβητήριο σχεδιάστηκε λόγω της μάντρας του πρώην kitchen bar πολύ πιο κάτω από την διάβαση πεζών χωρίς ανοίγματα για καροτσάκια βαλίτσες πεζούς κλπ ούτε καν σήμα δεν υπάρχει που να δείχνει προς τα που οδηγεί αυτό το διαδρομακι με αποτέλεσμα να ρωτούν αθλητές τουρίστες και επισκέπτες πως θα κατέβουν προς την Μαρίνα του Αλίμου.
    Γενικά είναι ένα αρκετά παραμελημενο και όπως δυστυχώς αποδείχτηκε επικίνδυνο πέρασμα αφού χρειάστηκε να θυσιαστεί μια ανθρώπινη ζωή και μάλιστα ενός νέου ανθρώπου για να τονιστουν όλες αυτές οι απαράδεκτες συνθήκες.
    Ελπίζω ότι αυτό θα κινητοποιησει τους αρμόδιους φορείς να τακτοποιησουν τα κακώς κείμενα ούτως ώστε να μην συμβεί ξανά κάτι άσχημο.

    Απαντήστε
  • 10/06/2018 at 5:18 μμ
    Permalink

    Γιατί πάντα πρέπει να φταίνε οι οδηγοί;;;Όπως είπε και κάποιος πιο πάνω να φτιάξουν αερογέφυρες. Όπως βλέπω από τις φωτογραφίες από εκεί που πήγε να περάσει το παιδί δεν υπάρχει ούτε διάβαση πεζών ούτε φανάρια και στην μέση της παραλιακής υπάρχει μπάρα. Πως θα την περνούσε την μπαρα; Η παραλιακή είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας.

    Απαντήστε
    • 10/06/2018 at 11:12 μμ
      Permalink

      Υπάρχει διάβαση ακριβώς στο φανάρι. Το σημείο που δείχνουν οι φωτογραφίες είναι το σημείο που κατέληξε το παιδί αφού παρασύρθηκε, αρκετά μέτρα από τη διάβαση και το φανάρι.

      Απαντήστε
    • 11/06/2018 at 10:09 πμ
      Permalink

      Η διάβαση είναι εκατό μέτρα πίσω σχεδόν.
      Εκεί που κατέληξε το παιδί, δεν υπάρχει τρόπος να περάσεις.
      Δε υπάρχει διάβαση, μόνο ψηλές μπάρες.
      Όσα λέει ο οδηγός περί παραβίασης κοκκινού σηματοδότη, αφενός λοιπόν επιβεβαιώνουν το γεγονός πως το παιδί ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να δοκίμασε να περάσει την παραλιακή στο ύψος της στάσης που βρέθηκε, αφετέρου αναιρούν τον ίδιο τον ισχυρισμό του, αφού αν το παρέσυρε από τη διάβαση, πως είναι δυνατόν να κετέληξε τόσα πολλά μέτρα – και μάλιστα με στροφή αριστερή – παρακάτω????
      Θα είχε βρεθεί μέσα στο βενζινάδικο…….
      Ο οδηγός δεν τα λέει καλά και μπροστά σε τέτοιες απώλειες ας αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας.
      Το ατύχημα μπορεί να συμβεί με 50 % υπαιτιότητα δική σου ΠΑΝΤΑ.
      Αλλά όταν αποφεύγεις τις ευθύνες σου σε αυτή τη ζωή, γίνεται με 100 δική σου υπαιτιότητα!

      Όποιος έχει πληροφορίες ας τις δώσει στην τροχαία.

      Απαντήστε
      • 12/06/2018 at 12:44 μμ
        Permalink

        Κύριε Χρήστο συγγνώμη για την παρέμβαση στο σχόλιο σας μιας και χάθηκε μια αθώα παιδική ζωούλα κι εμείς σχολιάζουμε με την ματιά του τρίτου και παρατηρητή. Απλά θέλω να διευκρινίσω κάτι στην περιγραφή σας πιο πάνω. Επειδή κατοικώ στην εν λόγω περιοχή και χρειάζεται να περνάω καθημερινά την δύσκολη αυτή διάβαση το ατύχημα έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα της παραλιακής λεωφόρου οπότε το αυτοκίνητο ερχόμενο από το παλαιό Φάληρο βρισκόταν σε δεξιά στροφή ερχόμενο δηλαδή από το βενζινάδικο που αναφέρετε και η στάση είναι γύρω στα 20 με 25 μέτρα όπου και κατέληξε το άτυχο και αδικοχαμένο παλικαράκι. Το διευκρινίζω γιατί από την περιγραφή σας φαίνεται ότι περιγράφετε το αντίθετο ρεύμα όπου τα μέτρα και οι αποστάσεις που γράφετε ταιριάζουν. Να τονίσω εδώ ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει αυτή η δεξιά στροφή στο ρεύμα που έγινε το ατύχημα είναι η περιορισμένη ορατότητα από τα φυτά και δέντρα του πεζοδρομίου που βρισκονται στο πεζοδρόμιο της πλευράς του τραμ. Πράγμα το οποίο γίνεται χειρότερο όταν περνάει τραμ και ο όγκος του όταν βρίσκεται στο ύψος της στροφής κρύβει τα πάντα εκατέρωθεν όπως είναι φυσιολογικό. Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος ώστε να πάρω θέση απλά σαν πολίτης που χρησιμοποιώ το σημείο για να περάσω απέναντι με δύο σκύλους θέλω απλά να τονίσω ότι είναι άσχημα σχεδιασμένο γιατί οι ταχύτητες των οχημάτων λόγω του πλάτους της παραλιακής και οι τρεις λωρίδες που διαθέτει σε κάθε ρεύμα δίνουν την ευκαιρία σε πολλά οχήματα να αναπτύξουν υψηλότερη ταχύτητα για κατοικημενη περιοχή η οποία μάλιστα εξυπηρετεί δύο στάσεις μια για λεωφορεία (εκεί όπου κατέληξε το άτυχο παιδί μετά την πρόσκρουση με το διερχόμενο όχημα), όπως και του τραμ. Επίσης το πιο άσχημο ότι είναι το μοναδικό σημείο για πεζούς προς το κολυμβητήριο Αλίμου όπου το χρησιμοποιούν άτομα που θέλουν να φτάσουν εκεί και μάλιστα πολλά από αυτά είναι τα μικρά παιδιά. Χρειάζεται κατά την άποψή μου μια καλή μελέτη που να δώσει λύση με τον πιο σωστό όσο γίνεται τρόπο για ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο σε όσο πιο σύντομο διάστημα γίνεται πριν έχουμε κι άλλο ή άλλα παρόμοια περιστατικά.

        Απαντήστε
    • 12/06/2018 at 4:19 μμ
      Permalink

      Περασε με κοκκινο ο οδηγος και το παιδί περασε απο διάβαση πεζων …. ενημερώσου λίγο πριν μιλησεις… και το παιδι εφτασε εκει επειδή ο δολοφόνος οδηγός το εκτόξευσε

      Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.