Γλυφάδα: Έτσι πέρασαν χειροπέδες στην 57χρονη απατεώνισσα




Η φοβερή… διαμεσολαβήτρια προσλήψεων σε πρεσβείες, φιλοξενούσε τα θύματά της στην τεράστια βίλα της στη Μάνη, αξίας πάνω από 2.000.000 ευρώ, για τις εορτές του Πάσχα!

Επιδεικνύοντας το άλλο πολυτελές σπίτι στη Γλυφάδα, κάνοντας βόλτες τους «στόχους» της με την πολυτελή Μερσεντές της, σε συνδυασμό με την αξιομνημόνευτη ευφράδεια λόγου και πειθούς, καλλιέργησε μία «προσωπική σχέση» με… οικογένειες θυμάτων από τους οποίους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, έτσι για πλάκα…

Ο τρόπος ζωής της αναδείκνυε την «βιτρίνα» της γυναίκας με υψηλές γνωριμίες και επαφές με γνωστούς επιχειρηματίες. Μπορούσε να πείθει τα θύματα να τις δώσουν χρήματα, για δήθεν εξασφάλιση εργασίας, για επενδύσεις σε ακίνητα και εταιρείες, για το άνοιγμα λογαριασμών ακόμη και για ιατρικές εξετάσεις!

Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας, που δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος», η 57χρονη, φαίνεται να είχε σταδιακά αναπτύξει «φιλικές σχέσεις» με μια τετραμελή οικογένεια από το 2006. Τον Οκτώβριο του 2015, μέλος της οικογένειας, μια 23χρονη, της ζήτησε να την βοηθήσει να βρει δουλειά σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Η 57χρονη επικαλέστηκε τις γνωριμίες της με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην Αμερικανική Πρεσβεία μέσω των οποίων μπορούν να προσληφθούν όλα τα μέλη της οικογένειας. Μέσω της συγκεκριμένης οικογένειας γνώρισε άλλη υποψήφια οικογένεια θυμάτων.

Οδηγός του πρέσβη ή εμπορικός αντιπρόσωπος;

Τον Μάρτιο του 2016, η 57χρονη πρότεινε σε 50χρονο θύμα της, τη θέση του οδηγού του Αμερικανού πρέσβη, λαμβάνοντας 5.000 ευρώ για να την… εξασφαλίσει, ενώ ένα μήνα αργότερα του αντιπρότεινε την «προνομιακή θέση» του… Διευθυντή του εμπορικού τομέα στην Αμερικανική Πρεσβεία, με υψηλότερες απολαβές, παίρνοντας επιπλέον 10.000 ευρώ από το θύμα. Τον ίδιο μήνα του πήρε άλλα 8.200 ευρώ για… νέα θέση στον εμπορικό τομέα της Αγγλικής και Ισραηλινής πρεσβείας. Τον Αύγουστο του 2016, η «φοβερή» γυναίκα, έπεισε τον 50χρονο να της δώσει επιπλέον 1.500 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει για την κατοχύρωση τριών ακινήτων της Αμερικανικής Πρεσβείας, τα οποία λόγω του… υψηλού μισθού που υποτίθεται θα λάμβανε από την εργασία που του είχε υποσχεθεί, θα μπορούσε στο μέλλον να τα αγοράσει…

Η «αθεόφοβη» πήρε άλλα 1.000 ευρώ για τη θέση… Διευθυντή σούπερ μάρκετ που θα λειτουργούσε γνωστός της επιχειρηματίας. Τον Φεβρουάριο του 2018 του πρότεινε την αγορά μετοχών γνωστής εταιρείας σούπερ μάρκετ, αποσπώντας άλλα 1.000 ευρώ. Άρπαξε άλλα 1.350 ευρώ για δήθεν άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Αμερική καθώς και… παράβολα που απαιτούνται να καταβληθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών! Συνολικά απέσπασε από αυτό το θύμα, 28.050 ευρώ.

Μικροβιολόγος ή εμπορικός ακόλουθος;   

Σειρά πήρε το 23χρονο μέλος της ίδιας οικογένειας, από την οποία πήρε αρχικά 4.000 ευρώ για την πρόσληψή της ως μικροβιολόγος στην Αμερικανική πρεσβεία. Άλλα 8.000 ευρώ για εργασία με υψηλότερο μισθό ως εμπορική υπάλληλος της πρεσβείας, άλλες 6.000 ευρώ για να γίνει… εμπορική ακόλουθος και 1.350 ευρώ για το άνοιγμα λογαριασμού και παράβολων. Στις 5 Οκτωβρίου 2016, πήρε ακόμη 5.000 ευρώ για επενδύσεις σε διάφορα… λιμάνια του κόσμου. Με το πρόσχημα να συμπεριληφθεί σε λίστα υποψήφιων αγοραστών ακινήτων μέσω της πρεσβείας, για θέση εργασίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ, απέσπασε άλλα 10.500 ευρώ και ακόμη 500 για υποτιθέμενες… ιατρικές εξετάσεις. Συνολικά απέσπασε από το νεαρό θύμα της 31.850 ευρώ.

Το θύμα-«τζακ ποτ»

Το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό το εξασφάλισε η απατεώνισσα, από μία 52χρονη, μέλος της ίδιας οικογένειας. Τον Μάρτιο του 2016 της πρότεινε θέση στην «Fly Emirates», μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας, και τις απέσπασε 15.000 ευρώ. Άλλα 8.000 ευρώ πήρε για καλύτερη θέση στην Πρεσβεία, και… 40.800 ευρώ για «αμερικανικές επενδύσεις» με εγγυημένα κέρδη. Με διάφορα άλλα προσχήματα για αγορά τριών ακινήτων για πρόσληψη στην Ισραηλινή Πρεσβεία, άρπαξε άλλα 46.750 ευρώ. Το συνολικό… κέρδος από αυτό το θύμα ανήλθε στα 107.550 ευρώ.

Από ένα 28χρονο μέλος της οικογένειας απέσπασε αρχικά 2.000 ευρώ για δουλειά στην Πρεσβεία, άλλες 5.000 ευρώ για πρόσληψη στην ασφάλεια της πρεσβείας. Αργότερα του πήρε ακόμη 46.150 ευρώ, για δουλειά στην ασφάλεια του Αμερικανού Πρέσβη, ή για… κυβερνητικό εκπρόσωπο της Αμερικανικής και Ισραηλινής Πρεσβείας! Δεν σταμάτησε εκεί. Του πήρε 1.350 ευρώ για λογαριασμό και παράβολα, 1.500 ευρώ για… κατοχύρωση τριών σπιτιών της πρεσβείας, 2.000 ευρώ για να του εξασφαλίσει… αύξηση μισθού και 500 ευρώ για την μετεκπαίδευσή του! Συνολικά του απέσπασε 58.500 ευρώ.

Από μία 25χρονη μέλος της άλλης οικογένειας, που γνώρισε η δράστιδα μέσω της πρώτης, απέσπασε 8.350 ευρώ για την θέση της… γραμματέως του Αμερικανού Πρέσβη και 1.350 ευρώ για λογαριασμό και παράβολα. Μία 50χρονη, τις έδωσε αρχικά 15.000 ευρώ για τη θέση στο… γραφείο ελέγχου εμπορευμάτων του Ελ. Βενιζέλος, 1.350 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό και παράβολα, και 3.000 ευρώ για την… κατοχύρωση της θέσης. Με παρόμοιο τρόπο από έναν 30χρονο απέσπασε 18.350 ευρώ και από έναν 28χρονο ακόμη 6.350 ευρώ για προσλήψεις!

Η σύλληψη

Τα τέσσερα μέλη της πρώτης οικογένειας στις 6 Ιουνίου 2018, απευθύνθηκαν τελικά στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, όταν η 57χρονη τους ζήτησε ακόμη 1.500 ευρώ για δήθεν φορολογικές εκκρεμότητες, χρέη και πρόστιμα, που προέκυψαν από την υποτιθέμενη πρόσληψή τους.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και το ραντεβού με την απατεώνισσα κανονίστηκε σε κατάστημα της οδού Γούναρη στη Γλυφάδα, όπου το 23χρονο θύμα της έδωσε τα χρήματα. Η απληστία της 57χρονης ήταν τρομακτική καθώς ακόμη και εκείνη τη στιγμή απαίτησε ακόμη 9.000 ευρώ για την ρύθμιση φορολογικών εκκρεμοτήτων από προσλήψεις που δεν είχαν γίνει ποτέ…

Μόλις η 57χρονη βγήκε από το κατάστημα, οι αστυνομικοί την συνέλαβαν με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Σε έρευνες που έγιναν σε κατοικίες της, βρέθηκαν βιογραφικά σημειώματα υποψήφιων θυμάτων και τραπεζικοί λογαριασμοί που χρησιμοποιούσε για τις καταβολές των χρημάτων.

ΠΗΓΗ: www.eleftherostypos.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.