Ικαριώτικο Γλέντι στο Surf Art Festival Vol.5




Σε ένα τριήμερο γιορτής, από τις 15 ως τις 17 Ιουνίου, η καρδιά της πόλης χτυπά δυνατά στο Surf Art Festival Vol. 5, που φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου (Beach Volley) με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή διοργάνωση, με κεντρικό θέμα το Surf, την τέχνη, τη ζωή κοντά στη θάλασσα, τη δημιουργική ζωή στην πόλη, την υγεία και την ευεξία, που εφέτος πραγματοποιείται σε έναν χώρο ο οποίος – με εξαίρεση τους τελικούς Beach Volley των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 – δεν έχει χρησιμοποιηθεί εκ νέου για εκδήλωση.

Συνδυάζει ποικίλες δραστηριότητες διαδραστικού χαρακτήρα για τους επισκέπτες όπως: έκθεση φωτογραφίας, κατασκευές art & design, customization σανίδων surf από επιλεγμένους καλλιτέχνες καθώς και painting workshop.

Στις παράλληλες δράσεις εντάσσονται σεμινάρια για την οικολογία, τη φύση και τη θάλασσα, ενώ θα μετάσχουν και σχολές yoga, διαλογισμού και acro yoga.

Ταυτόχρονα, θα εξελίσσεται μεγάλη γιορτή με έκθεση τέχνης, σινεμά, κουκλοθέατρο, ακροβατικά, skate και ποδήλατα αλλά και συναυλίες, ενώ εφέτος θα πραγματοποιηθούν και δράσεις με επίκεντρο τον χώρο της μοτοσυκλέτας, με έκθεση, επίδειξη και έναν ιδιαίτερο αγώνα «fun summer rotten race».

Το τριήμερο Surf Art Festival ολοκληρώνεται πανηγυρικά με ένα μεγάλο μουσικοχορευτικό γλέντι. Ενας φόρος τιμής στον θρυλικό προορισμό για surfers στην Ελλάδα, την Ικαρία με τα ξακουστά πανηγύρια της!

Μία ομάδα τεσσάρων έμπειρων μουσικών (Τάσος Αντωνίου, Νίκος Βερύκοκκος, Κώστας Μπούτσης και Σοφία Σαββουκίδου) με όχημα τα μουσικά τους όργανα (βιολί, μπουζούκι, κιθάρα και τουμπελέκι) και τις φωνές τους θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει στου Ικάρου το νησί και στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του ικαριώτικου πανηγυριού με τους ιδιαίτερους σκοπούς και χορούς του.

Μία συναρπαστική περιδιάβαση στην μεγάλη μουσική και χορευτική παράδοση των νησιών του Αιγαίου, της Κρήτης και των παραλιών της Μικράς Ασίας με πολλούς κυκλωτικούς και αντικριστούς χορούς. Αλλά και το ρεμπέτικο και παραδοσιακό τραγούδι θα έχουν την τιμητική τους. Την πρωτοκαθεδρία, ωστόσο, θα έχει ο ικαριώτικος, ο ξέφρενος μεθυστικός κυκλωτικός χορός της Ικαρίας.
Γιατί, όπως λένε και οι στίχοι της «Συμπεθέρας», του πασίγνωστου ικαριώτικου σκοπού:

Με ικαριώτικο τραγούδι
θα καεί το πελεκούδι!

 

Το Surf Art Festival Θα φιλοξενήσει τους Pirates Headquarters και 100 τετραγωνικά τατάμι στο οποιο θα πραγματοποιούνται δύο φορές την ημέρα μαθήματα Μπραζίλιαν, με δάσκαλο τον Μαυροζωνα Sam Krvavac. Φέρτε λοιπόν ενα σορτσάκι κ μια μπλούζα (η Lycra) μαζί σας και ελάτε να δείτε γιατί το BJJ θεωρείται εθιστικό!!
Όσοι ασχολείστε ήδη με το άθλημα, το πρωί θα είναι χωρίς γκι, και το απόγευμα με γκι, see u on the mats, LETS ROLL!

12:00-13:30 NoGi
17:30-19:00 Gi

Δύο μέρες αδρεναλίνης σας περιμένουν στο καλοκαιρινο spot που θα στηθεί για πρώτη φορά στο Surf Art Festival με θέμα το Parkour/Freerunning. Τοποθετούμε λοιπόν άλλον ένα καμβά στο φεστιβάλ και σας περιμένουμε να ζήσετε την εμπειρία μαζί μας σε ένα game of flip event. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότηρα εκτέλεσης μαθημάτων σε small groups 8-10 ατόμων…COME AND ENJOY…Open hours after 5 μ.μ

Αυτή τη χρονιά ενα τεράστιο skimpool θα είναι στημένο στην καρδιά της έκθεσης και όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας θα μπορούν να κάνουν τις πρώτες τους βόλτες με ένα skimboard. Φορέστε το μαγιό και την καλύτερή σας διάθεση και ελάτε στην παραλία. Το πιο καλοκαιρινό Surf Art Festival έρχεται!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Δέλτα Φαλήρου, στη διασταύρωση της Λ. Συγγρού με τη Λ. Ποσειδώνος (Παραλιακή), ανάμεσα στο Κλειστό του Tae Kwon Do και το Beach Volley και δίπλα στη θάλασσα.

Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα Μέσα Μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο parking 2.500 θέσεων.

– Μετρό: Σταθμός “Συγγρού – Φιξ” και μετά λεωφορείο / γραμμές Β2 και 550 (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)

– ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”) είτε τραμ / γραμμές “Αριστοτέλης 4” ή “Θουκυδίδης 3” (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)

– Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου” Γραμμή 3 (από Σ.Ε.Φ. ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από Σ.Ε.Φ. ή από Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”

– Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.