Νέα Σμύρνη: Η καλοκαιρινή γιορτή των προνηπίων της Εθνικής Στέγης




Μια όμορφη, και ιδιαίτερα διδακτική για μικρούς και μεγάλους, γιορτή των τμημάτων των προνηπίων πραγματοποιήθηκε στο δροσερό κήπο της Εθνικής Στέγης με αφορμή την καλοκαιρινή γιορτή του σταθμού.

Οι μικροί μας φίλοι, μέσω της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη, γέμισαν το παιδικό τους θεατράκι με σκηνές από την Αρχαία Ελλάδα.

Με αφορμή την αρπαγή της Ειρήνης από τον Πόλεμο, ξετυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια μας εικόνες πολεμικές που διακόπηκαν λόγω της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, οι ολυμπιακοί αγώνες σε όλο τους το μεγαλείο (αφή, αθλήματα, στέψη νικητών), η άνθηση των τεχνών που ακολούθησε το τέλος του πολέμου.

Στη συνέχεια οι μικροί πρωταγωνιστές μας μετέφεραν στο σήμερα και σε κάποια γειτονιά του κόσμου που ξέσπασε πόλεμος. Εξέφρασαν τις προτάσεις τους για τη λύση αυτού του παγκόσμιου προβλήματος και όλα μαζί τραγούδησαν για την Ειρήνη μεταφέροντας το μήνυμα πως εν καιρώ ειρήνης τα παιδιά παίζουν ξένοιαστα στις γειτονιές και η κοινωνία αναπτύσσεται αρμονικά.
Εξαιρετική δουλειά από παιδιά και δασκάλες, όπως πάντα άλλωστε. Ας κρατήσουμε απ’ όλα αυτά το μήνυμα της Ειρήνης και την όρεξη για δουλειά μέσα από αρμονική συνεργασία δασκάλων, παιδιών και γονέων. Καλό Καλοκαίρι.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.