Ο Παντελής Βούλγαρης στο Cine Άλιμος




Tη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 21:00, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, έρχεται στο Cine Άλιμος, για να συνομιλήσει με το κοινό.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δωρεάν προβολή της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα».

Ο Παντελής Βούλγαρης, με την Ιωάννα Καρυστιάνη («Μικρά Αγγλία», «Νύφες») να υπογράφει το σενάριο, θα μας μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου τοδιάστημα πριν την Πρωτομαγιά του ’44, και θα μας γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.

Starring
Ανδρέας Κωνσταντίνου,Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ.Τάσος Δήμας, Αινείας Τσαμάτης
Σκηνοθεσία
Παντελής Βούλγαρης
Γράφτηκε από
Ιωάννα Καρυστιάνη, Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο
Ιωάννα Καρυστιάνη, Παντελής Βούλγαρης
Παραγωγή
Γιάννης Ιακωβίδης (Black Orange)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.