Στα “μαχαίρια” Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για την Γούναρη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Στα “μαχαίρια” πάλι οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης. Αυτή τη φορά όχι για το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό αλλά για την ασφαλτόστρωση ενός κομματιού της λεωφόρου Γούναρη που σύμφωνα με τον Γιάννη Κωνσταντάτο ανήκει διοικητικά στον δήμο του.

Ο δήμος Γλυφάδας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου, διαχρονικά ασφαλτοστρώνει το κομμάτι από Παπανδρέου μέχρι Κύπρου, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Χθες το βράδυ, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης πήγε αργά τη νύχτα στη Γούναρη για να σταματήσει το έργο επειδή ο μισός δρόμος ανήκει στον δήμο του.

Τα έργα σταμάτησαν και ο δήμος Γλυφάδας θα ασφαλτοστρώσει μόνο τον μισό δρόμο.

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Κωνσταντάτος, λέει ότι οι αντιδήμαρχοι του κατά τη διάρκεια αυτοψίας δέχτηκαν προπηλακισμούς και καλεί τον δήμαρχο Γλυφάδας να δώσει εντολή στις τεχνικές του υπηρεσίες να κάνουν αίτηση στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπουλης και να δοθούν άμεσα οι σχετικές άδειες για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Μέχρι να ξεκαθαριστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα, ο μισός δρόμος θα έχει άσφαλτο και ο άλλος μισός δεν θα έχει. Άντε να εξηγήσεις στους οδηγούς που περνούν από την Γούναρη, κυρίως των δικύκλων, τι έχει συμβεί. Να ευχηθούμε να μην γίνει κανένα τροχαίο μέχρι να στρωθεί με άσφαλτο και η άλλη πλευρά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Απίστευτο κι όμως …Ελληνικό. Η ασφαλτόστρωση κεντρικού μας δρόμου έμεινε στη μέση, για ένα γινάτι!

Πρόκειται για μια από τις απίθανες ιστορίες, που θα λέμε μετά από πολλά χρόνια στα παιδιά μας και θα γελάμε.
Εξηγώ αμέσως:
Χθες το βράδυ συνεχίσαμε – όπως ενημέρωσα με σχετική ανάρτηση – την ασφαλτόστρωση στην οδό Γούναρη, στο τελευταίο της κομμάτι από Παπανδρέου μέχρι Κύπρου, κάτι που κάνει διαχρονικά ο Δήμος Γλυφάδας στο συγκεκριμένο δρόμο, όποτε είναι απαραίτητο, με δικές του φυσικά δαπάνες, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό θέμα.

Χθες, όμως, τα πράγματα ξαφνικά άλλαξαν. Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ήρθε αργά τη νύχτα στη Γούναρη για να σταματήσει το έργο επειδή όπως φώναζε ο μισός δρόμος δήθεν του ανήκει!

Καλά ακούσατε: Ο κ. Κωνσταντάτος κάλεσε την Αστυνομία, έκανε επί ώρα φασαρίες και έφτασε να απειλήσει τα συνεργεία με αυτόφωρο. Για να πέσουν οι τόνοι και να μην κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ δύο γειτονικών δήμων, η ασφαλτόστρωση της Γούναρη θα συνεχιστεί από το Δήμο μας στο μισό του δρόμου μόνο…

Προφανώς δεν θέλουμε καμία αντιδικία με τον όμορό μας Δήμο. Προφανώς είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε, με δαπάνες του Δήμου μας, ολόκληρο το έργο – και ας μην ζητήσει ποτέ συγγνώμη ο ο Δήμαρχος του όμορου Δήμου για την ανήκουστη αυτή συμπεριφορά – εφόσον απλά σταματήσουν οι απειλές και οι εντάσεις. Ο μόνος τελικός χαμένος από αυτή την υπόθεση είναι ο πολίτης, που θα αντικρίζει αυτό το γελοίο – και συνάμα επικίνδυνο για τους οδηγούς και τους περαστικούς – θέαμα.
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι αν ο κ. Κωνσταντάτος επιμείνει στη στρατηγική της έντασης, να φτιάξει τουλάχιστον το συντομότερο δυνατό το κατά δήλωσή του “δικό του μισό” του δρόμου.

Είναι πραγματικά κρίμα η όποια διαφωνία ή απλά ξεροκεφαλιά να οδηγεί σε υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Πρόσφατα, ο Δήμος
Ελληνικού-Αργυρούπολης πήγε με τον Δήμο Αλίμου στα δικαστήρια για θέματα ορίων. Από ό,τι φαίνεται και ο Δήμος Γλυφάδας, θα οδηγηθεί στα δικαστήρια πάλι με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, πάλι για θέματα ορίων.

Και είναι φυσικά κρίμα για τους εργαζόμενους του Δήμου Γλυφάδας να κάθονται βραδιάτικα να ακούνε τις απειλές του Δημάρχου και δύο Αντιδημάρχων του γειτονικού μας Δήμου, που είτε είναι εμμονικοί είτε νομίζουν ότι στο δρόμο πάνω παίζεται αγώνας μπάσκετ και ως καλοί διαιτητές πρέπει να προσέχουν μήπως κανένας παίκτης πατάει την εξωτερική γραμμή…

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει μάθει να κάνει έργα στο …σκοτάδι – Γιατί αποκρύψατε το έργο από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Παπανικολάου;

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου με μία κατάπτυστη ανακοίνωση γεμάτη ανακρίβειες,
δείχνει για ακόμα μία φορά το μένος και την εμπάθεια που έχει για τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και προσωπικά για τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο.

Ο κ. Παπανικολάου θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν λειτουργεί με όρους κομματικού αμφιθεάτρου, ούτε ο ίδιος μπορεί να συμπεριφέρεται ως κομματάρχης της δεκαετίας του 50΄ και μεγαλοτσιφλικάς της περιοχής.

Σε ανακοίνωση του, κατηγορεί τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ότι αντέδρασε αδικαιολόγητα, σε εργασίες ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιεί ο δήμος Γλυφάδας, νύχτα και αιφνιδιαστικά, δίχως να έχει ενημερώσει ως όφειλε τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, αφού μέρος των εργασιών, καλύπτουν και δρόμο που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Οφείλει να γνωρίζει ο κ. Παπανικολάου και η τεχνική του υπηρεσία, ότι για να κάνουν συνεργεία άλλου δήμου, οποιεσδήποτε εργασίες σε όμορο δήμο χρειάζεται αυτονόητα έγγραφη άδεια από τον οικείο Δήμαρχο και τις τεχνικές του υπηρεσίες.

Σε επιτόπια αυτοψία που έκαναν, κατά την διάρκεια των εργασιών ασφαλτόστρωσης, αντιδήμαρχοι του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και στα ευνόητα ερωτήματα που έθεσαν στους υπευθύνους, δέχθηκαν προπηλακισμούς γηπεδικού χαρακτήρα από τον δήμαρχο Γλυφάδας, γεγονός που αμαυρώνει τον θεσμό του Δημάρχου που εκπροσωπεί ο κ. Παπανικολάου.

Εάν ο Δήμος Γλυφάδας είχε ενημερώσει τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπουλης, για το συγκεκριμένο έργο δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, και θα συναινούσαμε στο έργο ασφαλτόστρωσης, αρκεί φυσικά οι προδιαγραφές του έργου να είναι οι ανάλογες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Για ποιο λοιπόν λόγο ο Δήμος Γλυφάδας δεν έστειλε μία απλή αίτηση εργασιών στον Δήμο Ελληνικου-Αργυρούπολης;

Για ποιο λόγο διάλεξε τον δρόμο των εντυπώσεων και της έντασης, ξεκινώντας ένα έργο αυθαίρετα μέσα στο σκοτάδι, το οποίο είναι υψηλής επικινδυνότητας και ασφάλειας;

Μήπως δεν ήθελε, η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπουλης να δει τον τεχνικό φάκελο του συγκεκριμένου έργου, πράγμα απαραίτητο προκειμένου να συμφωνήσει, και τα συνεργεία να προχωρήσουν τις εργασίες;

Τι υποκρύπτει η συγκεκριμένη ενέργεια, απόκρυψης της υποχρεωτικής ενημέρωσης που θα έπρεπε να έχουν οι υπηρεσίες μας για το έργο αυτό;

Όπως και να έχει ποτέ δεν είναι αργά. Καλούμε τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, να συνειδητοποιήσει ότι είναι Δήμαρχος, και να δώσει εντολή στις τεχνικές του υπηρεσίες να κάνουν μία απλή αίτηση στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπουλης, και να δοθούν άμεσα οι σχετικές άδειες για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, εάν φυσικά πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές. Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι” για να κάνει οποιοσδήποτε ότι θέλει.

Καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνο τον δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί από τις κακοτεχνίες που έχουν δημιουργηθεί στα διοικητικά όρια του δήμου μας, από τις εργασίες των συνεργείων του.

Όσο αφορά για τον Δήμου Αλίμου, που αναφέρει στην ανακοίνωσή του, τον καλούμε πρώτα να μάθει την πραγματικότητα και μετά να μιλάει.

Του γνωρίζουμε λοιπόν ότι ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν έχει προσφύγει σε κανένα δικαστήριο για αλλαγή ορίων με τον Άλιμο. Ο Δήμος Αλίμου πρώτος διεκδίκησε την αλλαγή ορίων με τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης στα διοικητικά δικαστήρια και ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης απάντησε με αντίστοιχη κατάθεση φακέλου.

Φυσικά, τον δικαιολογούμε για τα ψέματά του καθώς δάσκαλος του είναι ο σύντροφος και προσωπικός του φίλος, καταδικασμένος σε πολύμηνη φυλάκιση ως ψεύτης και συκοφάντης πρώην δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.