Χρήστος Κορτζίδης: Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί…




(Δελτίο τύπου της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης)

Σε ένα κατάμεστο θέατρο από φίλες και φίλους συμπολίτες μας και αλλά και συναγωνιστές στη μακρά ιστορία της παράταξης μίλησε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ο υποψήφιος δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης.

Όπως πάντα ήπιος, ουσιαστικός και αναλυτικός όσο επιτρέπεται από το χρόνο μιας ομιλίας αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και ιδιαίτερα το μέλλον του Δήμου μας.

Στο μέλλον που μας επιφυλάσσει η “επένδυση στο Ελληνικό” αν υλοποιηθεί.

Στην τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση, την οικονομική καταστροφή της τοπικής αγοράς, τη μετάλλαξη της ταυτότητας της τοπικής κοινωνίας με την κυριαρχία του κοσμοπολίτικου κέντρου, του καζίνου, του εύκολου κέρδους και των μεσαζόντων.

Στο θεσμικό πλαίσιο που λειτουργούν οι δήμοι.
Τα οικονομικά που συνεχώς καταρρέουν, την αύξηση της τοπικής φορολογίας, την έλλειψη προσωπικού που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Τον ασφυκτικό έλεγχο από την κεντρική εξουσία.

Στη διαχείριση των απορριμμάτων, μια ωρολογιακή βόμβα για το περιβάλλον αλλά και την τεράστια οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών. Αναφέρθηκε στον
τρόπο αποκομιδής που πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Έκανε σύντομη αναφορά στο έργο της δημοτικής περιόδου 2011-2014 που ήταν δήμαρχος στο νέο καλλικρατικό δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και άσκησε δριμεία κριτική στη διοίκηση Κωνσταντάτου με ιδιαίτερη αιχμή στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Κατέδειξε με παραδείγματα την προσπάθεια τους να καθιερώσουν ένα καθεστώς χειραγώγησης, πελατειακών σχέσεων, φιγούρας, αλαζονείας και καλλιέργειας ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων.

Κάλεσε τους πολίτες αλλά και τις άλλες παρατάξεις να βάλουν τέλος σ΄αυτή τη διοίκηση με τη δράση και τις επιλογές τους στις εκλογές του ερχόμενου Μάη.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: Η παράταξή μας είναι μια παράταξη με αριστερό πρόσημο χωρίς κομματική εξάρτηση. Καλούμε όλους όσους αισθάνονται αριστεροί να μας εμπιστευθούν με τη βεβαιότητα ότι θα τιμήσουμε όσα έχουμε παλέψει και θα δώσουν δύναμη για τους αγώνες στο μέλλον.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες του δήμου μας, ανεξάρτητα από το πώς εκφράζονται στην κεντρική πολιτική, ιδιαίτερα τους νέους που αισθάνονται ότι δεν έχουν μέλλον, ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν για να αλλάξουν τα πράγματα, για να τους πούμε ότι πάντα υπάρχουν επιλογές, πάντα αξίζει να παλεύουμε, τίποτα δεν έχει κερδηθεί χωρίς αγώνα.

Δυναμώστε την παράταξή μας γιατί θα λειτουργήσει θετικά για να βαδίσουμε σε ένα δρόμο της δημοκρατικής λειτουργίας, του διαλόγου, του σεβασμού στη διαφορετική άποψη, της συμμετοχής στα κοινά στην προσφορά με ανιδιοτέλεια.

Αγωνιστικά, ανατρεπτικά, με αξίες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε πολύ πρωτότυπα με την προβολή ενός αποσπάσματος από την κωμωδία του Αριστοφάνη «Βάτραχοι». Το βίντεο δημιουργήθηκε από φίλους της παράταξης. Τους ευχαριστούμε πολύ, όπως και τους φίλους φωτογράφους που κάλυψαν την εκδήλωση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.