Καφέ κάδοι σε καταστήματα εστίασης της Νέας Σμύρνης
Το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής πρόκειται να ξεκινήσει με την συμμετοχή 40 καταστημάτων. Τί είναι όμως οι καφέ κάδοι;
Στους καφέ κάδους απορρίπτουμε οργανικά υλικά τα οποία με την συλλογή τους από το σπίτι μας συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς προωθούνται για κομποστοποίηση. Η κομποστοποίηση είναι φυσική διαδικασία που μετατρέπει τα οργανικά υλικά των σκουπιδιών μας σε μια μάζα που λέγεται κόμποστ, ένα φυσικό λίπασμα δηλαδή που χρησιμεύει για τον εμπλουτισμό του εδάφους.
![](https://www.notia.gr/wp-content/uploads/2020/10/121672812_786046005566273_2212784185065465081_o.jpg?x88875)
Ποια οργανικά υλικά μπορούμε να βάλουμε στους καφέ κάδους;
Φρούτα, λαχανικά, φλούδες και κοτσάνια
Κρέας – ψάρι – θαλασσινά (και τα κόκκαλα)
Αυγά (και τα τσόφλια) Ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια Δημητριακά, αλεύρι, ψωμί, κέικ, γλυκά Υπολείμματα και φίλτρα από καφέ/τσάι Γαλακτοκομικά (τυρί, παχύρευστες κρέμες, γιαούρτι) Ξηροί καρποί και περιβλήματα Κουκούτσια ελιάς Κλαδιά, φύλλα, χώμα, γκαζόν Πριονίδι, ροκανίδι Στάχτη καυσόξυλων Χαρτί κουζίνας, χαρτοσακούλες, εφημερίδες (όχι χρωματιστά, γυαλιστερά ή πλαστικοποιημένα χαρτιά)