Δυνατός σεισμός στην Εύβοια ταρακούνησε την Αττική




Νέος σεισμός έγινε πριν από λίγο στην Εύβοια. Σύμφωνα με την αυτόματη ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ήταν 3,4 Ρίχτερ, με το ίδιο επίκεντρο με τον σεισμό έντασης 4,9 βαθμών. Λίγο πριν είχε γίνει και ένας μικρότερος μετασεισμός εντάσεως 2,4 Ρίχτερ.

I’mΙσχυρός σεισμός, 4,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε στην Εύβοια κι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ ενώ το επίκεντρο 7 χλμ ανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας.

Έξι λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 2,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής η Αστυνομία και η Πυροσβεστική δεν έχουν δεχτεί καμία κλήση για βοήθεια από πολίτες.



Η ανακοίνωση του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου
Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 14:24 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.9 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 65 χιλιομέτρων βόρεια των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα ανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας.

Oι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και έχουν βγει στους δρόμους. Ο δήμαρχος των Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχουν κάποιες σπασμένες τζαμαρίες, ενώ αναμένεται να κάνουν έλεγχο για ζημιές.

«Βρισκόμαστε στην κεντρική Εύβοια, που η εστία είναι διαφορετική από αυτή που ενεργοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Στα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι στα 4,9 Ρίχτερ» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου στον ΣΚΑΪ. «Είναι γνωστή αλλά όχι η ίδια εστία με τη Νότια Εύβοια» ξεκαθάρισε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.