Παλαιό Φάληρο: Τρόμος για την τεράστια κεραία – έκτρωμα στην καρδιά της πόλης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Κείμενο: Αθανασία Ξενάκη) Ένας εφιάλτης στοιχειώνει τις μέρες και τις νύχτες των κατοίκων, του πιο κεντρικού δρόμου του Παλαιού Φαλήρου, την Αγίου Αλεξάνδρου. Τη νύχτα προς τα ξημερώματα της 5ης Ιουλίου δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εγκατέστησαν μία τεράστια κεραία-σταθμό στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζει το Τοπικό Ιατρείο Παλαιού Φαλήρου της 1η ΥΠΕ, στην Αγίου Αλεξάνδρου 70. Η κεραία-σταθμός έχει ύψος 11,5 μέτρα, 2 μέτρα πλάτος και συχνότητα έως και 3.800 MHz για κάθε μια εταιρία, δηλ. ταυτόχρονης εκπομπής συχνοτήτων 2 Χ 3800 MHz.

Η κεραία-έκτρωμα, με την άδεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (αριθ. 47721/06-04-2023), θα προσθέσει την μεγάλη ισχύ της σε αυτήν των άλλων πολλών υπαρχουσών κεραιών στην ίδια περιοχή και σε πολύ κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις. Είναι: πολύ μεγάλης ισχύος, αποκρουστική στη θέα και εφιαλτική, λόγω της μεγάλης ανησυχίας και του τρόμου που προκαλεί για τις επιβλαβείς συνέπειες στην υγεία μας.

Η πολύ μικρή απόσταση που χωρίζει την κεραία-σταθμό βάσης από τα σπίτια μας και τις καθημερινές μας δραστηριότητες, και συνεπώς η 24ωρη έκθεσή μας στη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, εντείνει τον φόβο και την ανησυχία μας. Βασικές κοινωνικές δομές της περιοχής, εκπαίδευσης, φροντίδας και υγείας, σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, δημοτικών ιατρείων, κέντρων ηλικιωμένων, κ.λπ., βρίσκονται σε ακτίνα μικρότερη των 300 μέτρων από αυτήν, με κορυφαίες περιπτώσεις  το ίδιο το κτίριο του Τοπικού Ιατρείου 1ης ΥΠΕ,  και τη διπλανή σε αυτό πολυκατοικία, Αγίου Αλεξάνδρου 68 και Σειρήνων 27, με την απόλυτη επαφή!

Οι περίοικοι απευθυνθήκαμε στην Δημοτική Αρχή για βοήθεια με διοικητικές ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, καθώς επίσης και στη Δικαιοσύνη για δικαίωση. Αυτές τις καλοκαιρινές μέρες που εμείς και οι οικογένειές μας θα έπρεπε να προετοιμαζόμαστε για λίγες μέρες διακοπών και ξεκούρασης, τρέχουμε, στην κυριολεξία τρέχουμε, στους δικηγόρους, και στους αρμόδιους φορείς, στην προσπάθειά μας να σταματήσουμε την αδικία που επιτελείται στην υγεία μας και στην ποιότητα της ζωής μας και των οικογενειών μας, στην αδικία της υποβάθμισης της στέγης μας, των γειτονιών μας και του Δήμου τους. Το Παλαιό Φάληρο με αυτό το έκτρωμα στον πιο κεντρικό του δρόμο στο εξής θα θυμίζει βιομηχανική ζώνη. Και αν δεν απομακρυνθεί θα αποτελεί σήμα κατατεθέν της αδιαφορίας όλων μας, κατοίκων και Φορέων και της Αρχής του Δήμου.



Ζητάμε τη συμπαράσταση και τη δραστηριοποίηση όλων των κοινωνικών ομάδων της περιοχής, συλλόγων γονέων μαθητών, αθλητικών συλλόγων, περιβαλλοντολογικών φορέων και επιτροπών για την προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος.

Ζητάμε την συμπαράσταση και δραστηριοποίηση όλων των κατοίκων του Δήμου μας, γιατί υπάρχει η αγωνία ότι και κάτοικοι άλλων γειτονιών αντί να βλέπουν το ξημέρωμα τον ήλιο, θα βλέπουν να ανατέλλουν επικίνδυνες κεραίες-εκτρώματα, αφού πάντα θα υπάρχουν ιδιοκτήτες έτοιμοι να πληρωθούν αδρά για να νοικιάσουν τις ταράτσες τους, σε βάρος της υγείας των περιοίκων, κάτοικοι που μένουν αμέτοχοι και φορείς που αδιαφορούν με την δικαιολογία της μη αρμοδιότητας.

Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας [email protected] – Επιτροπή  κατοίκων

Τι λέει για το θέμα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου:

“Με αφορμή δημοσιεύματα και αιτήματα πολιτών σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα εξής:

Για τη χορήγηση άδειας κατασκευής κεραίας από την ΕΕΤΤ, απαιτείται να δώσουν την έγκριση/σύμφωνη γνώμη τους οι ακόλουθοι φορείς:

  • Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), σχετικά με την τήρηση των ορίων έκθεσης σε μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες.
  • Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), αναφορικά με την ασφάλεια της αεροπλοΐας.
  • Ο κατά περίπτωση αρμόδιος φορέας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση που ανάλογα με το μέγεθος και τη φύση του έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), η οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή η ΕΕΤΤ.
  • Οι οικείες εφορίες αρχαιοτήτων, κατά περίπτωση, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Επομένως, προκύπτει με σαφήνεια, ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στα ζητήματα αδειοδότησης προς τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για την τοποθέτηση των κεραιών τους.”

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Παλαιό Φάληρο: Τρόμος για την τεράστια κεραία – έκτρωμα στην καρδιά της πόλης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 18/07/2023 at 5:24 μμ
    Permalink

    δηλαδή αυτοί που διαμαρτύρονται για την κεραία δεν έχουν κινητά;φυσικά και εχουν και αυτοί και τα παιδιά τους,αλλά θέλουν να πάει αλλού η κεραια για να δίνει ακτινοβολία σε άλλους συνανθρώπους τους που φυσικά ανήκουν σε κατώτερη κατηγορία από αυτούς.Φυσικα τα θέλουμε όλοι τα smartphones αλλά οι κεραίες τους να κάνουν καρκίνο σε άλλους όχι σε εμάς.
    Παιδιά να βγαίνουμε στους δρόμους να κάνουμε αγώνες για την πάρτη μας και όχι για το κοινωνικό σύνολο.Ετσι οι χώρες και οι κοινωνιες πηγαίνουν πάντα μπροστά και εξασφαλίζουμε το μέλλον των παιδιών μας.

    Απαντήστε
    • 18/07/2023 at 8:22 μμ
      Permalink

      Η απάντηση σας μιλάει για αλληλεγγύη και κοινωνικό σύνολο αλλά προβάλλει κατά απαράδεκτο τρόπο την επιχειρηματολογία των μισθωμένων τρολ των εταιρειών. Αν διαβάζατε το κείμενο θα είχατε αντιληφθεί ότι υπάρχουν ακόμη 9 κεραίες χαμηλής ισχύος στον ίδιο δρόμο και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα επικοινωνίας μέσω κινητών. Τώρα αν εσάς και κάποιους άλλους ελκύουν τα 3800 GHz να ξέρετε ότι οι φούρνοι μικροκυμάτων μαγειρεύουν με 2500 Ghz και τέτοιες αντιαισθητικές και επικίνδυνες για την υγεία κεραίες πρέπει να απαγορευτούν σε κατοικημένες περιοχές.

      Απαντήστε
      • 25/10/2023 at 11:46 πμ
        Permalink

        Μία διόρθωση. Η συχνότητα που δουλεύει μία συσκευή, ένα κινητό, ένα ασύρματο τηλέφωνο, ένα led ρολόι δίπλα από το κομοδίνο σας, το ρολόι του χεριού σας, τα GHz δεν δηλώνουν ένταση ηλεκτρομαγνητικών ή άλλων πεδίων. Το ρολόι του χεριού σας δουλεύει με χρονισμό 1 κύκλο ανά δευτερόλεπτο. Αυτό είναι 1 Hz (hertz). Επομένως το 1Hz δηλω΄νει συχνότητα και όχι ένταση (όχι ένταση ρεύματος (αμπέρ), ούτε κατανάλωση watt). H ένταση εκπομπής decibel και άλλοι παράμετροι είναι αυτές που προσδιορίζουν το πόσο βλαβερή είναι μία εκπομπή.

        Απαντήστε
    • 18/07/2023 at 8:22 μμ
      Permalink

      Σας απαντώ με το κείμενο του email που συνόδευε ακριβώς την παραπάνω επιστολή, όπως μπορεί να σας βεβαιώσει το notia.gr:

      “Κανείς δεν είναι εναντίον της προόδου και όλοι επιθυμούμε να έχουμε κινητή τηλεφωνία. Η διαφορά στην περίπτωση αυτή είναι ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρή πολλαπλή κεραία-σταθμό αναμετάδοσης, για χρήση από 2 διαφορετικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με 8 κεραίες που εκπέμπουν σε 7 διαφορετικές συχνότητες για ΚΑΘΕ εταιρεία, από 700 έως 3800 MHz. Και όλα αυτά εντός μιας πολύ πυκνοκατοικημένης περιοχής, με ευαίσθητες δομές σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων (ενδεικτικά, τα Δημοτικά Ιατρεία Παλ. Φαλήρου στα 75 μέτρα, δημοτικός παιδικός σταθμός στα 190 μέτρα, φροντιστήρια, ιδ. παιδικοί σταθμοί, σχολεία κλπ).”

      Σχετικά με τους αγώνες στους δρόμους, αυτοί γίνονται με όλους μαζί. Την επόμενη φορά, που αυτό ή κάτι άλλο θα συμβεί σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, θα είμαστε κι εμείς εκεί για να βοηθήσουμε και όχι για να ειρωνευτούμε.

      Απαντήστε
    • 18/07/2023 at 11:49 μμ
      Permalink

      Γεια σας, σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας. Κατανοώ την αγωνία σας και το ενδιαφέρον σας για το κοινωνικό σύνολο. Και εμείς (κάτοικοι Παλαιού Φαλήρου) γι’ αυτό αγωνιούμε και σας θέλουμε δίπλα μας. Γιατί, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι φέροντες βηματοδότες και απινιδωτές, είναι παντού σε κάθε περιοχή της Ελλάδας και του Κόσμου, άξιοι προστασίας και υπεράσπισης. Αυτό που ζητάμε είναι, να μην τοποθετούνται κεραίες, εκεί που υπάρχει αμεσότητα με οικογένειες, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, σχολεία, ιατρεία, κλπ. Τέτοιες κεραίες, σαν αυτή της Αγίου Αλεξάνδρου 70, Παλαιό Φάληρο, πολύ μεγάλης ισχύος θα πρέπει να τοποθετούνται σε ανοιχτούς χώρους, σε μη πυκνοκατοικημένες περιοχές, και γενικά εκεί που να μην κάνουν “ντουσ” ακτινοβολίας οι κάτοικοι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ας αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια για αυτούς που εξασφάλισαν ένα πολύ γερό εισόδημα με την εκμίσθωση της κεραίας, για εμάς όλους τους άλλους η θέση μας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, διαφύλαξη και προστασία της υγείας της δικής μας και των οικογενειών μας, απανταχού, σήμερα στο Παλαιό Φάληρο, αύριο αλλού, όπου και όταν χρειαστεί.

      Απαντήστε
      • 19/07/2023 at 11:08 πμ
        Permalink

        Καλημέρα σας.
        Αν κατάλαβα από τα γραφόμενα σας, θα θέλετε να μην υπάρχουν σε κατοικημένες περιοχές κεραίες. Έχετε αναρωτηθεί σε μια τέτοια περίπτωση που θα έπρεπε να υπάρχει κάποια κεραία για να εξυπηρετεί το τηλέφωνο σας; Τι έχετε να προτείνετε ως λύση;

        Απαντήστε
        • 23/07/2023 at 1:25 μμ
          Permalink

          Σας επαναλαμβάνω το σχόλιο που συνόδευε την επιστολή προς το notia.gr (που προφανώς είδατε παραπάνω αλλά εντέχνως “αγνοείτε”):

          «Κανείς δεν είναι εναντίον της προόδου και όλοι επιθυμούμε να έχουμε κινητή τηλεφωνία. Η διαφορά στην περίπτωση αυτή είναι ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρή πολλαπλή κεραία-σταθμό αναμετάδοσης, για χρήση από 2 διαφορετικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με 8 κεραίες που εκπέμπουν σε 7 διαφορετικές συχνότητες για ΚΑΘΕ εταιρεία, από 700 έως 3800 MHz. Και όλα αυτά εντός μιας πολύ πυκνοκατοικημένης περιοχής, με ευαίσθητες δομές σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων (ενδεικτικά, τα Δημοτικά Ιατρεία Παλ. Φαλήρου στα 75 μέτρα, δημοτικός παιδικός σταθμός στα 190 μέτρα, φροντιστήρια, ιδ. παιδικοί σταθμοί, σχολεία κλπ).»

          Η λύση είναι πολλές μικρές κεραίες, και σε καμία περίπτωση μια τόσο ισχυρή – αναμεταδότης εντός τόσο πυκνοκατοικημένης περιοχής και τόσο κοντά σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, φροντιστήρια και δομές υγείας όπου συρρέουν άνθρωποι με προβλήματα.

          Απαντήστε
  • 18/07/2023 at 8:45 μμ
    Permalink

    Πρέπει να κινητοποιηθουμε όλοι επειγόντως να αναλάβει κάποιος την πρωτοβουλία να συγκεντρωθουν τα άτομα που θέλουν να ασκησουν τα νόμιμα μέσα για την συγκεκριμένη κεραια καθώς και για την κεραια της Αγίας Βαρβαρας στο παλαιό Φάληρο που βρισκεται απέναντι ακριβως από την πολυκατοικία και ακριβώς απέναντι από το διαμέρισμα μου.

    Απαντήστε
    • 19/07/2023 at 11:07 πμ
      Permalink

      Καλημέρα σας.
      Αν κατάλαβα από τα γραφόμενα σας, θα θέλετε να μην υπάρχουν σε κατοικημένες περιοχές κεραίες. Έχετε αναρωτηθεί σε μια τέτοια περίπτωση που θα έπρεπε να υπάρχει κάποια κεραία για να εξυπηρετεί το τηλέφωνο σας; Τι έχετε να προτείνετε ως λύση;

      Απαντήστε
  • 18/07/2023 at 10:12 μμ
    Permalink

    Η υγεία των πολιτών είναι ανεκτίμητη αξία και δεν πρέπει ποτέ να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους. Είναι πραγματικά απαράδεκτο να βλέπουμε ορισμένους ανθρώπους να παραβλέπουν τους κινδύνους που συνδέονται με την έκθεση σε επικίνδυνες ακτινοβολίες.
    Ας αναλογιστούμε λίγο …είναι προτιμότερο να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών ή να ενεργούμε μετά την εκδήλωση μιας νόσου ;

    Απαντήστε
  • 18/07/2023 at 10:29 μμ
    Permalink

    Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σύμφωνα με το σχόλιό του στην επιστολή, όντως φαίνεται να μην έχει την παραμικρή εμπλοκή στα ζητήματα αδειοδότησης.

    Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακούσει και να στηρίξει τους κατοίκους του Δήμου, την ποιότητα ζωής τους και την υγεία τους, έναντι των εταιρειών, του χρήματος και του κέρδους, με όλες του τις δυνάμεις, αν κρίνει ότι έχουν δίκιο στα αιτήματα τους.

    Και ως ένα γενικό σχόλιο, χωρίς να υπονοείται τίποτε: Η στάση οποιουδήποτε σχετικά με το θέμα εύκολα φαίνεται αν είναι τυπική και προσχηματική, ή ουσιαστική και πραγματικά υποστηρικτική.

    Απαντήστε
  • 18/07/2023 at 10:46 μμ
    Permalink

    Αρκεί κάποιος να έχει βασικές γνώσεις για το πως λειτουργεί το δίκτυο της κινητής. Όσο υπάρχουν ημιμαθείς, τόσο το πρόβλημα θα εντείνεται. Η ονομασία cell phone από μόνη της δίνει την απάντηση. Όσο πιο πυκνό δίκτυο κεραιών υπάρχει ανάμεσα μας, τόσο τα επίπεδα ακτινοβολίας θα είναι μηδαμινά. Όταν όμως θέλουμε να φύγει η μία κεραία, να φύγει η άλλη, τότε μόνοι μας καταστρέφουμε την ισορροπία γιατί και σήμα δεν θα έχουμε, άρα γκρίνια και παράπονα και από την άλλη θα ακτινοβολεί η συσκευή μας 6-7 φορές περισσότερο από το αν είχαμε μια κεραία απέναντι μας. Μακαρι να είχαμε μια κεραία ανά τρία τετράγωνα. Μια βόλτα σε άλλες χώρες θα σας δείξει το πως γίνεται. Εμείς ακόμη να ανακαλύψουμε τον τροχό. Και φυσικά, μακρυά από εμένα και ας κόψει το λαιμό του ο άλλος.

    Απαντήστε
    • 21/07/2023 at 7:10 μμ
      Permalink

      Σε άλλες χώρες υπάρχει χρήση πολλών μικρών κεραιών σε πολύ κοντινή απόσταση η μία με την άλλη. Άλλο αυτό και άλλο ένας πανίσχυρος πυρήνας που “δίνει” σήμα.

      Απαντήστε
  • 19/07/2023 at 8:01 πμ
    Permalink

    Καλημέρα σας, όταν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια τοποθέτησαν αντίστοιχες κεραίες στο κτίριο στη συμβολή των οδών Αχιλλέως και Βενιζέλου στο Π. Φάληρο, μόνο εμείς οι περιοικοι διαμαρτυρηθηκαμε, το αποτέλεσμα …φωνή βοώντος εν τη ερημω… .
    Τώρα που τοποθετήθηκε στο κέντρο σας ενόχλησε.
    Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων γίνετε συλλογικά και κυρίως με επεμβάσεις από το Δήμο Π.Φαληρου…….
    αλλά είπαμε τα συμφέροντα μεγάλα…..τον κοσμάκη ποιος τον υπολογίζει…….

    Απαντήστε
    • 19/07/2023 at 11:06 πμ
      Permalink

      Καλημέρα σας.
      Αν κατάλαβα από τα γραφόμενα σας, θα θέλετε να μην υπάρχουν σε κατοικημένες περιοχές κεραίες. Έχετε αναρωτηθεί σε μια τέτοια περίπτωση που θα έπρεπε να υπάρχει κάποια κεραία για να εξυπηρετεί το τηλέφωνο σας; Τι έχετε να προτείνετε ως λύση;

      Απαντήστε
  • 19/07/2023 at 9:47 πμ
    Permalink

    Μην ξεσηκώνεστε με φοβικές αναφορές που στερούνται βάσης. Οι κεραίες πόλης εκπέμπουν σε αρκετά χαμηλότερη ισχύ από τις μεγάλες περιμετρικές κεραίες και φυσικά δεν εκπέμπουν ραδιενεργή ακτινοβολία. Η μεγαλύτερη ακτινοβολία, που εκπέμπουν σε απόσταση 8 μέτρων στο κέντρο, είναι ίση με την ακτινοβολία που εκπέμπει ένα κινητό σε απόσταση 5 εκατοστών από το αυτί μας. Βέβαια όλοι ακουμπάμε το κινητό στο αυτί μας και λαμβάνουμε περισσότερη ακτινοβολία. Εάν η “ακτινοβολία” των κινητών ήταν καρκινογόνα, τότε θα είχαμε πολλαπλάσια κρούσματα καρκίνου, καθώς τα τελευταία 20 χρόνια σχεδόν όλοι έχουμε συνέχεια επάνω μας το κινητό μας, ιδιαίτερα οι νεότερες ηλικίες. Και ο καρκίνος εμφανίζεται στα 8-10 χρόνια από την έναρξη της βλάβης / αρνητικής επίδρασης. Είναι αντιληπτό ότι ο πανικός δημιουργείται από άτομα που είναι γενικά αρνητικά, δεν έχουν σχετικές γνώσεις αλλά “γνωρίζουν τα πάντα” και επιμένουν. Ίσως έχουν και συμφέροντα. Ας είμαστε προσεκτικοί.

    Απαντήστε
    • 20/07/2023 at 9:07 πμ
      Permalink

      Και αφού δεν είναι επιβλαβές όπως αναφέρατε δεν αναρωτιέστε όμως για ποιο λόγο τις βάζουνε μέσα σε ένα μεταλλικό πλαίσιο που σε περιπτώσεις που είναι τοποθετημένες σε πολυκατοικίες αυτό το μεταλλικό πλαίσιο θυμίζει τύπου καμινάδα από τζάκι βάζοντας μάλιστα και από πάνω τον ανεμιστήρα που διώχνει τον καπνό από το τζάκι;! Και μην μου πείτε ότι το κάνουν από θέματα αισθητικής γιατί κλεω απ’τα γέλια

      Απαντήστε
    • 23/07/2023 at 1:16 μμ
      Permalink

      Ίσως τα συμφέροντα τα έχουν όσοι γράφουν ανώνυμα εναντίον διαμαρτυρίας κατοίκων και άρα υπέρ όσων κερδίζουν οικονομικά από την κατάσταση.

      Απαντήστε
  • 19/07/2023 at 10:29 πμ
    Permalink

    Το ζήτημα των κεραιών είναι παλιό και έχει φτάσει έως και το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας). Το ζήτημα είναι από που “απομακρύνθηκαν” και πως, οι “μικρότερες” και λιγότερο επιβλαβείς κεραίες, ώστε να “αναγκασθούν” οι 2 εταιρείες να προχωρήσουν στην τεράστιας εμβέλειας κεραία (και με πιο μεγάλη πιθανότητα εκπομπής βλαβερής ακτινοβολίας). Τέλος δεν σας απασχολεί όλη η γυφταρία των παράνομων και αυθαιρέτων παραπηγμάτων στην παραλία που ο κάθε “μάγκας και λαμόγιο” δήθεν με 2, 5 ακόμη λαμόγια με το “πρόσχημα” δήθεν κάποιου “συλλόγου” έχουν φτιάξει ο καθένας και αό ένα γύφτικο σπιτάκι επάνω στην αμμουδιά για τα οποία μια χαρά και ο Δήμος εδώ και χρόνια “κωφεύει” επιδεικτικά και δεν τα απομακρύνει με ένα κάρο γελείες δικαιολογίες (άστεγοι, ιδιότροπη περίπτωση, κ.λπ.), όπως και όλα τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ τρογλοδιτέ σπίτια με “αυλές” επάνω από το ρέμα και κατά μήκος όλου του ρέματος της Πικροδαύφνης? Για αυτά κάνατε διαμαρτυρία προς τον Δήμο, που είναι ΚΑΙ της απολύτου αρμοδιότητας του, πρόσφυγας σε κανένα δικηγόρο? Ή τώρα μόνο οι ” όμοροι” κάτοικοι της κεραίας – τέρας ευσθητικοποιηθήκατε?

    Απαντήστε
    • 19/07/2023 at 12:18 μμ
      Permalink

      Συμφωνούμε απόλυτα για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τα παραπήγματα . Θα μου επιτρέψετε όμως να σας πω ότι δε γνωρίζετε τι αγώνα μπορεί να έχουν δώσει συμπολίτες σας για διάφορα ζητήματα.. που ευαισθητοποιούνται και που όχι .

      Απαντήστε
    • 23/07/2023 at 1:19 μμ
      Permalink

      Η μετατόπιση του προβλήματος δεν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία.

      Στείλτε μας τις δικές σας διαμαρτυρίες που κάνατε εναντίον των παράνομων και αυθαιρέτων κατασκευών που αναφέρετε. Εκτός αν δεν κάνατε και θέλετε να στρέψετε αλλού την κουβέντα.

      Απαντήστε
  • 19/07/2023 at 11:08 πμ
    Permalink

    Μπορεί ο Δήμος να μην ” εμπλεκεται” όμως τοποθετήθηκε σε δημοτικό κτιριο. Οπότε ενεπλακει αποδεχόμενος την τοποθεσία και διαθετοντας το κτιριο.
    Μην κρυβόμαστε πισω απ το δάχτυλό μας.
    Να μεριμνησει αμεσα ο Δήμος για την απομακρυνσή του από κτιριο δικαιοδοσιας του.

    Απαντήστε
  • 20/07/2023 at 12:16 πμ
    Permalink

    Κακώς αναρτήθηκε το συγκεκριμένο κείμενο…κανένας πάνω από την πρόοδο.Κεραια; Κεραίες, πολλές και σε συνέχεια,ώστε οι αεργοί δήθεν,να εισπράξουν πολλαπλα μισθώματα,να γεμίσει λίγο η κοιλίτσα.Τι; Ακτινοβολία;Όταν όλη μέρα (και νύχτα) είναι τα τέκνα μας κ εμείς με έναν πομποδέκτη ΚΟΛΛΗΜΈΝΟ στον “εγκέφαλο”, θεωρείται ως μη γενόμενο.
    Όσο για τα σχόλια περί αγώνα, δρόμο και λοιπές αηδιες,οπότε σαλπισετε να ξέρετε,τα αυθεντικά σκουπίδια θα ακολουθήσουν.Γρηγορα όμως,πριν διορίστουν Δήμο κ ΕΥΔΑΠ.

    Απαντήστε
  • 20/07/2023 at 8:24 πμ
    Permalink

    Επαναλαμβάνω ο Δήμος να πάει πρώτα να ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ και να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ όλα τα αυθαίρετα που είναι για χρόνια κατά μήκος της παραλίας ΕΠΑΝΩ στην αμμουδιά (παρακαλώ) στον Μπάτη, Φλοίσβο, κ.λπ. που με αιτιολογία ενός δήθεν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ συλλόγου τα έχουν κάνει ΣΠΙΤΙΑ και μένουν μέσα εξαθλιωμένα λαμόγια κάθε λογής. Δεύτερον να πάει με τις μπουλντόζες να απομακρύνει και να ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ όλες τις τρώγλες που το κάθε λογής λαμόγιο έχει παράνομα και αυθαίρετα χτίσει επάνω ακριβώς στο ρέμα και έχουν κάνει και βεράντες, μπαλκόνια, κ.λπ. (τρομάρα τους) πάνω από το ρέμα της Πικροδάφνης, επίσης και να το ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ από τα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ, τα ποδήλατα, μηχανάκια, στρώματα, κ.λπ., που βρίσκονται πεταμένα μέσα. ΜΕΤΑ ας βγάλει και την κεραία τέρας από το κτίριο ιδιοκτησίας του και οι εταιρείες ας ψάξουν να βρούν “πρόθυμους” ιδιοκτήτες να μισθώσουν ταράτσες εάν το πετύχουν. Ο Δήμος ευθύνεται για τα πιο πάνω και μόνο, τα λοιπά λόγια είναι απλά λόγια.

    Απαντήστε
    • 21/07/2023 at 7:20 μμ
      Permalink

      Συγγνώμη κιόλας αλλά το ότι κάτι είναι κακό κάνει το άλλο καλό? Τα προαναφερομενα πειράζουν την υγεία του παιδιού σας? Τα “λαμογια” κάθονται στη κουζίνα σας? Τι έχει προτεραιότητα? Το παραπηγμα που σας χαλάει την αισθητική ή μια ζωή μέσα σε έναν φούρνο μικροκυμάτων?

      Απαντήστε
  • 20/07/2023 at 10:27 πμ
    Permalink

    Προς ενημέρωση σας:

    https://keraies.eett.gr/anazhthshMap.php

    Επιπροσθέτως το γεγονός πως τόσα χρόνια η περιοχή δεν είχε σήμα, άλλα ΄σχεδόν όλοι όταν κοιμούνται έχουν το κινητό δίπλα τους θα έπρεπε να μας προβληματίζει περισσότερο. Εάν η κεραία έχει δηλωθεί στην ΕΕΤΤ και ακολουθεί τις νόμιμες διατάξεις για την δύναμη εκπομπής τότε δεν συντρέχει ΄λόγος ανησυχίας γιατί πολύ απλά μια νόμιμη κεραία κινητής μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντύτερα σας από ότι φαντάζεστε 🙂

    Απαντήστε
  • 21/07/2023 at 4:51 μμ
    Permalink

    Ανεξαρτήτως της επιβάρυνσης που μπορεί να προκαλειται και δεν έχω στοιχεια για να διαφωνησω, και του γεγονότος οτι η κατασκευή είναι άθλια για οποιαδήποτε πόλη προσβάλλοντας τα ισχυοντα πολεοδομικα μεγεθη χωρίς να είναι κατανοητό απο που κεκτηται το συγκεκριμένο δικαίωμα για την εταιρία και τον ιδιοκτήτη, θα συμβουλευα τη συντάκτρια να μην αναφέρεται σε στοιχεια που δεν γνωρίζει. Η συχνότητα λειτουργιας δεν αφορα σε επιβάρυνση απο ΗΜ ακτινοβολιας ουτε φυσικα….διπλασιάζεται.
    Πρεπει να προστατευουμε τα κειμενα μας απο εύκολη αποδόμηση. Αν δεν ξέρουμε κάτι, ψάχνουμε η ρωταμε.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.