Ο Νίκος Δένδιας στη Γαλλία για την τελετή καθέλκυσης της Φρεγάτας «Κίμων»




Στο νερό θα πέσει σήμερα, στην επίσημη τελετή καθέλκυσης η πρώτη φρεγάτα Belharra γαλλικής ναυπήγησης του Πολεμικού Ναυτικού με την ονομασία «Κίμων», στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν της Βρετάνης

Η καθέλκυση, παρουσία του υπουργού άμυνας Νίκου Δένδια, τον οποίο θα υποδεχτεί ο ομόλογός του Σεμπαστιάν Λεκορνού, μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία το 2024 δείχνει την ταχύτατη εξέλιξη του ναυπηγικού προγράμματος. Ο κ. Δένδιας μετά την τελετή θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Naval Group στο Λοριάν όπου θα τον υποδεχθεί ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και θα επιθεωρήσει τις εργασίες ναυπήγησης της φρεγάτας ΝΕΑΡΧΟΣ.

Ο κ. Δένδιας θα μεταβεί επίσης στη Βάση της Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας (FORFUSCO) στην περιοχή, στην οποία θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας (17.05 τοπική ώρα).

Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στο Ναυτικό Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στη Lorient, όπου θα συναντηθεί με τον Διοικητή και το προσωπικό του (18.30 τοπική ώρα).



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.