Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο «Big Sofo»




Το βράδυ της Κυριακής (26/11) ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», σε άσχημη κατάσταση, με υψηλή αρτηριακή πίεση, πόνους και έντονη τάση προς έμετο. Η είδηση της νοσηλείας του προκάλεσε αγωνία και άγχος στον ίδιο, την οικογένειά του, τους οικείους του, αλλά και στους φιλάθλους που τον θαύμασαν κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του στο μπάσκετ.

Όπως αναφέρει το sportal.gr, ο 38χρονος βετεράνος σέντερ, πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια, που σύμφωνα με τις νέες εξετάσεις οφείλεται σε αυτοάνοσο και ο οργανισμός του ανταποκρίνεται ήδη θετικά. Βέβαια, πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα που χρειάζεται συγκεκριμένη διαχείριση και η κατάστασή του είναι σταθερή και οι γιατροί θεωρούν πως έχουν τον έλεγχο της ιατρικής του εικόνας.

Ακόμα δεν είναι γνωστό το πότε ο “Big Sofo” θα πάρει εξιτήριο, καθώς η υγεία του παραμένει υπό παρακολούθηση και αν συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις θεραπείες τότε σύντομα θα επιστρέψει σπίτι του. Θα πρέπει όμως, να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και η τρόπος διαχείρισης του συνδρόμου που τον οδήγησε στην κατάρρευση των νεφρών του.

Ο Σχορτσιανίτης, ο οποίος το 2014 κατέκτησε την EuroLeague με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, μία χρονιά πριν στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, έχει πάρει το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό (2010), ενώ έχει… φορέσει και δύο μετάλλια με την Εθνική ομάδα: Χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (2009) και ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2006 στην Ιαπωνία.



Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, είχε βάλει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά και εκλέχθηκε έκτος κατά σειρά σύμβουλος στο νότιο τομέα, με 6.266 ψήφους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.