Πέθανε ο αρχιπυροσβέστης Max – Είχε εντοπίσει 55 αγνοούμενους




«Έφυγε» από τη ζωή ο αρχιπυροσβέστης Max, ο διασωστικός σκύλος που υπήρξε το δεξί χέρι της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, για 11 χρόνια. Κατά την διάρκεια της θητείας του συμμετείχε σε 110 επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης και κατάφερε να εντοπίσει 55 αγνοούμενους

Η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος αποχαιρετά τον διασωστικό σκύλο και αρχιπυροσβέστη Max που πέθανε σε ηλικία 13 ετών.

“Αντίο συνάδελφε.
Σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερες όποτε σου ζητήθηκε. Μας δίδαξες με τον επαγγελματισμό, την επιμονή και υπομονή σου στο πεδίο.
Διασωστικός Σκύλος ΠΣ, Αρχιπυροσβέστης Max.”

Ο Max είχε εκπαιδευτεί στον εντοπισμό αγνοουμένων σε ερείπια και ανοιχτό έδαφος. Επρόκειτο για τον μοναδικό σκύλο με αυτήν την εκπαίδευση στην Δυτική Ελλάδα για αυτό και το έργο του είναι μοναδικό.



Στην ανάρτησή του, το Πυροσβεστικό Σώμα γράφει για το θάνατο του Μax:

“Ο διασωστικός σκύλος ΜΑΧ της 6ης ΕΜΑΚ κατά την διάρκεια της 11ετους θητείας του στο #Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχε σε 110 επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης και κατάφερε να εντοπίσει 55 αγνοούμενους. Αντίο MAX, σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες υπηρεσίες σου.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.