Καλλιθέα: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 14ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων




Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 14ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων, που συνδιοργάνωσε ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας με τον Δήμο Καλλιθέας και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Από τις σημαντικότερες στιγμές του Μίτινγκ Αλμάτων ήταν η επιστροφή της Νικόλ Κυριακοπούλου σε καλές επιδόσεις κατακτώντας παράλληλα την 2η θέση με 4.40 μ. Η αθλήτρια του Φώτη Στεφανή σε δηλώσεις της στον ΣΕΓΑΣ τόνισε: “Δεν ήταν σήμερα ο καλύτερος μου αγώνας, ήταν ωστόσο η αρχή για να κυνηγήσω καλύτερες προσπάθειες. Πέρασα αρκετά σκαμπανεβάσματα το προηγούμενο διάστημα και για μένα είναι σημαντικό που καταφέρνω να βρω και πάλι το ρυθμό μου. Στους επόμενους αγώνες θα κυνηγήσω το όριο για την Ρώμη“.

Την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ κατέλαβε η Ελένη Κλαούντια Πόλακ με 4,40 μ. και την 3η θέση η Αριάδνη Αδαμοπούλου, που ξεπέρασε τα 4.30μ.

Τα βλέμματα, ωστόσο συγκέντρωσε η 15χρονη Αριάδνη Μήρτσιου, που ξεπέρασε τα 4,20 μ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ! Η αθλήτρια του Γεράσιμου Τζήλιου κατέχει, πλέον, την 2η επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία της μετά την Κατερίνα Στεφανίδη.



Στο μήκος γυναικών, η Ιταλίδα Λαρίσα Ιαπικίνο ήταν το μεγάλο όνομα του Μίτινγκ και η οποία πέρσι είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού Στίβου!

Στο Μίτινγκ, η Ιαπικίνο αναδείχθηκε για 2η συνεχή χρόνια νικήτρια με 6,65 μ.! Η Αλίνα Ροτάρου από την Ρουμανία ήταν δεύτερη με 6,47 μ. και η Ανδριάνα Γκόγκα τρίτη με 6,40 μ., η οποία πέτυχε και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23!

Στο μήκος ανδρών νικητής ήταν ο Ανδρέας Τραικόφσκι με 7,84 μ. ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Σενίνι από την Ιταλία και Πομερί από την Γαλλία με 7,66 μ. και 7,64 μ., αντίστοιχα.

Στο ύψος ανδρών, ο Γιώργος Μανωλόπουλος ξεπέρασε τα 2,13 μ. και κατέλαβε την 3η θέση πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και παράλληλα επίδοση καλύτερη από το όριο πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20! Στις δηλώσεις του στον ΣΕΓΑΣ επεσήμανε: “Την περσινή χρονιά είχα κάποια προβλήματα με τραυματισμούς και έμεινα έξω για μεγάλο διάστημα. Φέτος η προπόνηση πηγαίνει πολύ καλά και νομίζω πως μπορώ να κυνηγήσω άλματα στα 2,20μ. Σήμερα οι προσπάθειές στα 2,17μ. ήταν πολύ καλές”.

Νικητής στο ύψος όπως και πέρσι ήταν ο Σουηδός Φαμπιάν Ντελρίντ με 2,17 μ. και ακολούθησε ο Σενσές Τάλα Ενές από την Τουρκία με το ίδιο ύψος.

Στο ύψος γυναικών νικήτρια ήταν η Κύπρια Στυλιάνα Ιωαννίδου με 1,70 μ. ενώ τη δεύτερη θέση «μοιράστηκαν» η Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου και η Χριστογέωργου Ελευθερία. Στο επί κοντώ ανδρών, ο Πέτρος Χατζίου νίκησε με 5,10 μ. ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν ο Χύτας Σωτήρης και Χριστοφή Δημήτρης. Τέλος, στο τριπλούν ανδρών ο Αλέξανδρος Αθανασίου κατέκτησε την πρώτη θέση με 15,71 μέτρα ενώ την δεύτερη και τρίτη θέση, οι Κούτσικας Δημήτρης και Γκάρτσιος Ιωάννης, αντίστοιχα.

Να τονίσουμε ότι ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, European Athletics και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics και ανήκει στη σειρά “Bronze” του Continental Tour της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, που σημαίνει ότι έχει πολύ υψηλή βαθμολογία στο Παγκόσμιο Ranking του Στίβου.

Στα πλαίσια του Μίτινγκ πραγματοποιήθηκε και αγώνας 50μ. με τη συμμετοχή των παιδιών από τα τμήματα Bebe και Δημοτικού του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας.

Στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων το παρών έδωσαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο Εθνικός Προπονητής Στίβου, Χρήστος Μελέτογλου, ο Πρόεδρος της Αρμενικής Ομοσπονδίας Στίβου και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο μήκος, Ρόμπερτ Εμιγιάν, η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιώργος Μαργωμένος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, πρόεδροι αθλητικών Συλλόγων, τοπικοί φορείς και άνθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες από 17 χώρες από όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν στο 14ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων!

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα και όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμο Καλλιθέας για τη συνδιοργάνωση και την εξαιρετική συνεργασία!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.