“Ο Δήμος Ηλιούπολης απολύει 142 συμβασιούχους, στην πλειοψηφία τους γυναίκες – μανάδες”




Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ) για το πανό της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Ηλιούπολης “Η Γειτονιά μας”:

“Ημέρα της μητέρας σήμερα… και ο Δήμος Ηλιούπολης σε μια κίνηση υψίστης υποκρισίας ανάρτησε πανό στην πόλη για να την «τιμήσει» και όπως αναφέρει σε ανάρτησή του «για να αναδείξει ότι η μητέρα είναι μια καθημερινή ηρωίδα για την ελληνική οικογένεια που δίνει ασταμάτητα μάχες».

Ισχύει. Δίνουμε μάχη για μια θέση στον Βρεφονηπιακό – Παιδικό Σταθμό. 140 μητέρες έχασαν αυτή τη μάχη στην αρχή της φετινής χρονιάς. Κι όσες από αυτές την κέρδισαν τελικά, αυτό έγινε με αγώνα και διεκδίκηση.

Δίνουμε μάχη για το μεροκάματο και την ίδια ώρα ο Δήμος απολύει 142 συμβασιούχους, στην πλειοψηφία τους γυναίκες – μανάδες, ενώ παράλληλα προετοιμάζει την  ανάθεση της δουλειάς τους σε ιδιώτες και την ίδια στιγμή ανακοινώνει στο Σωματείο ότι τους πετάει έξω από τα γραφεία τους στο αμαξοστάσιο. Κι αυτό το ανακοινώνει «συμβολικά» την Πρωτομαγιά!



Δίνουμε μάχη για έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης για τα παιδιά μας, για να έχουν τουαλέτα τα παιδιά μας στο σχολείο (στον 21ο αιώνα!). Δίνουμε μάχη για να μη πέσει το παράθυρο του σχολείου να μας σκοτώσει, όπως έγινε στο 6ο Δημοτικό, να μη καούν τα παιδιά μας  από εκτεταμένο βραχυκύκλωμα όπως έγινε στο 9ο Δημοτικό.

Δίνουμε μάχες και έχουμε απέναντί μας μια πολιτική της ΕΕ, του κράτους και του Δήμου, που δεν λογαριάζει τις ζωές μας, παρά μόνο μετράνε τα κέρδη τους.

Εμείς που δίνουμε αυτές τις μάχες, και δε λέμε πάμε και όπου βγει, ξέρουμε ότι εχθρός μας είναι η πολιτική σας, όπως και των προηγούμενων από εσάς. Είναι αυτή η πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. Είναι πολύ υποκριτικό λοιπόν να αναγνωρίζετε ότι περνάμε βάσανα, αφού εσείς τα δημιουργήσατε!

Χαιρετίζουμε όλες τις μανάδες που δεν σκύβουν το κεφάλι και αγωνίζονται για να έχουμε ζωή με δικαιώματα. Όλες μαζί θα κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά….. και καλά, χωρίς φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.”

Σε μία κίνηση ύψιστου συμβολισμού προχώρησε η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Ηλιούπολης “Η Γειτονιά μας” για να τιμήσει τη γιορτή της Μητέρας την Κυριακή 12 Μαίου 2024.

Μέλη της ομάδας εθελοντισμού αποτύπωσαν σε πανό χειρόγραφα την σημαντική φράση του Οδυσσέα Ελύτη για τη μητέρα: «Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει… » και το πανό αναρτήθηκε στην πλατεία Ηρώων για να αναδείξει ότι η μητέρα είναι μία καθημερινή ηρωίδα για την ελληνική οικογένεια που δίνει ασταμάτητα μάχες.

Στη συνέχεια προσφέρθηκαν λουλούδια στην Πλατεία Ηρώων σε μητέρες που βρίσκονταν εκεί.

Πανό για τη γιορτή της μητέρας αναρτήθηκε και στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης αμέσως μετά, που δημιουργήθηκε επίσης από την ομάδα εθελοντών “Η Γειτονιά μας” του Δήμου Ηλιούπολης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.