Στην εταιρεία ΖitaKat ο ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος της Αθηναϊκής Ριβιέρας




Ένα ακόμη εμβληματικό έργο πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ο Νέος Αστικός Περίπατος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος της πρωτεύουσας που θα συνδέει έξι δήμους, συνολικού μήκους 12 χλμ. και προϋπολογισμού 19,1 εκατ. ευρώ. Το έργο, σύμφωνα με την αναθέτουσα αρχή, θα δώσει νέα πνοή σε όλο το παράκτιο μέτωπο της Αθήνας, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (ΜΣΣΣ) του ΤΑΙΠΕΔ ωρίμασε και διενήργησε τον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν δύο εταιρείες με ισάριθμες προτάσεις. Πριν από λίγες ημέρες η ΜΣΣΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανέθεσε το έργο στη ZitaKat, η οποία αναδείχθηκε μειοδότης με προσφορά λίγο πάνω από τα 16 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το pοwergame.gr, η Zitakat είναι εταιρεία με έδρα τον Πειραιά και ετήσιο τζίρο (στοιχεία 2022) της τάξης των 20 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, οικοδομικά, έργα αναπλάσεων, έργα υποδομής κ.λπ. Η εταιρεία θεωρείται ότι έχει καλό track record στις αναπλάσεις πλατειών, πάρκων, οδών κ.λπ.

Ο Νέος Αστικός Περίπατος της Αθηναϊκής Ριβιέρας θα ξεκινά από τον Δήμο Καλλιθέας και θα καταλήγει στον Δήμο Βάρης-Βούλας Βουλιαγμένης. Δείτε περισσότερα στο: powergame.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.