Σχολεία χωρίς bullying: O Δήμος Αλίμου φέρνει τους γονείς, πίσω στα θρανία




Mε μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται στον Δήμο Αλίμου, τα ενημερωτικά σεμινάρια, στα σχολεία της πόλης, στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων.

Καταξιωμένοι επιστήμονες ενημερώνουν όλους τους γονείς και συζητούν μαζί τους, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουν μία νέα γενιά με λιγότερη βία και μια κοινωνία πιο ειρηνική. Σχολεία χωρίς bullying, μαθητές που δεν θα κάνουν bullying, αλλά και που δεν θα σιωπούν σε τέτοια φαινόμενα.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους γονείς:

“Αξιοποιήστε αυτήν την ευκαιρία και παρακολουθήστε τις διαλέξεις – ενημερώσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα τις βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες και πολύ χρήσιμες.



Ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους όσοι, αιρετοί και ειδικοί επιστήμονες, εργάστηκαν και εργάζονται για τη μεγαλύτερη συντονισμένη δράση ενημέρωσης και πρόληψης που έχει γίνει ποτέ στην πόλη μας. Ευχαριστώ επίσης τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους Συλλόγους Γονέων για τη συνεργασία τους.”

Ο Ανδρέας Κονδύλης, στις αρχές του χρόνου όρισε το «Τοπικό Συμβούλιο για την Πρόληψη της Παραβατικότητας», με σκοπό να αναλάβει δράσεις κυρίως στα σχολεία του Δήμου για την άμβλυνση του φαινομένου της νεανικής παραβατικότητας.

Η Πρόεδρος Ντόρα Δανοχρήστου, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Άρη Καραμπασιάδη και την Ψυχολόγο και Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Μαρκαντωνάκη, η οποία καθόρισε τη θεματολογία και τους επιστήμονες ψυχικής υγείας που ανέλαβαν τις ομιλίες, οργάνωσαν για το δίμηνο Μαΐου Ιουνίου σε όλα τα σχολεία μια σειρά συνολικά 32 ενημερωτικών σεμιναρίων-συζητήσεων. Η θεματολογία αφορά στη διαχείριση των ορίων στα παιδιά, του άγχους, της απώλειας, αλλά και το σχολικό εκφοβισμό.

Οι γονείς κάθονται στα θρανία, ρωτούν, ενημερώνονται, με διάλογο, με roll play, με όσο γίνεται βιωματικό τρόπο: Όταν η μαμά παίζει το ρόλο του παιδιού είναι που «μπαίνει στα παπούτσια του», παρατηρεί, καταλαβαίνει, καθοδηγεί το παιδί. Τι κάνει ο γονιός όταν το παιδί θέλει να παίξει κι άλλο, όταν δεν θέλει να μελετήσει, όταν αντιδράει στις συμβουλές. Οι ψυχολόγοι βοηθούν να ελέγξει ο γονιός το άγχος του, να δείξει εμπιστοσύνη και να κατευθύνει σωστά το παιδί.

Τα σεμινάρια – συζητήσεις είναι ανοιχτά για όλους. Συνεχίζονται ως τις 12 Ιουνίου σε κάθε Δημοτικό, αλλά και στο 5ο Γυμνάσιο για όλους τους εφήβους της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.