Aσκληπιείο Βούλας: Ενίσχυση του παιδιατρικού τμήματος




Ένα τα πλέον σύγχρονα και λειτουργικά στη χώρα, εξυπηρετώντας ολοένα αυξανόμενο αριθμό παιδιών, είναι το Τμήμα Επειγόντων του Παιδιατρικού του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, από τη Δευτέρα 13 Μαΐου, το παιδιατρικό τμήμα διαθέτει στις γενικές εφημερίες και παιδοχειρουργική αντιμετώπιση, για ήπια, μη επεμβατικά, περιστατικά.

“Η ενίσχυση του παιδιατρικού τμήματος αποτέλεσε εξ αρχής έναν στρατηγικό μας στόχο. Άλλωστε, στη Νότια-Ανατολική Αθήνα, σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, δεν υπάρχει άλλη παιδιατρική νοσοκομειακή δομή, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτική” λέει ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης και συνεχίζει

“Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε σε ενίσχυση σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό. Σήμερα, το Τμήμα Επειγόντων του Παιδιατρικού του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, είναι από τα πλέον σύγχρονα και λειτουργικά στη χώρα, εξυπηρετώντας ολοένα αυξανόμενο αριθμό παιδιών. Ασφαλώς, το ίδιο πρέπει -και σχεδιάζουμε- να γίνει και με τον χώρο της κλινικής, που στεγάζεται σε ένα κτίριο πολλών δεκαετιών, το οποίο συντηρούμε και ανακαινίζουμε διαρκώς”

Ο πρόεδρος του Ασκληπιείου αναφέρεται στις προσπάθειες που έγιναν ώστε να αντιμετωπίζονται ήπια μη επεμβατικά περιστατικά και να μη χρειάζεται η μεταφορά στα νοσοκομεία Παίδων.



“Πριν από λίγες ημέρες -και μετά από προσπάθεια μηνών- πετύχαμε μια σημαντική προσθήκη: Για πρώτη φορά στα χρονικά, από την περασμένη Δευτέρα, το παιδιατρικό τμήμα διαθέτει στις γενικές εφημερίες και παιδοχειρουργική αντιμετώπιση! Στο στάδιο αυτό, εύλογο είναι ότι αφορά ήπια, μη επεμβατικά, περιστατικά. Με τον τρόπο αυτό, διευρύνουμε τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας, απαλλάσσοντάς πολλούς από αυτούς από την ταλαιπωρία μιας αχρείαστης διακομιδής σε Παιδιατρικό Νοσοκομείο και, βέβαια, αποφεύγουμε την περαιτέρω συμφόρησή τους”

Τέλος ευχαριστεί τους γιατρούς, τα διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου και τον Διοικητή της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διοικητή της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ροϊλό για όλη την συνδρομή και την βοήθεια, προκειμένου να γίνει πράξη ένα πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και να θεραπευτεί μια έλλειψη δεκαετιών. Ασφαλώς, και στον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, Αν. Καθ. Δημήτρη Δελακά, στη Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος, Dr.Ευφροσύνη Τσεκούρα (Παιδίατρο- Νεογνολόγο-Αναπτυξιολόγο), που άοκνα και επί σειρά ετών στηρίζει τον στόχο επέκτασης του Παιδιατρικού Τμήματος, αλλά και στην Διευθύντρια Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας, Αλεξάνδρα Κοντογιάννη, που εναγκάλισαν το όραμα και το στήριξαν με ζέση, όλο αυτό το διάστημα. Όπως, βέβαια, και στον Ομότιμο Καθηγητή Παιδοχειρουργικής ΕΚΠΑ, Νίκο Ζάβρα, που από προχθές παρέχει με πλήρη προσήλωση και προθυμία τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο μας.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.