Άγιος Δημήτριος: Σε δημοπράτηση η ανάπλαση του Ασυρμάτου




Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Διακήρυξη για το Έργο Ανάπλασης Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (Ασύρματος)» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Αττικής.

Αναθέτουσα αρχή είναι ο Δήμος Αγίου Δημητρίου.

Η εκτιμώμενη αξία με Φ.Π.Α. είναι 8,66 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 6,99 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουλίου 2024.
Το έργο αφορά στην ανάπλαση του Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (Ασύρματος).

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την μεγιστοποίηση του ελεύθερου χώρου πρασίνου καθώς και την διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου, που περιλαμβάνει περιφερειακό δακτύλιο και δίκτυο πεζοδρόμων, περιοχές πρασίνου, υδάτινο στοιχείο, υπαίθριο θεατρικό χώρο, παιδική χαρά, χώρους πολιτισμού και εκθέσεων κ.λπ.



Το έργο χωροθετείται στον Άγιο Δημήτριο, Νότιο Τομέα Αθηνών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ
Διακηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων
(Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, «Δημόσιες συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και
Υπηρεσιών (προσαρμογή στις οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)», με κριτήριο ανάθεσης την πλέον
συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ)» (C.P.V. 45112710-5 και 45212120-3), με προϋπολογισμό οκτώ εκατομμύρια εξακόσιες εξήντα οκτώ χιλιάδες πεντακόσια εξήντα τρία και ένα λεπτό #8.668.563,01 €# (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%), σύμφωνα με την 11/2024 μελέτη της Τ.Υ. του Δήμου Αγίου Δημητρίου με προθεσμία περαιώσεως του έργου πενήντα πέντε (55) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Στους ενδιαφερόμενους προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου www.dad.gr. Πληροφορίες:
Τεχνική Υπηρεσία, αρμόδιος υπάλληλος Μαρία Νιθαυριανάκη, τηλ. 213 2007741.
Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης
www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.
Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 23η Ιουλίου 2024,
ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00μ.μ..
Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 30η Ιουλίου 2024,
ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00π.μ..
Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να
διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ- Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr)
Δικαιούμενοι συμμετοχής στον διαγωνισμό:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στις κατηγορίες Οικοδομικών, Πρασίνου και Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια
σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και 7 και τις γενικές σημειώσεις του
σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν
συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
Ο οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης.
Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και των παρ. 1 (γ) και (ε) του άρθρου 76 του ν. 4412/2016.
Κάθε προσφέρων οφείλει να αποδείξει την καταλληλότητα για την άσκηση της επαγγελματικής του
δραστηριότητας, την χρηματοοικονομική του επάρκεια, καθώς και την τεχνική και επαγγελματική του
ικανότητα.
Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή
προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (πχ
κοινοπραξία).
Η εγγυητική επιστολή για την συμμετοχή στον διαγωνισμό θα πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για 30 ημέρες μετά την λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς που καθορίζουν τα έγγραφα της σύμβασης (Άρθρο 72 και 97 Ν. 4412/16) και θα ανέρχεται στο 2% της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης, χωρίς Φ.Π.Α., ύψους 139.815,53 € και θα απευθύνεται στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.
Η παρούσα σύμβαση δεν υποδιαιρείται σε τμήματα και ανατίθεται ως ενιαίο σύνολο για τους ακόλουθους λόγους: το φυσικό αντικείμενο είναι ενιαίο και αδιαίρετο και το έργο πρέπει να καταστεί άμεσα λειτουργικό.
Το έργο έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με τίτλο «Αστική
αναζωογόνηση Δήμου Αγίου Δημητρίου» με συνολικό ποσό συγχρηματοδότησης # 3.542.317,95 € # και 5.126.245,06 €# από επιπλέον ίδια έσοδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου με Κ.Α. 69.7326.06.

Προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο η οποία μπορεί να ανέρχεται μέχρι ποσού ίσο με δεκαπέντε τοις εκατό (15%) της αξίας της σύμβασης, χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α, υπό την προϋπόθεση της καταβολής από τον ανάδοχο ισόποσης εγγύησης προκαταβολής.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Δημοσίων
Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, στην οποία θα αναρτηθεί και το πλήρες σώμα της Διακήρυξης.
Προκήρυξη σύμβασης, ήτοι το σχετικό τυποποιημένο έντυπο “Προκήρυξη Σύμβασης”, απεστάλη, μέσω της διαδικτυακής πύλης simap.europa.eu, για δημοσίευση στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 31/05/2024 και δημοσιεύτηκε στις 03/06/2024.
Η Προκήρυξη της σύμβασης και η Διακήρυξη θα αναρτηθούν στο ΚΗΜΔΗΣ. Περίληψη της παρούσας
Διακήρυξης θα αναρτηθεί στο πρόγραμμα “Διαύγεια” diavgeia.gov.gr. και στον Ελληνικό τύπο σύμφωνα με το άρθρο 66 ν. 4412/2016

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.