Άγιος Δημήτριος: Τα παιδιά έκαναν την αλληλεγγύη πράξη – Δωρεά σκύλου οδηγού τυφλών




Τον περασμένο χειμώνα προκλήθηκε στο 5ο Δημοτικό Αγίου Δημητρίου η Liberty with a Guide Dog. O κ. Φώτης, χειριστής της Άριελ (Σκύλος Οδηγός Ανθρώπων με προβλήματα όρασης) και ο κ. Δημοσθένης, εκπαιδευτής της Sugar (Σκύλος Διασώστης) κατάφεραν, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των υπέροχων αυτών σκύλων, να αγγίξουν τις καρδιές των παιδιών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες πληροφορήθηκαν για τον τρόπο εκπαίδευσης και είδαν από κοντά τις ικανότητες των Σκύλων Οδηγών, οι οποίοι γίνονται τα μάτια των ανθρώπων με οπτική αναπηρία  αλλάζοντας ριζικά τη ζωή τους. 

“Όταν βλέπουμε τον σκύλο οδηγό να φορά το ειδικό σαμάρι εργασίας (harness), δεν τον χαϊδεύουμε, δεν του μιλάμε, δεν πηγαίνουμε τον δικό μας σκύλο να παίξει μ’ αυτόν. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να του αποσπάσουμε την προσοχή, γιατί μπορεί να κινδυνέψει η ζωή του ανθρώπου που έχει τον σκύλο οδηγό.”

Μετά από την αυτή την εμπειρία, τα παιδιά αποφάσισαν να κάνουν δράσεις αλληλεγγύης για να συγκεντρώσουν 1.200€. Σκοπός τους η δωρεά ενός κουταβιού Λαμπραντόρ στη Liberty with a Guide Dog.



Έφτιαξαν κουτιά-κουμπαράδες, τα τοποθέτησαν σε καταστήματα της γειτονιάς, έφτιαξαν Λαμπάδες και άλλα πασχαλινά διακοσμητικά για το παζάρι αλληλεγγύης, είπαν τα καλαντα του Λαζάρου στην κεντρική αγορά και στο Δημαρχείο διαδίδοντας ταυτόχρονα το μήνυμα: Ο σκύλος οδηγός πάει παντού!

Το 5ο Νηπιαγωγείο και το 4ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου αγκάλιασαν την πρωτοβουλία των παιδιών του 5ου Δημοτικού.

Η συντροφιά μεγάλωσε και ενισχύθηκε από τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους γονείς των τριών σχολείων. Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου έφτιαξε καινούριο κουμπαρά για το ποσό που συγκεντρωνόταν.

Η χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο ήταν ένα μάθημα ζωής για τα παιδιά, τα οποία τα κατάφεραν!

Το 5ο Δημοτικό με την αρωγή του 5ου Νηπιαγωγείου μέτρησαν 2.000€ και το 4ο Γυμνάσιο πρόσθεσε από τις δράσεις του 600€.

Ο στόχος επιτεύχθηκε. Η Liberty θα έχει ένα νέο κουτάβι και επιπλέον Δωρεά για να καλυφθούν έξοδα της εκπαίδευσης του! 

Τα παιδιά έδωσαν χωρίς να περιμένουν υλικό αντάλλαγμα και έκαναν την αλληλεγγύη πράξη. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.