Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις συναυλίες στην Πλατεία Νερού




Απορρίφθηκε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν την προηγούμενη Παρασκευή o Δήμος Καλλιθέας και εκπρόσωποι της Κίνησης Δημοτών Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου εναντίον της εταιρείας που διοργανώνει το φεστιβάλ Release Athens και της ΕΤΑΔ ΑΕ, η οποία διαχειρίζεται το χώρο. Αυτό σημαίνει ότι οι συναυλίες των γνωστών συγκροτημάτων στην Πλατεία Νερού θα διεξαχθούν κανονικά, ενώ η δικάσιμος της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 21 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο των ασφαλιστικών μέτρων κατά του φεστιβάλ, που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα δημοφιλέστερα της καλοκαιρινής σεζόν με πλήθος κόσμου να συρρέει στην Πλατεία Νερού, και της ΕΤΑΔ ΑΕ γινόταν λόγος για «ηχορρύπανση που υπερβαίνει τα ανώτατα επιτρεπτά όρια της ηχοστάθμης» όπως καθορίζονται από το νόμο, για «τοποθέτηση αυτοσχέδιων κατασκευών (παραπετάσματα, λαμαρίνες, πάσσαλοι,, κιγκλιδώματα κλπ) κατά μήκος της παραλίας, όλως αυθαιρέτως και παρανόμως και χωρίς άδεια από την αρμόδια πολεοδομική αρχή, αποκόπτοντας πλήρως την ελεύθερη πρόσβαση προς τη θάλασσα». Ιδιαίτερος λόγος γινόταν επίσης για πρόθεση να τοποθετηθούν ανάλογες κατασκευές και επί της πεζογέφυρας «Εσπλανάδας» τις ημέρες των συναυλιών, με την επισήμανση ότι «δεν υπάρχει άλλα εναλλακτική ασφαλής πρόσβαση των πολιτών προς την παράλια ζώνη».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το Release Athens ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 9 Ιουνίου για να υποδεχτεί τους θρυλικούς Offspring, οι οποίοι θα είναι οι headliners στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ. Οι Καλιφορνέζοι επιστρέφουν στην Ελλάδα έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια φέρνοντας μαζί τους τραγούδια όπως τα «Come out and play», «Self esteem» και «Gotta get away» που επανακαθόρισαν τον πανκ-ροκ ήχο στα 90s και εξελίχθηκαν σε διαχρονικούς ύμνους μιας ολόκληρης γενιάς. Μαζί τους οι The Subways, Danko Jones και Overjoyed.

Τη σκυτάλη θα πάρουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου οι Megadeth, οι οποίοι μαζί με τους Blind Guardian και τους Grand Magus θα σηκώσουν το βάρος της πρώτης από τις τρεις metal μέρες του φετινού φεστιβάλ.



Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που θα εμφανιστούν φέτος στη σκηνή του Release Athens, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουλίου, είναι οι Pulp, Thievery Corporation, Duran Duran, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Massive Attack, Judas Priest κ.ά.

Το δελτίου τύπου του δήμου Καλλιθέας:

“Απορρίφθηκε σήμερα, 06.06.2024, το αίτημα προσωρινής διαταγής επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που άσκησε ο Δήμος Καλλιθέας και οι Κινήσεις Δημοτών της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου κατά της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και της ιδιωτικής εταιρείας με την επωνυμία «RELEASE FESTIVAL ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σχετικά με την απαγόρευση τέλεσης των συναυλιών που έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα στην Πλατεία Νερού χωρίς την κατά νόμο έκδοση της απαιτούμενης διοικητικής άδειας του Ν. 4229/2014.
Θα ακολουθήσει η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κατά την δικάσιμο στις 21.06.2024.
Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα.”

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις συναυλίες στην Πλατεία Νερού

  • 06/06/2024 at 9:04 μμ
    Permalink

    Η “δύναμη” της εταιρίας που διαχειρίζεται το χώρο είναι ανίκητη στο ελλαδισταν. Σε Ευρωπαϊκή χώρα δεν θα είχαν διανοηθεί να κάνουν χώρο για φεστιβάλ σε κατοικημένη περιοχή

    Απαντήστε
    • 08/06/2024 at 7:06 μμ
      Permalink

      Εκτός σχεδίου είναι …. αλλά αυτές τις πληροφορίες περί εξωτερικού από που τις αντλείς.
      Οχι απλά δεν έχουν εξορία τις συναυλίες σε όλες τις πόλεις του εξωτερικού, αλλά μέσα στις κεντρικές πλατείες και τα πάρκα τους : Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Βαρκελώνη, Βερολίνο, Μαδρίτη, Στοκχόλμη κλπ. …

      Απαντήστε
  • 07/06/2024 at 11:13 πμ
    Permalink

    Η εταιρία που διαχειρίζεται τον χώρο είναι του δημοσίου. Είναι η ίδια εταιρία που έκλεισε τον χώρο μπροστά από το taekwondo για να μην μπορεί να παρκάρει κανείς επισκέπτης του Νιάρχου, της μαρίνας Καλλιθέας κλπ. Χωρίς κανέναν προφανή λόγο.
    Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ υποκριτικά.
    Ας γνωρίζει ο δήμαρχος Καλλιθέας, όταν δεν υπάρχει φεστιβάλ, η πλατεία Νερού είναι μια άδεια, τσιμέντωμενη πλατεία χωρίς ίχνος σκιάς και χωρίς ίχνος κόσμου.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.