Γλυφάδα: Ενημέρωση των πολιτών για τις οπτικές ίνες




Οι οπτικές ίνες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και υπόσχονται αξεπέραστες ταχύτητες ιντερνετ και τηλεφωνίας, ποιοτικές και χωρίς παρεμβολές ! Πώς, όμως, λειτουργούν και τι ποσότητα ακτινοβολίας εκπέμπουν ;

Από τι αποτελούνται οι οπτικές ίνες;

Οι οπτικές ίνες:

Είναι κατασκευασμένες από πλαστικό ή γυαλί



Έχουν διάμετρο μικρότερη των 10μm

Μεταδίδουν ψηφιακά δεδομένα (τηλεφωνία, Internet και άλλα) υπό τη μορφή φωτός

Ένα καλώδιο οπτικών ινών περιέχει μέσα του δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες πολύ λεπτά νήματα με διάμετρο μικρότερη ακόμη και από μία τρίχα.

Οι οπτικές ίνες επιτρέπουν τη μετάδοση φωτεινών σημάτων σε μεγαλύτερες αποστάσεις και σε υψηλότερες ταχύτητες, σε σύγκριση με άλλες μορφές μετάδοσης σημάτων όπως ο χαλκός.

Τα πλεονεκτήματα των οπτικών ινών:

Δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων με μικρότερες απώλειες

Δεν επηρεάζονται από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές

Υπηρεσίες τηλεφωνίας και Internet αναβαθμισμένης ποιότητας

Οι παραπάνω είναι γενικές πληροφορίες, ο καθένας μας όμως έχει τα δικά του ερωτήματα σχετικά με κάτι τόσο καινούργιο. Το Σάββατο 29 Ιουνίου, από τις 5:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ. ο Σύλλογος Οπτικών Ινών Ελλάδος – Fiber Optics Greece Club θα βρίσκεται στο Δρόμο των Ποιητών (Λαμπράκη και Μεταξά) και θα πραγματοποιήσει ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας των οπτικών ινών. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου. Την ευθύνη και τον συντονισμό έχει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Βρυζίδης, στον οποίο έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα της εποπτείας των έργων ανάπτυξης των δικτύων στην πόλη (ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, φυσικού αερίου, υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ) σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ορέστη Τσάγκλα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.