Εθελοντική αιμοδοσία και εγγραφές δοτών για δωρεά μυελού των οστών, στη Γλυφάδα




Γιορτή Ζωής διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας το Σάββατο 15 Ιουνίου, με εθελοντική αιμοδοσία και εγγραφές δοτών για δωρεά μυελού των οστών, δυο εξαιρετικά σημαντικές δράσεις ανεκτίμητης προσφοράς για τον συνάνθρωπο. Ο Δήμος Γλυφάδας ενισχύει για άλλη μια φορά την τράπεζα αίματος η οποία δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014, στην έναρξη της πρώτης θητείας του Γιώργου Παπανικολάου, για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας. Η τράπεζα καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε αίμα, με ιδιαίτερη μέριμνα σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικούς, άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον και σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών.

Η αιμοδοσία του Δήμου Γλυφάδας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, θα διενεργηθεί στο κτίριο του Δημαρχείου (Άλσους 15, Γλυφάδα), το Σάββατο 15 Ιουνίου από τις 10:00 έως 13:00. Τον συντονισμό της δράσης έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να γίνουν όλοι οι υγιείς άνθρωποι από 18 έως 62 ετών (οι άντρες ανά 3 και οι γυναίκες ανά 4 μήνες).

Οι γενικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος πριν από την αιμοδοσία είναι:



📌 Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες.
📌 Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ.
📌 Να έχει λάβει ένα ελαφρύ γεύμα πριν από την αιμοδοσία.

Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιείται παράλληλα ενημέρωση καθώς και εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών από το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – ‘’Χάρισε Ζωή’’. Δίνοντας λίγο σάλιο, καθένας από εμάς (ηλικίας 18-40 χρονών) μπορεί να γίνει εθελοντής δότης και, μέσα από αυτήν την πράξη αλτρουισμού, ίσως μια μέρα σώσει μια ζωή. Το ΚΕΔΜΟΠ– ‘’Χάρισε Ζωή’’ ενημερώνει και εγγράφει εθελοντές δότες μυελού των οστών για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως λευχαιμία (τον πιο συνήθη καρκίνο στα παιδιά). Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς θα έχουν ελπίδα ζωής αν βρουν συμβατό δότη για να κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών. Κάντε λοιπόν κάτι μοναδικό στις 15 Ιούνη 2024: Εγγραφείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και ίσως να σώσετε τη ζωή ενός ασθενούς με καρκίνο. Η δωρεά γίνεται μέσω αίματος και μόνο αν βρεθείτε συμβατοί με ασθενή. Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μια ζωή. Έτσι απλά. www.xarisezoi.gr
Για την ενημέρωση καθώς και για τις εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών δεν απαιτείται ραντεβού.

‼️Προσοχή: Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να κλείσουν ραντεβού, καλώντας στο τηλέφωνο 210 9601817 (9:00 – 15:00), κ. Στεργιοπούλου Κατερίνα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.