“Ούτε σκέψη για στέγαση νηπίων μέσα σε Γυμνάσια και Λύκεια”




(Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δάφνης – Υμηττού) Ξεπέρασε και τον εαυτό της για να συστεγάσει το 1ο και 4ο Νηπιαγωγείο Υμηττού σε… Λύκειο η Δημοτική Αρχή Τσιλίφη.

Και τι δεν έχουμε ακούσει μόνο τον τελευταίο μήνα από την Δημοτική Αρχή. Οι γονείς είναι «τεμπέληδες», οι καθηγητές «δεν θέλουν τα παιδιά» και είναι «ανεπαρκείς», τα παιδιά είναι «παραβατικά». Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα στενάζει από τις πολιτικές επιλογές τους και η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να προκαλεί με την στάση της, με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε ρόλο «πορτιέρη» σε κινητοποιήσεις, με γελάκια την ώρα που μιλάνε φορείς σε Δημοτικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα κάθε φορά που δεν τους βγαίνει πετάνε το μπαλάκι στους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες του Δήμου, που και η σημερινή Δημοτική Αρχή με τις επιλογές της έχει συμβάλλει στην υποστελέχωσή τους. Με πρακτικές του «διαίρει και βασίλευε» προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινωνικούς αυτοματισμούς και να στρέψουν τον έναν απέναντι στον άλλον.

Τελικά βρέθηκαν να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα τη σημερινή κακή κατάσταση των σχολείων… για να δικαιολογήσουν γιατί θα γίνει χειρότερη(!), ενώ για τον αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα αυτής της συστέγασης επικαλέστηκαν ότι δεν υπάρχει επιστημονική μελέτη που να το τεκμηριώνει. Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να «πετάνε την μπάλα στην εξέδρα» και να βάζουν ερώτημα στους γονείς να διαλέξουν πού και πόσο θα κινδυνεύουν τα παιδιά μας!

Τελικά παρόλη τη σύσσωμη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας, η Δημοτική Αρχή -σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρωδία, με ευθύνη και των υπόλοιπων παρατάξεων που με τη στάση τους υποβάθμισαν τη συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα- πρακτικά είπε και πολύ σας ακούσαμε… και σας γράψαμε στα παλιά μας τα παπούτσια, ενώ για σχεδιασμό μόνιμης λύσης για τη στέγαση των νηπιαγωγείων τελικά δεν βγήκε ούτε κιχ, μόνο ευχολόγια για να είμαστε ακριβείς.



Η Δημοτική αρχή αποφάσισε να κάνει χειρότερη τη σχολική καθημερινότητα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Στο χέρι όλων αυτών είναι η απόφασή της να μην εφαρμοστεί!

Με την ασφάλεια και τη μόρφωση των παιδιών μας δεν θα παίζει κανείς και δεν θα τους αφήσουμε να αντιμετωπίζουν τα παιδιά ως «πρόβλημα» και «κόστος». Μαζί με εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές δυναμώνουμε καθημερινά τον αγώνα για το σχολείο που έχουμε ανάγκη στον 21ο αιώνα!

Απαιτούμε:

  • Να βρεθεί άμεσα πραγματική λύση στο θέμα της στέγασης των νηπίων του 1ου και του 4ου Νηπιαγωγείου. Ούτε σκέψη για στέγαση νηπίων μέσα σε Γυμνάσια και Λύκεια
  • Να δρομολογηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση η μόνιμη στέγασή τους, όπως και όλων των «συστεγαζόμενων» Νηπιαγωγείων σε νέα σύγχρονα και ασφαλή κτίρια
  • Να σχεδιαστεί άμεσα η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων που να καλύπτουν το σύνολο των παιδιών, τις σύγχρονες ανάγκες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.