“Ποιος κάλεσε την αστυνομία στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης;”




Την παρουσία αστυνομικών στην αίθουσα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, καταδικάζει με ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος, Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος ζητά από τον δήμαρχο να του απαντήσει αν την κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Δείτε ην ανάρτησή του:

“Όσα συνέβησαν στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είναι πρωτοφανή και δεν πρέπει να επαναληφθούν ποτέ. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας ερωτήσεων και απαντήσεων, αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στον χώρο της συνεδρίασης θυμίζοντας εποχές του παρελθόντος.

Δείτε ακόμη: Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης – ρεπορτάζ του Θύμιου Καλαμούκη στο hlioupolitimes.gr



Είναι αδιανόητο εν μέσω της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας του Δήμου μας να καλείται η αστυνομία και μάλιστα κατά την είσοδο της στο χώρο να αναζητά το πρόσωπο που την κάλεσε το οποίο κατά τα λεγόμενα τους προέρχεται από το στενό συγγενικό περιβάλλον του κ. Ψυρρόπουλου και δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο στην διοίκηση. Να προστατέψει ποιον; Και από ποιον;

Ο κ. Ψυρρόπουλος έχει υποχρέωση να μας απαντήσει ή να επιβεβαιώσει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν από το συγγενικό του πρόσωπο όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί. Να μας απαντήσει επίσης και για ποιο λόγο; Αν ο ίδιος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Κορμά, αδυνατούν να περιφρουρήσουν και να προστατέψουν την δημοκρατική διαδικασία όφειλαν να διακόψουν τη συνεδρίαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ανέκαθεν ανοιχτό σε όλους τους πολίτες και έδινε τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή όλων, ακόμα και όταν κάποιος ήθελε να καταγγείλει με οξύ τρόπο την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Οι θεσμοί στην πόλη μας είναι ισχυροί και δεν πρέπει να φοβούνται τον διάλογο.

Καταδικάζουμε το γεγονός και καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να πράξουν το ίδιο. Αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον κ. Ψυρρόπουλο για την θεσμική του κατηφόρα και όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν στον Δήμο μας.”

Την παρουσία αστυνομικών στο δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει και η παράταξη “Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη

“Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο συνέβησαν πρωτοφανή περιστατικά που δεν τιμούν τον θεσμό και την ίδια την πόλη.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης είδαμε αστυνομικά όργανα έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, που θύμισαν σκοτεινές εποχές και τακτικές.
Ο λαός της Ηλιούπολης οφείλει να γνωρίζει ποιο ήταν το πρόσωπο που κάλεσε την αστυνομία στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και τον λόγο για τον οποίο έγινε αυτό.
Το μόνο σίγουρο είναι ένα: Τέτοιες καταστάσεις απομακρύνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες από τα κοινά και ωθούν την τοπική αυτοδιοίκηση στην απαξίωση.
Οφείλουμε να σταθούμε όλες οι παρατάξεις στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψουμε ξανά τέτοιες μεθοδεύσεις.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.