Στη Βουλιαγμένη το γιοτ με τους «μπουρλοτιέρηδες» της Ύδρας




Εντοπίστηκε στη Βουλιαγμένη όπου έχει ελλιμενιστεί, το Σάββατο (22/06), το σκάφος από το οποίο φέρεται να έχουν εκτοξευθεί τα πυροτεχνήματα που έβαλαν φωτιά στο δάσος της Ύδρας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ieidiseis.gr, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Μαραγκάκη, ενημερώνεται για τις έρευνες που διενεργούν το Λιμενικό και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται καταθέσεις στην Ύδρα και μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση, αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του γιοτ που ονομάζεται «Περσεφόνη» και να οδηγηθεί στην Εισαγγελία. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Το γιοτ είχε ενοικιαστεί και σε αυτό επέβαιναν 17 αλλοδαποί, οι οποίοι φέρεται να εκτόξευσαν βεγγαλικά και να προκλήθηκε, έτσι, η φωτιά στην Ύδρα. Οι ίδιοι, μάλιστα, αρκέστηκαν στο να ειδοποιήσουν τις πυροσβεστικές Αρχές και έφυγαν από τα ανοιχτά του νησιού.



Έκδηλη ήταν η οργή των κατοίκων, την οποία μετέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης. «Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος», είπε ενώ δήλωσε πως η δημοτική αρχή θα κινηθεί νομικά κατά των εμπρηστών.

«Ηδη από πέρυσι είχαν γίνει πολλές καταγγελίες από λουόμενους για τα σκάφη», τονίζει στην «Κ», κάτοικος της Ύδρας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Το θέμα είναι πώς θα οριοθετηθούν τα σκάφη που δένουν όπου να’ναι και δεν ελέγχονται από κανέναν. Δεν ξέρουμε πού αδειάζουν τα απόβλητά τους, αν ελέγχονται ότι τηρούν τη νομοθεσία. Στην Υδρα υπερισχύει μονίμως το δίκαιο των σκαφάτων», καταλήγει. Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.