Υπογειοποίηση παραλιακής: Nέο βίντεο με την εξέλιξη των έργων




Ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών, που δημιουργεί η ανάπτυξη του Ελληνικού στα νότια προάστια, είναι το έργο της υπογειοποίησης μέρους της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Οι εργασίες κατασκευής, για ένα από τα πιο σύγχρονα τούνελ στην Ευρώπη, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς οι εκσκαφές έχουν ολοκληρωθεί κατά 80% και η σκυροδέτηση κατά 60%.

Δείτε το βίντεο του Drone Views | Zisimos Zizos με την εξέλιξη των έργων (Ιούνιος 2024)

Μέσω της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της πόλης, διασφαλίζοντας την ταχύτερη διέλευση των οχημάτων. Οι οδηγοί θα απολαμβάνουν νέες διόδους, ενώ οι πεζοί θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη θάλασσα

Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1,3 χιλιόμετρα, θα εκτείνεται από την παραλία του Αλίμου έως τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και θα συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Αποτελεί το μεγαλύτερο έργο υποδομών του The Ellinikon.



Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025

Σύνδεση του παραλιακού μετώπου με το The Ellinikon Park & την πόλη 1,3 χλμ. υπόγεια διαδρομή από την παραλία Αλίμου μέχρι τη Μαρίνα Αγίου Κοσμά

6 λωρίδες κυκλοφορίας 3 σε κάθε ρεύμα

Μείωση συμφόρησης με την κατάργηση 6 φωτεινών σηματοδοτών

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Υπογειοποίηση παραλιακής: Nέο βίντεο με την εξέλιξη των έργων

  • 12/06/2024 at 6:53 μμ
    Permalink

    ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ? ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΗΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΥΠΗΚΟΟΙ…

    Απαντήστε
  • 13/06/2024 at 1:27 μμ
    Permalink

    Δυστυχως θα ειναι χειροτερα.Μονο αν η παραλιακη γινει κλειστος δρομος απο Γλυφαδα μεχρι και την Μαρινα Π.Φαληρου θα σωθει η κατασταση.Ολοι οι καθετοι δρομοι χωρις φαναρια και στριψιμο μονο δεκια οπως στην Αμερικη.

    Απαντήστε
  • 13/06/2024 at 6:18 μμ
    Permalink

    Τα πάντα σε βάρος μας για να μην έχουν φασαρία οι ολίγοι κάτοικοι “προύχοντες” κάτοικοι του Ελληνικού. Εμείς οι “πληβείοι” ας ταλαιπωρούμαστε στην Αμφιθέας, Αλίμου κλπ.
    Αλήθεια… Τα αρχαία που βρήκαν τα σκεπάσαν? Αυτή η περιοχή είναι γεμάτη από αρχαιότητες (“Ο Θουκυδίδης Ολόρου Αλιμούσιος γεννήθηκε στο δήμο Αλιμούντος”).
    Μπράβο, ας χειροκροτήσουμε λοιπόν!!!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.