Φεστιβάλ στην Πλατεία Νερού: Ασφαλιστικά μέτρα από τον δήμαρχο Καλλιθέας και κατοίκους




Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν την Παρασκευή 31 Μαΐου ο Δήμος Καλλιθέας και εκπρόσωποι της Κίνησης Δημοτών Καλλιθέας καθώς και του Παλαιού Φαλήρου εναντίον της ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) και εναντίον της διοργανώτριας εταιρείας του Φεστιβάλ Release Athens.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν την Πέμπτη 6 Ιουνίου, τρεις μέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης Release Athens 2024,η οποία περιλαμβάνει φέτος συνολικά 12 συναυλίες μεγάλων ονομάτων από το εξωτερικό και την Ελλάδα, με πολλά εισιτήρια να έχουν ήδη προπωληθεί. Είχε προηγηθεί περίπου ενάμισι μήνα νωρίτερα μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για να ελεγχθεί η νομιμότητα της προκήρυξης ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού από την ΕΤΑΔ για τη μακρόχρονη εκμίσθωση της Πλατείας Νερού και γενικά του παραλιακού μετώπου.

Κεντρικά ζητήματα που θέτει η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων είναι ότι η διοργανώτρια ιδιωτική εταιρεία «Release Festival» δεν έχει ζητήσει τη χορήγηση διοικητικής άδειας από το Δήμο για τη διοργάνωση των συναυλιών, όπως επίσης τα προβλήματα που δημιουργούνται από το θόρυβο και τις αυθαίρετες αυτοσχέδιες κατασκευές που εμποδίζουν την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων προς την παραλιακή ζώνη.

“Δεν είμαστε κατά των συναυλιών, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να λειτουργεί όπως θέλει και χωρίς έλεγχο”, δήλωσε στο documentonews.gr, ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, προσθέτοντας ότι “το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και ήταν λάθος μας που δεν αντιδράσαμε το 2016 με τις πρώτες συναυλίες στην Πλατεία Νερού, επιτρέποντας να δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ό, τι θέλει. Η Πλατεία Νερού είναι εντελώς ακατάλληλη για συναυλιακός χώρος, καθώς προκαλεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.”



Είναι γεγονός ότι το φεστιβάλ έχει καθιερωθεί ως ένα από τα δημοφιλέστερα της καλοκαιρινής σεζόν με πλήθος κόσμου να συρρέει στην Πλατεία Νερού. Ο δήμαρχος όμως, λέει ότι έχει με το μέρος του τους κατοίκους της περιοχής, με πάνω από 2.000 υπογραφές πολιτών που διαμαρτύρονται για όσα συμβαίνουν, επισημαίνοντας ότι «πλέον το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί αφού από τους 30.000 θεατές το 2016 έχουν φτάσει τους 185.000 το 2023), με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος αδύνατον να ρυθμιστεί και να διαταράσσεται σοβαρά η κοινή ησυχία σε ακατάλληλες ώρες».

Σε σχέση με την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα τονίζει: “Η διασφάλιση της απρόσκοπτης θέας και πρόσβασης των δημοτών προς τον τελευταίο μεγάλο δημόσιο χώρο της πόλης είναι πρωταρχικής σημασίας, μαζί με την ανάγκη διασφάλισης ενός περιβάλλοντος που δεν υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων είναι πρωταρχικής σημασίας. Να θυμίσω μόνο πόσο ζωτικής σημασίας υπήρξε αυτό το κομμάτι της πόλης κατά τη διάρκεια της καραντίνας”. Δείτε περισσότερα στο documentonews.gr

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Φεστιβάλ στην Πλατεία Νερού: Ασφαλιστικά μέτρα από τον δήμαρχο Καλλιθέας και κατοίκους

  • 01/06/2024 at 3:02 μμ
    Permalink

    Οι συναυλίες είναι πολιτιστική αναβάθμιση να τους πει κάποιος χαιρετίσματα, ανεξάρτητα το είδος μουσικής. Όμως φαίνεται δεν κονομανε κάτι από το όλο event,και μάλλον τους χαλάει… Με αυτές τις απόψεις,δεν είναι να απορεί κανείς που έχουμε μείνει ψωροκωσταινα… Μου θυμίζει,τότε που είχε υπάρξει ενδιαφέρον από την διοίκηση της Formula 1,να γίνει το παλιό αεροδρόμιο,πίστα για F1 και πάρκο οδηγικής παιδείας και εκπαίδευσης,και είχαν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι,για τα “επικίνδυνα” καυσαέρια που θα ανεπνεαν 2 φορές το χρόνο στους αγώνες (Λες και τα αεροσκάφη τόσα χρόνια,τους έλουζαν με αγιασμό…). Τώρα ας φάνε το κλειστό συγκρότημα της Lamda που φτιάχνεται για λίγους…
    Επίσης να μην μιλήσουμε για την μείωση της αξίας των ακινήτων τους,που ισχυρίζονται ότι έχει προκαλέσει η διοργάνωση αυτή εκεί… Σιγά μην έγιναν και Πατήσια… Τα Airbnb που νοικιάζουν εκείνη την εποχή σε όσους έρχονται για να παρακολουθήσουν τα τριήμερα events όμως,καλό είναι,ε; Γιατί είναι πολύς κόσμος,που έρχεται από επαρχία,και εκμεταλλευόμενος τις προσφορές που γίνονται, κλείνουν για σερί συναυλιών,και κλείνουν Airbnb όσο πιο κοντά γίνεται. Εν τω μεταξύ,από το 2016,που ξεκίνησε ο θεσμός αυτος,τώρα τους έπιασε η σκορδοκαήλα; Ότι θυμούνται χαίρονται λέω εγώ. Ή μήπως είναι κάτι άλλο στην μέση,και τους χαλάει…;

    Απαντήστε
  • 02/06/2024 at 4:16 μμ
    Permalink

    μάλλον δεν μένετε στην περιοχή για αυτό δεν σας νοιάζει, φυσικά και δεν είναι κανένας κατά των συναυλιών ή πολιτιστικών δρώμενων, αλλά να υπολογίζεται και ο ανθρώπινος παράγοντας, η παρεμπόδιση της διέλευσης του κόσμου που μένει εκεί στην πεζογεφυρα που ενώνει τον Νιαρχο με την παραλία, από που και ως που είναι δυνατοτητα του καθενός να την εμποδίζει ή κλεινει; επίσης δεν υπάρχουν χώροι για συναυλίες; γιατί δεν διαμορφώνεται πχ το beach volley πιο δίπλα που έχει ρημάξει; κ.λπ. χώροι ανεκμεταλευτοι και πρέπει να εκμεταλευεται ο καθένας δημόσιους και ελεύθερους χώρους προσβασης;

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.