Kαταγγελία στο Notia.gr: “Συμμορία Ρομά λυμαίνεται την παραλία του Αλίμου”




“Ονομάζομαι Α.Σ και είμαι δημότης Αλίμου. Είμαι μητέρα δίδυμων αγοριών, τελειόφοιτων της Γ’ Λυκείου  σε δημόσιο σχολείο του Αλίμου.

Στις 15/06/2024, ημέρα Σάββατο και περί ώρα 04:00′, επί της οδού Λ.Ποσειδώνος (παράδρομος) και έξωθεν του καταστήματος με την επωνυμία “Cape Sol”, οι γιοί μου μαζί με 4 φίλους τους (συνολικά 6 άτομα), επέστρεφαν στο σπίτι μετά από νυχτερινή διασκέδαση, όταν δέχθηκαν επίθεση από 8-10 άτομα, Ρομά, διαφόρων ηλικιών, από 12 έως18 ετών περίπου. Την πρώτη επίθεση αρχικά τη δέχθηκε ο ένας γιος μου, όταν άσκησαν σωματική βία σε βάρος του και με σκοπό την κλοπή του χρυσού σταυρού που φορούσε, καθώς και λεκτική βία με ύβρεις. Επί αποτυχίας τους στην προαναφερόμενη προσπάθεια στράφηκαν εναντίον του δεύτερου γιού μου, διαπράττοντας πλέον ληστεία, αφού κατάφεραν δια της βίας και ομαδικά με την επίθεση περισσοτέρων εναντίον του, να αποσπάσουν από τον λαιμό του τον χρυσό σταυρό που φορούσε (η αλυσίδα παρέμεινε σπασμένη στα χέρια του) σκίζοντάς του την μπλούζα του. Κατόπιν όλοι οι Ρομά τράπηκαν σε φυγή, ορισμένοι με κατεύθυνση προς Γλυφάδα και ορισμένοι προς το εσωτερικό του καταστήματος “Cape Sol”.

Για το ανωτέρω συμβάν ο δεύτερος προαναφερόμενος γιος μου υπέβαλε στο Τ.Α. Αλίμου στις 22.6.2024 μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων δραστών και ο πρώτος προαναφερόμενος γιος μου  κατέθεσε ενόρκως ως μάρτυρας. Κλήθηκαν δε αμφότεροι σε επίδειξη φωτογραφιών σεσημασμένων δραστών, μήπως και αναγνωρίσουν κάποιον από τους δράστες.

Ο λόγος για τον οποίον θέτω υπόψη σας το εν λόγω θέμα, το οποίο άπτεται αμιγώς της ποινικής δικαιοσύνης είναι ο ακόλουθος :



Την επόμενη του συμβάντος, ήτοι την Κυριακή 16/06/2024 και περί ώρα 14:00′  ο σύζυγός μου μετέβην μαζί με τους δύο γιους μας στο σημείο του συμβάντος, για να εξετάσει τον χώρο που αυτό έλαβε χώρα. Τη στιγμή που βρίσκονταν εκεί εξελισσόταν έτερο συμβάν με έτερο ανήλικο Ρομά για το οποίο είχε επιληφθεί η ομάδα ΔΙΑΣ. Το σημαντικό όμως είναι ότι στο parking του καταστήματος με την επωνυμία “Penarrubia” πρόσεξαν ότι ήταν σταθμευμένο φορτηγό λευκού χρώματος, στην καρότσα του οποίου υπήρχε πάνινο κάλυμμα από το άνοιγμα του οποίου φαινόταν μία κατασκευή που έμοιαζε με κουκέτα και πάνω στο πάνινο κάλυμμα της καρότσας κρέμονταν απλωμένα ρούχα των Ρομά. Δηλαδή, υπήρχε όπως φαίνεται, εμφανές σημείο εγκατάστασης των Ρομά στον χώρο. 

Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για το ανωτέρω περιστατικό, καταγγέλλοντας το γεγονός και φυσικά να ζητήσουμε την συνδρομή τόσο του Δήμου και της Αστυνομίας όσο και όλων των Υπηρεσιών που εμπλέκονται με το ανωτέρω parking, καθώς είναι φανερό ότι δεν υπάρχει ασφάλεια για τους πολίτες, διατρέχει κίνδυνο η ζωή των Αλιμιωτών και όχι μόνο, αφού επισκέπτονται τον Δήμο μας πολλοί επισκέπτες και τουρίστες όλο τον χρόνο.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι να ενταθεί η αστυνόμευση όχι μόνο σε εκείνο το  σημείο αλλά και όλης της παραλιακής λεωφόρου, καθώς και να ερευνηθεί από τους όποιους εμπλεκόμενους το σημείο εκείνο που είναι σταθμευμένο το φορτηγάκι των Ρομά και να εκδιωχθεί  από τον χώρο. Υπάρχει πλημμελής αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην περιοχή, η οποία είναι επαναλαμβανόμενη και φτάνει μέχρι του σημείου να ανέχεται ή να αδιαφορεί για την εγκατάσταση των POMA σε εκείνο το χώρο.

Επειδή, δεν γνωρίζω το ιδιοκτησιακό καθεστώς ούτε ποιος είναι αρμόδιος για την ασφάλεια του χώρου αυτού (parking), αποστέλλω το παρόν σε όλους, με την ελπίδα ότι θα αναλάβουν δράση οι αρμόδιοι.” (τα πλήρη στοιχεία της καταγγέλλουσας βρίσκονται στη διάθεση του Notia.gr)

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Kαταγγελία στο Notia.gr: “Συμμορία Ρομά λυμαίνεται την παραλία του Αλίμου”

  • 28/06/2024 at 7:42 μμ
    Permalink

    Έχει καταντήσει αηδία ποια αυτή η κατάσταση με τους Ρομά,σε πάρα πολλές περιοχές…

    Απαντήστε
  • 29/06/2024 at 1:30 πμ
    Permalink

    δεν μπορούν οι αρμόδιοι, κράτος και η αστυνομία να κάνουν κάποια στιγμή κάτι με τους γύφτους. έχει καταντήσει κουραστικό να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε Με ασφάλεια διότι φοβόμαστε μην μας επιτεθούν. ΔΕΝ σέβονται τίποτα και κάνουν ότι θέλουν χωρίς καμία συνέπεια λες και ζουν μόνοι τους, δεν γίνεται αυτό το πράγμα.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.