Διεθνής διάκριση του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου




Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Σύνοδος Κορυφής «Global Vision Summit» 2024 του Διεθνούς Οργανισμού Writers Capital International Foundation.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 2ης Ημέρας της Συνόδου Κορυφής πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή βράβευσης του διεθνούς εφηβικού διαγωνισμού «Οι Σπίθες της Αλλαγής» και των μαθητών/τριών του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο Διεθνές Λογοτεχνικό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2024 (PANORAMA INTERNATIONAL LITERATURE FESTIVAL 2024) με θέμα: «Αρμονία με τη Φύση: Βιώσιμες πρακτικές για ένα πράσινο μέλλον».

Επίσης απονεμήθηκαν βραβεία στο διευθυντή του σχολείου κ. Παπαδάκη Δημήτριο (ΠΕ Ο6) και στις καθηγήτριες – υπεύθυνες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής κ. Μάμαλη Ελένη (ΠΕ 02), κ. Μητροπούλου Σμαραγδή (ΠΕ 02) και κ. Παπαγεωργίου Αικατερίνη (ΠΕ 02).

Απονεμήθηκαν βραβεία στους παρακάτω μαθητές και μαθήτριες:



Βράνη Αλεξάνδρα «Τα μυστικά του Δάσους», διήγημα.
Γιαούπι Ηλέκτρα. «Μια πράσινη είδηση», διήγημα.
Κατσιμαγκλή Χριστίνα . «Αρμονία Περιβάλλοντος», ποίημα.
Κοτσαύτης Σπύρος. «Ένα πετραδάκι», διήγημα.

Σε άλλους 10 μαθητές και μαθήτριες μας απονεμήθηκαν έπαινοι συμμετοχής.

Όπως είπε ο διευθυντής του σχολείου Δημήτριος Παπαδάκης: “Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η σχολική μας κοινότητα συμμετείχε σε αυτή την μοναδική διεθνή πολυθεματική εκδήλωση στην καρδιά της Αθήνας, που συγκέντρωσε διανοητές και ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, ώστε να γιορτάσουν την αριστεία και τις ανθρωπιστικές αξίες μέσω της ποίησης, της τέχνης, της λογοτεχνίας, της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του εθελοντισμού”.

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ: https://drive.google.com/file/d/1fCezvq0DX2oSb0FrU85_j0Cr6lUlTVV1/view?usp=drive_link

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.