Ελληνικό – Αργυρούπολη: Kωφεύει η δημοτική αρχή για τις θεόρατες πολυκατοικίες




(Δελτίο τύπου της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης)

Συνεχίζει να κωφεύει η δημοτική αρχή στις παροτρύνσεις μας σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ), που επιτρέπει την αύξηση του συντελεστή δόμησης και του ύψους και οδηγεί σε πιο ψηλά και ογκώδη κτίρια. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή τον σχολιασμό μας για την αποχώρηση τους από την συζήτηση του νέου τοπικού πολεοδομικού σχεδίου, ζητήσαμε για πολλοστή φορά από την διοίκηση να φέρει πρόταση με την οποία θα μπλοκάρουμε τα «θηρία» οικοδομές, όπως έκαναν άλλοι δήμοι.

Η περαιτέρω τσιμεντοποίηση της υφιστάμενης πόλης μας – εκτός της αλλοίωσης του πολεοδομικού χαρακτήρα- σε συνδυασμό με την ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες της «επένδυσης» του Ελληνικού, θα κάνει την ζωή μας αποπνικτική. Ήδη βιώνουμε μια κατάσταση δύσκολη, εξαιτίας του λιγοστού πράσινου που υπάρχει, και της κλιματικής αλλαγής, γιατί να την χειροτερεύσουμε;

Δυστυχώς δήμαρχος και διοίκηση δεν δείχνουν καμία ευαισθησία για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, λειτουργούν λες και ζουν ή θα ζουν στο μέλλον, σε μια άλλη πόλη!



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.