Η Γλυφάδα βάζει και πάλι τρίποντο




Και δεύτερο διαστημικό γήπεδο-μπαλόνι παντός καιρού κατασκευάστηκε στη Γλυφάδα, ενώ σύντομα έρχεται και τρίτο! Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, τονίζοντας ότι το μπάσκετ, άθλημα στο οποίο η χώρα μας διακρίνεται και διαπρέπει, εξαπλώνεται σε κάθε γειτονιά της πόλης!

Το νέο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ με αεροϋποστηριζόμενο θόλο («μπαλόνι») -μια πρότυπη κατασκευή κλειστού προπονητηρίου- βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Γλυφάδας. Και αυτό το γήπεδο, όπως και το πρώτο, που έχει τοποθετηθεί στο χώρο κάτω από το Γκολφ, είχε κόστος αισθητά μικρότερο από αυτό ενός κανονικού γηπέδου.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε:

«Ένα ακόμα «μπαλόνι» στη Γλυφάδα μας. Την περασμένη εβδομάδα χαρήκαμε και πανηγυρίσαμε όλοι με την εθνική μας ομάδα μπάσκετ και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς!



Το μπάσκετ έχει βαθιές ρίζες πια στη χώρα μας και είναι πάνω από όλα άθλημα της γειτονιάς.

Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος: Να προσφέρουμε σε κάθε γειτονιά της Γλυφάδας απλόχερα τη χαρά του μπάσκετ – όπως και κάθε αθλήματος – σε κάθε παιδί και κάθε νέο. Με τρόπο ποιοτικό, ασφαλή και σύγχρονο. Αυτό που βλέπετε λοιπόν στις φωτογραφίες είναι ένα ακόμα “μπαλόνι” : Ένα ολοκαίνουργιο, καινοτόμο κλειστό δίπλα στο ΔΑΚ, στο οποίο αξιοποιήσαμε στο έπακρο και με τρόπο «έξυπνο» τον χώρο που υπήρχε και έτσι τελικά μέσα στο μπαλόνι θα έχουμε δύο γήπεδα! Το «αδερφάκι» του βρίσκεται ήδη στο 1ο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας και το χαίρονται μικροί και μεγάλοι.

Εκεί, λοιπόν, όπου υπήρχε ένα παλιό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, φτιάχνουμε δύο γήπεδα, μέσα σε μια κλειστή εγκατάσταση. Παντός καιρού! Ένα μοντέρνο κλειστό, με στέγαστρο από υψηλής αντοχής μεμβράνες PVC, με τις τελευταίες προδιαγραφές και όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις. Μαζί με το ανακαινισμένο ΔΑΚ, θα έχουμε έτσι στην καρδιά της Γλυφάδας μας έναν πολυχώρο αθλητισμού υψηλότατου επιπέδου.

Θυμίζουμε ότι το λεγόμενο μπαλόνι (αεροϋποστηριζόμενος θόλος) απαιτεί λιγότερο χώρο και κατασκευάζεται πιο γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα έχει τουλάχιστον δέκα φορές μικρότερο κόστος από ένα “παραδοσιακό” κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Αποτελεί δηλαδή μια πολύ οικονομικότερη λύση σε σχέση με την κατασκευή ενός κλασικού κλειστού γυμναστηρίου και είναι μια επιλογή που κερδίζει διαρκώς έδαφος διεθνώς. Η εγκατάσταση αυτή θα παραδοθεί προς χρήση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του παρκέ. Ήδη μάλιστα σχεδιάζουμε την τοποθέτηση του επόμενου μπαλονιού, στην Άνω Γλυφάδα.

Ανταποκρινόμαστε έτσι με τον καλύτερο τρόπο στην ανάγκη για νέες σύγχρονες αθλητικές υποδομές, που διασφαλίζουν ότι όλο και περισσότερα παιδιά και φυσικά και μεγαλύτεροι θα μπορούν να αθλούνται κάθε μέρα, όλο το χρόνο, με οποιαδήποτε καιρική συνθήκη».

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Η Γλυφάδα βάζει και πάλι τρίποντο

  • 14/07/2024 at 11:03 πμ
    Permalink

    Σαν πολίτης της Γλυφαδασ θα ήθελα να επισημάνω ότι οι παιδικεσ χαρεσ που υπάρχουν είναι αρκετές για την περιοχή. Υπάρχουν και άλλοι πολίτες, ΕΚΤΌΣ των παιδιών που θα πρέπει να ικανοποιηθούν και να γυμναστουν . Αυτοί ανήκουν στην ηλικία των 40-60 εγγεγραμμένοι στο δημοτικό γυμναστήριο, οι οποίοι όμως είναι φιλοξενούμενοι στο χώρο του διασχολικου. Σέβομαι ότι το διασχολικο δημιουργήθηκε για εκπαίδευση των παιδιών και μπαλέτο αλλά εμείς που ανήκουμε στην τρίτη ηλικία δεν έχουμε έναν μόνιμο χώρο να γυμναζόμαστε. θά πρέπει λοιπόν να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι στον δήμο είναι εγγεγραμμένοι περίπου 850 άτομα τα οποία παρακολουθούν τα προγράμματα γυμναστικήσ με ένα αγχοσ κάθε χρόνο αν θα καταφέρουν να γυμναστουν χωρισ διακοπή μέσα στη χρονιά λόγω ρομποτικής η κάποια αλλησ εκπαίδευση. παρακαλούμε λοιπόν να υπάρχει κάποιος αντιστοιχοσ χωροσ που να μπορούμε να προγραμματίσουμε την γυμναστική μασ. ευελπιστώ στη κατανόηση και πραγμάτωση της επιθυμιασ μου.

    Απαντήστε
  • 15/07/2024 at 2:29 μμ
    Permalink

    Ευτυχώς που γίνονται γήπεδα…
    μπράβο στον δήμαρχο!!αυτό το γήπεδο το περίμεναν πολλά χρόνια.

    Απαντήστε
  • 15/07/2024 at 2:31 μμ
    Permalink

    Πολλά μπράβο στον δήμαρχο για την υλοποίηση του γηπέδου!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.